Desktop sürüme geç

Kadıköy'de yıkılacak binalara asbest şartı

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi, yıkımı yapılacak binalara asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme şartı getirdi

30 Kasım 2015 Pazartesi, 15:04
Kadıköy'de yıkılacak binalara asbest şartı
2015-11-30 15:04:32 -

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi, yıkımı yapılacak binalara asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme şartı getirdi. Solunum yoluyla vücuda girdiğinde başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açan asbestli binalara yıkım ruhsatı verilmiyor

Kadıköy Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında, sağlığı tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğu getirdi.

21 Ağustos 2015 tarihinde alınan Meclis kararı ile yıkım için gelen kurum yada kişiler Çevre Müdürlüğü’ne yönlendiriliyor. Çevre Müdürlüğü de yıkımın çevre kirliliği ve sağlık açısından risk oluşturmayacak şekilde yapılması gerektiği konusunda yıkım için gelen firmayı bilgilendiriyor.

Çalışma kapsamında ilk aşamada yıkımı yapılacak binaya, Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü’nün asbest ve tehlikeli maddeler konusunda uzman ekibi giderek, yıkılacak binada inşaat sahası kontrolü gerçekleştiriyor. Bina yıkılmadan önce olabilecek asbest ve tehlikeli atık maddeler tespit edilerek, uzman ekip tarafından sökülüyor.

Şantiye alanı tehlikeli atıklardan temizlendiğinde ve sonuç raporu temiz çıktığında Yapı Kontrol Müdürlüğü binanın yıkılabileceği yönünde ruhsat veriyor.

Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, uygulama başladığından bu yana Kadıköy’de toplamda 113 bina için asbest raporu temiz çıktıktan sona yıkım ruhsatı verildi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ERDEMLİ KIZKALESİ SAHİLİNE ERKEK CESEDİ VURDU
VALİ TOROS, BAŞSAVCI AKYILDIZ VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AKKAYA İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN’DE GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ ULAŞIMIN ADRESİ; BÜYÜKŞEHİR…
TOROSLAR'DA ASFALT BAKIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR, KENTİN ÇÖPÜNÜ EKONOMİK VE ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA TAŞIYOR
TARSUS TSO, MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
KAZANLI'DA MOTORSİKLET KAZASI : 2 AĞIR YARALI
VALİ TOROS, SİLİFKE GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ
TARSUS'TA PARK HALİNDEKİ ARAÇ KURŞUNLANDI
TARSUS LİFE PARK'TA "HAYDİ ÇOCUKLAR HAVUZA" PROJESİ BAŞLADI

Mersin Haber ,Mersin