Karaduvar’da Değişim ve Dönüşüm Hız Kazandı

Akdeniz Belediyesi’nin ilçeye ilk kez kazandırdığı ve Kürkçü Mahallesi’nde kurulan asfalt plentinde soğuk asfalt üretimi başladı.

03 Ekim 2022 Pazartesi, 15:01
Karaduvar’da Değişim ve Dönüşüm Hız Kazandı
-

Tesiste üretilen soğuk asfalt, ilk etapta iki mahallede toplam 10 kilometre uzunluğundaki yollara döküldü. Diğer yandan, Karaduvar Mahallesi’nde de batı yakasındaki yenilemenin ardından doğu yakasında da değişim ve dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Tesiste üretilen ilk soğuk asfalt, ilk etapta Akdam ile Bekirde mahallelerine, toplamda 10 kilometre uzunluğundaki yollara iş makineleri yardımıyla döküldü. Çalışmalara tanık olan mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirirken, tesisteki üretimle birlikte acil soğuk asfalt ihtiyacı duyan yollar yenilenecek. Başkan Gültak; “Akdeniz’in sokakları, ilçemize, vatandaşlarımıza ilk kez kazandırdığımız tesislerimizde ürettiğimiz soğuk asfalt ile yenilemeye başladık. Her şeye rağmen Akdeniz’de değişim ve yenilikler sürecek. Halkımıza en güzel hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Karaduvar’a yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırılacak

Öte yandan Karaduvar Mahallesi’nde de Akdeniz Belediyesi eliyle geçen yıllarda başlayan değişim ve dönüşüm de devam edecek. Karaduvar Sahili’nin doğu yakasında belediyeye Hazine’den tahsisi yapılan, bakımsız bırakılmış 18 dönümlük alanda incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geçen hafta balık festivalinin düzenlendiği Karaduvar Mahallesi’nde yenilemenin devam edeceğinin altını çizdi. “Sahilin batı tarafındaki düzenlemeler çok güzel olmuştu.

Şimdiyse sıra doğu tarafında” diyen Başkan Gültak; “Burada, Milli Emlak’a ait yaklaşık 27 dönümlük bir arazi vardı, araziyi Hazine’den kiraladık. Bulunduğumuz bölgede yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Bisiklet süren veya yürüyen bir kişi, totalde de 1600-1700 metrelik bir alanı kat etmiş olacak. Tabi bunun için uygun zeminler oluşturulacak. Kıyı bölümünde oyun parkları ve spor aletleri olacak. Yaklaşık 27 dönümlük atıl araziyi sahil düzenlemesi ve park bahçeler düzenlemesi ile Karaduvar ve Mersinlilere kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Yenişehir’de Poşete Konan Yavru Kediler Kurtarıldı
Mersin Turizm Müdürü Doğanay’dan Yelken Kulübü Ziyareti
Ahmet Budan’dan Cumhurbaşkanı Tatar’a İyi Niyet Mektubu
Zevzek Tepesi Restaurant İlk Gününde Doldu Taştı
AK Parti'den, Orman Bölge Müdürlüğü 'ne Başsağlığı Ziyareti
Mersin'de "Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı" Yapıldı
Tarsus - Çamlıyayla Yolunda Motorsiklet Kazası: 1 Yaralı
Mersin’in Erdemli İlçesinde Örtü Yangını
Tarsus Belediyesi’nden Aile İçi İletişimi Güçlendiren Atölyeler
Toroslar Zabıtasından Ruhsat ve Kaldırım İşgaline Sıkı Denetim

Mersin Haber ,Mersin