Üniversite, depremden etkilenen vatandaşlar için Hatay’a iki, Osmaniye’ye bir adet olmak üzere üç yardım tırını bölgeye gönderirken, deprem bölgesinde ikamet eden Üniversite öğrencilerinden Mersin'e ulaşmış olanların barınma, beslenme, kıyafet vb. tüm ihtiyaçlarını da karşıladı. Gönüllü personel ve öğrencilerden oluşan ekibin 10’u Hatay’da, ikisi de Osmaniye’de arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Doğal Afet Arama Kurtarma Topluluğu ile Korumalı Futbol Topluluğu üyesi olan 16 öğrenci ise Osmaniye’de arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.
Depremin yaşandığı günden itibaren MEÜ merkezi yemekhanesi 24 saat açık hale getirilerek, depremzedelere ücretsiz çorba, simit, çay ve döner dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra MEÜ Onkoloji Hastanesi’nin yanında yer alan 20 odalı misafirhane ile kırk odalı konuk ev depremzedeler ve yakınları için tahsis edildi. Bu yerlerde depremzedelere hizmet veren sağlık personeline de ücretsiz hizmet verilmeye devam ediliyor.
Üniversite Hastanesi önüne kurulan çadırın içerisine ısıtıcılar yerleştirilerek, hasta yakınlarının bekleyebilmesi için bir alan oluşturulurken; hastane merkez ve acil kafeteryalarında depremzedelere ücretsiz çorba, döner, kavurma ve pilav dağıtımı gerçekleştirildi. Deprem bölgelerinden gelen yaralılara yer açmak amacıyla, hastanede yataklı servislerde ve yoğun bakımda taburcu edilebilecek durumdaki hastalar taburcu edildi.
Deprem bölgelerindeki öğrenciler de unutulmadı. Bu bölgelerde ikamet eden öğrenciler ÖİBS üzerinden tespit edilirken, öğrencilere ulaşılarak eğitim ve öğretime yönelik danışmanlık hizmetinin yanı sıra, barınma sorunları var ise Mersin’de bu sorunun giderilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Mersin Valiliği ve Kredi Yurtlar Kurumu ile koordineli bir şekilde deprem bölgesinden gelen yaralı ve yakınlarına kampüs içerisinde yer alan Kırkkaşık Kız Yurdu tahsis edildi.
Depremzedelerin psiko-sosyal destek almalarını da sağlayan Üniversitede; Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fevziye Toros ve Doç. Dr. Gülen Güler Aksu tarafından depremden etkilenen ve Mersin'e getirilen çocuk ve ergenlere yönelik “Afet ve Travma Polikliniği” de hizmete açıldı. Bunun yanı sıra, Üniversite İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda kız ve erkek öğrenci yurduna yerleştirilen depremzedelere psikolojik anlamda destek olmak amacıyla bizzat konakladıkları yerde hizmet verilmeye devam ediyor.
Depremzedeler için bir diğer önemli konu olan kan bağışında ise MEÜ ilk andan itibaren alarma geçti. Üniversite Hastanesi girişinde yer alan Kan Bağış Birimi’nde iki gün içerisinde 300 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. AFAD ve Kızılay bünyesinde oluşturulan yardım kampanyaları ise personel ve öğrencilerin katılımının sağlanması için sosyal medya hesaplarından duyuruldu.
Depremzede vatandaşlar, kendilerinin barınma, kıyafet, beslenme vb. diğer tüm ihtiyaçları konusunda yanlarında olan Üniversite ve Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a teşekkürlerini iletti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.