Kafa Kesen IŞİD'li Kedisini Özlüyor

Kafa kesen terör örgütü IŞİD üyesi bir kişi kedisini özlüyor. İşte detaylar...

21 Kasım 2016 Pazartesi, 23:13
Kafa Kesen IŞİD'li Kedisini Özlüyor
-

Terör örgütü IŞİD'in en çok aranan liderlerinden Raşid Kasım, Washington'da yaşayan akademisyen Amarnath Amarasingam'a konuştu. Fransa'nın Normandiya bölgesindeki bir kiliseye yapılan baskında rahip Jacques Hamel'in öldürülmesiyle de bağlantısı bulunan Kasım, Suriye'ye geldikten sonra en çok kedisini özlediğini söyledi.

IŞİD'in propaganda videolarında da yer alan ve en çok aranan liderlerinden biri olan 29 yaşındaki Fransa doğumlu Raşid Kasım, ABD'nin Washington şehrinde dersler veren uluslararası ilişkiler uzmanı Amarnath Amarasingam ile internet üzerinde görüştü. Fransa'nın Normandiya bölgesindeki bir kiliseye yapılan baskında rahibin öldürülmesiyle de bağlantısı bulunan terörist Temmuz ayında Fransa'nın Nice kentinde IŞİD militanı Muhammed Lahouaiej Bouhel'in bir TIR'la düzenlediği ve 86 kişinin hayatını kaybettiği vahşi saldırıyı överek sözlerine başladı. Kasım, Fransa'yı terk ederek Suriye'deki cihada katılmasının ardından yaşadığı hayatını anlattı.

"NORMALDE BİR HAYVANIN BİLE KAFASINI KESMEK ZORDUR"

İngiliz Daily Mirror gazetesinin haberine göre, Avrupa'da örgütün gerçekleştirdiği pek çok terör eyleminde parmağı ve etkisi olduğu düşünülen Kasım, Amarasingam'ın, "Kafa keserken ne hissediyorsunuz?" sorusuna "Normal olarak bir hayvanın bile kafasını kesmek zordur. Ama Allah'a düşman olan birinin kafasını kesmek bir zevktir" cevabını verdi.

"FRANSA'DA YAKINDAN TAKİP EDİLİYORDUM, O NEDENLE KAÇTIM"

Daha önceden radikalleştiği için geçen yıla kadar Fransa'da sürekli polisler tarafından yakından takip edildiğini anlatan Kasım, "Sabahları koşuya çıktığımda iki polis sürekli uzaktan izliyordu. Farketmemem için saklanıyorlardı ama bu saçma durum her açıdan çok komikti" dedi.

EN ÇOK KEDİSİNİ ÖZLÜYOR

Kasım Suriye'ye geçme kararı almasıyla ilgili olarak da, "Her şeyi arkamızda bıraktık. Eşim ve küçük kızımla, cebimizde sadece 1500 euro ile Suriye'ye geldik. Ondan önce bir süre Türkiye'nin Gaziantep şehrinde yaşadık. En çok Gaziantep'te bırakmak zorunda kaldığım harika kedimi özlüyorum" dedi.

"SURİYE'YE GEÇMESİ ENGELLENİRSE KENDİ ÜLKELERİNDEKİ SALDIRILAR ARTAR"

"Fransa'da kalsaydım büyük bir saldırı hazırlardım. Oradayken de bunu düşündüm ama ailem korktu" ifadelerini kullanan IŞİD'li terörist Kasım, Müslüman olmayan topraklarda yapılan en ufak bir saldırı bile Suriye'deki büyük bir saldırıdan daha önemli ve faydalı olduğunu söyledi. Batı ülkeleri ve Türkiye'nin aldığı yöntemler ile Suriye ve Irak'a yabancı savaşçıların geçmesini engellemenin ters tepeceğini de belirten Kasım, "Savaşçıların geçişini engellemek sadece geldikleri ülkelerdeki saldırıların sayısını artırmaktan başka bir işe yaramaz" dedi.





haberler

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ, "AİLE YILI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA HAZIRLADIĞI SERGİYE KATILDI
BAŞKAN ATAŞ: "GERÇEK ENGEL, GÖNÜLLERDEKİ ENGELDİR"
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, KIZILCA MAHALLESİNDE TALEP VE ÖNERİ DİNLEDİ
VALİ TOROS, YOL KONTROL NOKTASINDA DENETLEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN YILDIZ, KENTİN SİMGESİ OLAN AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞI’NI GENÇLERLE BOYADI
MERSİN'’DE SAĞLIK TURİZMİ TOPLANTISI
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BAŞKANVEKİLİ ALİ UYAN BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANDI
VALİ TOROS, MEZİTLİ DEVLET HASTANESİ'NDE INCELEMELRDE BULUNDU
BAŞKAN YAĞCI, TARSUS ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
MERSİN'DE KARI-KOCA MOTORSİKLET KAZASINDA YARALANDİ

Mersin Haber ,Mersin