Kadın taş sanatçıları sertifika aldı

KARS - Kars Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Doğal Taşları Yapılandırma Kursu sona erdi

05 Aralık 2015 Cumartesi, 13:05
Kadın taş sanatçıları sertifika aldı
-

KARS - Kars Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Doğal Taşları Yapılandırma Kursu sona erdi. 16 kursiyer, aldıkları sertifikayla taşa sanat işleyip ekonomiye kazandıracak.

Törende kursiyerlere seslenen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 20 Nisan ile 15 Ekim 2015 arasında İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurs kapsamında, 16 kişiye 54 bin TL ücret de ödendiğini söyledi. Ani taş ocaklarından elde edilen taşlarla yaklaşık altı ay ders verilen kurs sonunda sertifika almaya hak kazanlara desteklerinin devam edeceğini belirten Başkan Karaçanta, "Kursiyerlerimiz, yapmış olduğunuz eserler doğrultusunda sizleri canıgönülden tebrik ediyorum. Haketmiş olduğunuz sertifikaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi. İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut ise kursiyerlere, girişimcilik kurslarına da katılmaları tavsiyesinde bulunarak, "KOSGEB’in de bu konularla ilgili destekleri var. Kurum olarak bizler, 2016 yılında 300 kişilik bir kurs hedefliyoruz. Bu sanatı ekonomiye kazandırmalısınız." diye konuştu.

Çoban heykeltraş olarak bilinen, kursun eğitmeni Metin Doğrukartal da belediye ve İŞKUR ile bir proje yürütüldüğünü, bu çerçevede Kars yöresinden kadınların bir meslek sahibi olabilmesinin sağlandığını açıkladı. Cumhuriyet tarihinden bugüne Kars’ta, ilk kez taşla ilgili bir proje başlatıldığını söyledi.

TAŞLAR KARS YÖRESİNE ÖZEL

Projeye 17 kişiyle başladıklarını ve bir engelli kursiyeri kaybettiklerini belirten Doğrukartal, "Bugün burada sizlerin gördüğü bu eserleri yapan arkadaşların önlerinin açık olacağına ben inanıyorum. Bu taş, Kars yöresine ait özel bir taş, Ani'deki taş ocaklarından çıkıyor. Bir sert bazalt var, bir de küp bazalt var. Biz kısaca yöresel olarak bazal diyoruz. Yarın arkadaşlarımız bu mesleği yaptıkları zaman herhangi bir sıkıntıları olmayacaktır. Belediyemiz bu konuda bizlere yardımcı olacak." dedi.

Kursiyerlerden Nimet Sayılgan ise, "Osmanlı motiflerini taşa işledim. Önce çok zor gelmişti. Hocamızın sayesinde öğrenmeye çalıştık." şeklinde konuştu. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici'den Şehit Annesine Bayram Ziyareti
İSMAİL TEPEBAĞLI'NIN ANNESİ SAKİNE TEPEBAĞLI VEFAT ETTİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE KURBAN KESİMİ HEM HİJYENİK HEM ÜCRETSİZ
Büyükşehir ilaçlama birimi ekiplerinden Bayramda da yoğun mesai
Mersin’de Kurban Bayramı Namazı Edâ Edildi
JANDARMA BAYRAM TRAFİĞİNDE GÖREV BAŞINDA
BÜYÜKŞEHİR, ‘ÇEVRE HAFTASI’ KAPSAMINDA FARKINDALIK ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI
İNSU, KOCAHAMZALI, EMİRLER VE ÇAVAK MAHALLELERİNE YENİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
BAŞKAN KOÇAK, KURBAN BAYRAMINI KUTLADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİTLERİN ANISINA KURBAN KESTİRDİ

Mersin Haber ,Mersin