Kadın ve Erkek İçin Üreme Diyeti Yaptılar

Genellikle kadınlar için yapılan üreme diyeti bu sefer hem kadın hem de erkekler için geliştirildi. Yeni Üreme Diyeti, erkeklerin sperm kalitesinde parametreleri düzeltirken kadınlarda hamilelik oranlarını yükseltiyor.

18 Mart 2019 Pazartesi, 11:28
Kadın ve Erkek İçin Üreme Diyeti Yaptılar
-

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, Harvard Üniversitesi’nde geliştirilen Üreme Diyeti hakkında şu bilgileri verdi:
“Çiftler, bebek sahibi olmaya karar verdikleri zaman, bizleri gebelik şanslarını nasıl artırabilecekleri konusunda soru bombardımanına tutarlar. Bu olasılığı artırabilecek ve kendi ellerinde olan en kolay yol ise beslenme değişikliğidir.
Harvard Üniversitesi’nden iki araştırmacı kırmızı etten ve trans yağlardan fakir, sebze ve süt ürünlerinden zengin bir üreme diyeti geliştirdiler. Diyetin başarısı hem kadının hem de eşinin bu beslenme şeklini benimsemesine bağlı.
“Üreme Diyeti” adı verilen bu beslenme şekli gerçekten kadında yumurtlamayı düzenlemektedir. Kadında olduğu gibi erkekler de belli gıdaları tüketerek sperm kalitesini artırabilirler.
Araştırma sırasında, gebe kalmaya çalışan 18 bin kadının beslenmesinde yapılan değişikliklerle yumurtlama sorunlarında düzelme görülmüştür.
Önerilen diyet kırmızı et ve trans yağlardan fakir, sebze ve süt ürünlerinden zengindir. Süt ürünleri özellikle tam yağlı olmalıdır.
Bu diyet aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olur. Çünkü, Vücut Kitle İndeksi (VKİ)’ndeki her 1 puanlık artış (29m2/kg’dan sonra) gebe kalma şansında yüzde 4'lük bir azalmaya neden oluyor.
Erkeklerde ise sigarayı bırakmak, diyet değişikliği ve kafeinin azaltılması sperm kalitesinde parametreleri düzeltmektedir.
Beslenmedeki bu değişimlerin amacına ulaşması için en az üç aylık bir süreye ihtiyaç vardır.
İŞTE ÜREME DİETİ
Doymuş yağlardan uzak dur
Doymamış bitkisel yağ tüket
Bitkisel protein çok, hayvansal protein az tüket
Yavaş sindirilen karbonhidrat tüket
Tam yağlı süt ürünleri tercih et
Folik asit ve B vitamini içeren multivitaminler al.
Demirden zengin beslen
Bol su ve soda iç
Sağlıklı Vücut Kitle İndeksi’ne ulaş
Spor yap.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin