Katalan ayrılıkçılar ‘yeni devletin’ kanunları üzerinde çalışıyor

MADRİD - İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’ndeki ayrılıkçı partiler dün parlamentoda kabul edilen bağımsızlık yanlısı önergeyi hayata geçirmeye çalışıyor.

10 Kasım 2015 Salı, 14:17
Katalan ayrılıkçılar ‘yeni devletin’ kanunları üzerinde çalışıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MADRİD - İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’ndeki ayrılıkçı partiler dün parlamentoda kabul edilen bağımsızlık yanlısı önergeyi hayata geçirmeye çalışıyor.

Tasarı çerçevesinde, bir ay içinde Geçiş Süreci, Sosyal Güvenlik ve Maliye kanunları çıkarılacak.

Katalonya Meclisi’nde 72 “evet” ve 63 “hayır” oyuyla kabul edilen girişim işlerse 18 ay sonra “Katalonya Cumhuriyeti” kurulacak.

Ayrılıkçı ‘Junts pel Si’ (Evet için Birlikte) koalisyonu ve radikal sol görüşlü CUP partisi, İspanya Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı tanımayacaklarını deklare etti.

Bu arada İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, dün düzenlediği basın toplantısında, “hukuk devletiyle, ama tam hukuk devletiyle; kanunla ama tam kanunla; demokrasiyle, ama demokrasinin tüm gücüyle” cevap vereceklerini söylemişti.

Bugün ana muhalefeteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez ile bir araya gelen Rajoy, diğer partilerin de görüşünü alacak.

Yarın toplanacak olan Bakanlar Kurulu, Katalan Parlamentosu’nun bu girişimini askıya alınması yönündeki başvuruyu onaylayacak.

Anayasa Mahkemesi’nin yarın başvuruyu acilen değerlendirmesi ve kabul edilen yasayı iptal etmesi bekleniyor. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MİLLETVEKİLİ UYSAL TARSUS'TA...
TARİHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KİLİKYA YOLU TANITIM YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR
MERSİN VE HATAY KENT KONSEYLERİ, ‘KARDEŞ KENT KONSEYİ’ OLDU
AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ JUEN'DEN, MERSİN TSO'YA ZİYARET
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET

Mersin Haber ,Mersin