Kadınlar Günü’nde Şevval Sam Rüzgârı, Ünlü Sanatçı 8 Mart Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Mersin'de Konser Verdi

Şevval Sam, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında konser verdi.

11 Mart 2019 Pazartesi, 12:56
G: 11.03.2019 - 12:57
Kadınlar Günü’nde Şevval Sam Rüzgârı, Ünlü Sanatçı 8 Mart Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Mersin'de Konser Verdi
-

Şarkıcı, oyuncu beste ve söz yazarı, özellikle seslendirdiği Karadeniz Türküleri ile milyonların gönlüne taht kuran Şevval Sam şarkılarını bu kez Mersinli kadınlar için söyledi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen konsere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, eşi Hatice Kocamaz ile birlikte katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde Şevval Sam birbirinden güzel parçaları ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Başkan Kocamaz, “Biz kadınlarımızın dirilişi ile yeniden demokrasiye sahip çıkacağız”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sahneye eşi Hatice Kocamaz ile birlikte çıkarak tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Başkan Kocamaz,“Ne erkek tek başına, ne de kadın tek başına yaşayabilir. Kadın ve erkek bir elmanın iki yarısı gibidir. Nasıl ki elmayı ortadan ayırdığınızda belli bir müddet sonra çürümeye yüz tutuyorsa kadın ve erkeği ayırdığınızda da aynı şekilde çürümeye mahkûmdur. Bir Mersinli olarak, Mersin’i kadın dostu bir kent yapmaktan ve kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de ilk kadın belediye başkanını çıkaran bir kentte yaşıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah 31 Mart’ta da özellikle kadınlarımızın sahiplenmesi ve dirilişi ile yeniden demokrasiye sahip çıkacağız. Eski ekonomi bakanımız Ayfer Yılmaz’ı Belediye Başkanı yapacağız. Mersin olarak ikinci kez kadın belediye başkanı çıkaracağız”dedi.
Sam, “İyi ki kadınız. Hepimizin emekçi kadınlar günü kutlu olsun”
Mersinli vatandaşlarla bir araya gelen Şevval Sam, ağırlıkla kadınların yer aldığı konserde Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken,“Kadın doğduk ama acaba kadın olmayı becerebildik mi? Kadın olduğumuz için onaylanabildik mi? Bu dünyada kadın olmak gerçekten zor iş. Direnmek, yaşamak, olmak çok zor iş. Hepsi bir emek işi. Bütün ötelenmelere, aşağılanmalara, küçümsenmelere, zorluklara ve şiddete rağmen kadın gücü en büyük emeği direnmek için veriyor. Bugün burada bulunan erkek dostlarımızın da desteği ile kadınlığımızı onaylayalım. İyi ki kadınız. Hepimizin emekçi kadınlar günü kutlu olsun. Çünkü yaşamak emek ister. Bizi böyle anlamlı bir günde sizlerle buluşturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Bey’e tüm organizasyon için teşekkür ederiz ”şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve eşi Hatice Kocamaz Şevval Sam’a hediye takdim etti. Sam’a çiçeği Başkan Kocamaz’ın eşi Hatice Kocamaz takdim ederken, Başkan Kocamaz Mersin’in üzüm yaprakları ile özel yapılan bir vazo hediye etti.
Kadınlar Şevval Sam’la coştu
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen konsere ilgi yoğundu. Salonun dolması sonucu bazı vatandaşlar konseri dışarıda kurulan LED ekranlardan izledi. Usta sanatçı konserde Türk Sanat Müziğinden, Türk Halk Müziğine, Karadeniz türkülerinden roman havalarına kadar bir çok eser seslendirdi. Duydum ki Unutmuşsun parçası ile sahneye çıkan Sam, Ada Sahillerinde Bekliyorum, Bir Teselli Ver, Uslan Artık Deli Gönül, Şimdi Uzaklardasın, Yıldızların Altında, Uzun İnce Bir Yoldayım, Kainatın Aynasıyım gibi sevilen şarkıları seslendirdi. Repertuarında Karadeniz Yöresine özgü eserlere de yer veren Şevval Sam, Hey Gidi Karadeniz, Gelevera Deresi, Dido gibi şarkıları seslendirdi.
Güçlü repertuarı, sempatik ve neşeli tavırları ile Mersinlilerin gönlüne taht kuran Sam, hareketli parçalarla hayranlarını coşturdu. Sam, Silifke Yöresi’ne ait ‘Silifke’nin Yoğurdu’ oyun havasında kaşıkla dans ederken, Roman havalarında sahneye çıkan dans ekibi ise oldukça güzel bir dans gösterisine imza attı.
Hayranları Sam’ın şarkılarına bulundukları yerden eşlik ederken, Şevval Sam kendisine kaktüs armağan eden minik hayranını sahneye davet ederek, Manastır türküsünü birlikte seslendirdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Sam, Mersinlilere uzun süre unutamayacakları keyifli bir gece yaşattı. Bazı hayranları o anları cep telefonlarıyla görüntüleyip, ölümsüzleştirdi.
Sam konserini Türkiye’nin en önemli kadın seslerinden olan annesi Leman Sam’ın ‘Bana Esmeyi Anlat’ şarkısı ile sonlandırdı.
Kadınlar Günü’nde Şevval Sam Rüzgârı, Ünlü Sanatçı 8 Mart Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Mersin'de Konser Verdi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin