Kaleköy’de Yapılması Planlanan Sanayi Sitesine Tepkiler Büyüyor

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Kaleköy’de yapılması planlanan sanayi sitesine tepkilerini dile getirmek için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

05 Nisan 2021 Pazartesi, 22:54
Kaleköy’de Yapılması Planlanan Sanayi Sitesine Tepkiler Büyüyor
-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 28.02.2021 tarihinde re’sen onayladığı plan kararlarına itiraz eden Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri yanlış politikalar uygulandığını söyleyerek tarım ve ormanlık alanların planlı bir şekilde yok edilmeye çalışıldığını yaşam alanlarının kirletildiğini böylece daha çok hastalık ve yoksullukların önünün açıldığını iddia ettiler.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 28.02.2021 tarihinde re’sen onaylandığı Plan değişiklikleri ile Kaleköy’ünde bulunan 98.763 m² büyüklüğündeki alan ile Galericiler Sitesi ve 101.987 m² büyüklüğündeki alan ile Küçük Sanayi Sitesi yapılması amaçlandığını belirten grup Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mersin’de Yerel Yönetimlerin, Meslek Odalarının ve bölge halkının görüşünü almaksızın plan değişikliği yaptığını iddia etti.
 
Ayrıca bu plan değişikliğini planlama yönetmeliğine, Şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu söyleyen çevreciler kararın 20.000 ağacın kesilmesine neden olmakla birlikle tarımla geçinen Kaleköy halkının işsiz kalarak yerlerinden göç etmesine ve yoksullaşmasına neden olacağını belirterek planların antidemokratik ve hukuksuz olduğunu söylediler.
 
Yapılan açıklamada Mersinde bulunan STK’ların, Meslek Odalarının, Yerel Yönetimler ve Bölge Halkının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resen onayladığı hukuksuz planlara karşı olduğuna vurgu yapılırken bu karara izin vermeyeceklerini söylerlerken Herkesi Kaleköy’e sahip çıkmaya davet ettiler.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA İLKOKULLARARASI HALI SAHA TURNUVASI
ŞAMPİYON BOZYAZI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Mersin Üniversitesi 2025 Ödül ve Teşvik Töreni’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
VALİ TOROS BAŞKANLIĞINDA DEĞERLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
MERSİN'DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Eve giren yılan itfaiye ekiplerince yakalandı
YÜREĞİNİ KOYDU, SÖZÜNÜ TUTTU: MSK PLAY-OFF’TA
TARSUS'TA 19 MAYIS COŞKUSU SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR’LE DORUĞA ULAŞTI
VALİ TOROS, ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ASIM TÜRKEL’İ ANMA VE ŞEHİT ASIM TÜRKEL İLKOKULUNUN TEMSİLİ AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI
ARACIN ÖNÜNE ATTLAYAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ

Mersin Haber ,Mersin