Kariyer Merkezi’nden Bordrolama Eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) işbirliği ile firma yöneticilerine “bordrolama eğitimi” verdi.

06 Mart 2020 Cuma, 09:33
Kariyer Merkezi’nden Bordrolama Eğitimi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Eğitimde, personel özlük işleri, bordro düzenlemesi, sağlık raporlarının işlenmesi, izinler, primler gibi İnsan Kaynakları alanında birçok konuya değinildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) işbirliğinde firma yöneticilerine yönelik “bordrolama eğitimi” gerçekleştirildi.
AKİB Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitime Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, MBB Kariyer Merkezi Müdürü ve GİDERİK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada ve firma yöneticileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi olarak hayata geçirdikleri projelerden bahsederken, “Kariyer Merkezi’ni kurarken iş gücü piyasası beklentileri en önemli proje çıktımız oldu. Bu konuyla ilgili bir çalışma yaptık. İşverenlerle etkinliklerimizi nasıl planlamamız gerektiği konusunda çalışmalar yaptık ve sizlere hangi eğitimi düzenleyeceğimizi sorduk. Sizlerden en fazla bordrolama eğitimi ile ilgili geri dönüşler aldık. Bugün de sizlerle bu vesileyle bir aradayız” dedi.
“İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu kurduk”
İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu çok yakın bir zamanda kurduklarını sözlerine ekleyen Özada, “İşgücü piyasasının arz-taleplerini bir araya getirdiğimiz bir kurul bu. Amacımız da şu, insan kaynakları alanında, üniversitelerle ve diğer kuruluşların işbirliğiyle Türkiye’nin önde gelen etkinliklerini yapmak. Bütün amacımız bu olacaktır. Bu kuruluş çerçevesinde dört ana dokuya değinmek istedik ve 4 kurul kurmayı amaçlıyoruz; Staj Kurulu, Mesleki Eğitim Kurulu, Yatırım İzleme Kurulu ve İşveren Teşvik ve Eğitimleri Kurulu” diye konuştu.
Ali Rıza Özdemir: “Kariyer Merkezimiz güzel projeler geliştiriyor”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm sahada, her alanda güzel projeler yapmak istediklerini ifade ederek, “Biz sadece salonda değil bütün sahada olmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in önemle üzerinde durduğu konulardan birisi Kariyer Merkezi’ydi. Göreve başlar başlamaz ilk olarak bu alana yöneldik. Kariyer Merkezimiz güzel projeler geliştiriyor. Bunları yaparken STK’ların, derneklerin, odaların, vatandaşın her türlü işbirliğine kurumumuz açık zaten. Bunu da her alanda devam ettireceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Öznur Gür tarafından Bordro ve Bordro Uygulamaları Eğitimi verildi. 60’dan fazla firma temsilcisinin katıldığı eğitimde, personel özlük işleri, bordro düzenlemesi, sağlık raporlarının işlenmesi, izinler, primler gibi İnsan Kaynakları alanında birçok konuya değinildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin