Kaleköy’de Yapılması Planlanan Sanayi Sitesine Tepkiler Büyüyor

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Kaleköy’de yapılması planlanan sanayi sitesine tepkilerini dile getirmek için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

05 Nisan 2021 Pazartesi, 22:54
Kaleköy’de Yapılması Planlanan Sanayi Sitesine Tepkiler Büyüyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 28.02.2021 tarihinde re’sen onayladığı plan kararlarına itiraz eden Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri yanlış politikalar uygulandığını söyleyerek tarım ve ormanlık alanların planlı bir şekilde yok edilmeye çalışıldığını yaşam alanlarının kirletildiğini böylece daha çok hastalık ve yoksullukların önünün açıldığını iddia ettiler.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 28.02.2021 tarihinde re’sen onaylandığı Plan değişiklikleri ile Kaleköy’ünde bulunan 98.763 m² büyüklüğündeki alan ile Galericiler Sitesi ve 101.987 m² büyüklüğündeki alan ile Küçük Sanayi Sitesi yapılması amaçlandığını belirten grup Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mersin’de Yerel Yönetimlerin, Meslek Odalarının ve bölge halkının görüşünü almaksızın plan değişikliği yaptığını iddia etti.
 
Ayrıca bu plan değişikliğini planlama yönetmeliğine, Şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu söyleyen çevreciler kararın 20.000 ağacın kesilmesine neden olmakla birlikle tarımla geçinen Kaleköy halkının işsiz kalarak yerlerinden göç etmesine ve yoksullaşmasına neden olacağını belirterek planların antidemokratik ve hukuksuz olduğunu söylediler.
 
Yapılan açıklamada Mersinde bulunan STK’ların, Meslek Odalarının, Yerel Yönetimler ve Bölge Halkının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resen onayladığı hukuksuz planlara karşı olduğuna vurgu yapılırken bu karara izin vermeyeceklerini söylerlerken Herkesi Kaleköy’e sahip çıkmaya davet ettiler.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin