Kar Nöbeti Tutan Ekipler, Mersinli Vatandaşları Kar Esaretinden Kurtarıyor

Kent genelinde kar yağışının devam ettiği bölgelerde ekiplerin yoğun kar mesai sürüyor. Mersin'in yüksek kesimlerinde gece gündüz demeden, mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasından kapanan yolların açılmasına kadar olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için tüm olanaklar seferber ediliyor.

15 Ocak 2020 Çarşamba, 09:13
Kar Nöbeti Tutan Ekipler, Mersinli Vatandaşları Kar Esaretinden Kurtarıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını da aynı titizlikle sürdürüyor.
Erdemli İlçesi Tozlu Mahallesi’nde yaşayan ve yolları ekipler tarafından açılan Abdi Arslan, “Çok zor durumdaydık. Ahırlarımıza, evlerimize giremiyorduk. Çok aşırı kar yağdı. Allah sizden razı olsun. Vahap Başkan’a ayrıca teşekkür ediyorum. Bu memlekete bu şekilde hizmet veren bir başkan lazım” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde kar yağışının devam ettiği bölgelerde yoğun mesaisini gece-gündüz demeden sürdürüyor. Ekipler, mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasından kapanan yolların açılmasına kadar olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için tüm imkanlarını seferber ediyor.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gelen ihbarlara hızlı bir şekilde müdahale ederek, yoğun kardan dolayı kapanan yolları açıyor, karda mahsur kalan vatandaşları ve hayvanları kurtarıyor. Ekipler, buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını da aynı titizlikle sürdürüyor.
“Bu memlekete bu şekilde hizmet veren bir başkan lazım”
Büyükşehir’in aralıksız sürdürdüğü karla mücadele çalışmaları vatandaşları da memnun ediyor. Erdemli İlçesi Tozlu Mahallesi’nde yaşayan ve yolları ekipler tarafından açılan Abdi Arslan, “Çok zor durumdaydık. Ahırlarımıza, evlerimize giremiyorduk. Çok aşırı kar yağdı. Allah sizden razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Bundan iyisi olamazdı. Çok güzel hizmet verdiniz. Anca bu kadar olur. Yollarımızı çok güzel açtınız. Size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Vahap Başkan’a ayrıca teşekkür ediyorum. Teşekkürümü iletin. Allah kendinden razı olsun. Allah’ım güç versin. Bu memlekete bu şekilde hizmet veren bir başkan lazım” dedi.
Buzlanmalara karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor
Ekipler, Erdemli İlçesi’ne bağlı Sorgun ve Şahna Mahallelerinin yanı sıra tüm ilçelerde gerekli görünen mahallerin yollarında, trafik akışının sekteye uğramaması için tuzlama çalışmaları da yapıyor. Ekipler, plan ve programları çerçevesinde gelen ihbarlara müdahale ederek, tuzlama çalışmalarına devam edecek.
Çadırda kalan Yörükler’e de ulaşılıyor
Toroslar Ayvagediği ve Kurudere Mahallelerinden gelen ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, çadırlarda yaşayan Yörükler’e de yardım elini uzattı.
Öte yandan, 8 Ocak 2020 gecesi gelen ihbar üzerine Erdemli İlçesi Sıraç Mahallesi Çamurlu mevkiinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşan ekipler, kardan kapanan yolda mahsur kalan vatandaşları güvenli bir şekilde jandarma ekiplerine teslim etti. Jandarma’dan gelen ihbarı değerlendiren ekipler tarafından Hacıalanı Mahallesi’nde mahsur kalan vatandaş da gece boyu sürdürülen çalışmalar sonucunda kurtarıldı.
Çalışmalar bazı noktalarda yoğunlaşıyor
Silifke Kocaoluk, Sarıaydın, Ayaştürkmenli, Çatak, Mara ve Ören’de 1 greyder, 1 kanal kazıcı, 1 çift kabin pikap, 5 personel ile karla mücadeleye devam eden ekipler, ilçede oluşabilecek her türlü olumsuzluklara müdahale ediyor.
Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi Kavaklıpınar mevkiinde gerçekleşen ve Karayolları’na ait olan yolda gerçekleşen kazaya da anında müdahale eden Büyükşehir ekipleri, yolu hızlı bir şekilde açtı.
Ekipler, Mezitli İlçesi Fındıkpınarı Mahallesi’nde de tüm cadde ve sokaklarda yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin