KADES Uygulamasını 2 Milyona Yakın Kadın İndirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KADES uygulamasını şu ana kadar 1 milyon 919 bin kadının indirdiğini açıkladı.

02 Nisan 2021 Cuma, 09:52
KADES Uygulamasını 2 Milyona Yakın Kadın İndirdi
-

Bakan Süleyman Soylu, 81 ilin emniyet müdürleriyle video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda görüştü.

Toplantıda, uyuşturucuyla mücadele, asayiş, aile içi ve kadına şiddetle mücadele konularında sunum yapıldı. Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin denetimi görüşüldü.

Kadına Şiddeti Siyasi Arenaya Çekmek İsteyenler Var

Bakan Soylu, kadına şiddetle mücadelenin önemli olduğunu vurgulayarak, İstanbul Sözleşmesi üzerinden gündem yürütülmeye çalışıldığını söyledi.

Kadına şiddet konusunu siyasi arenaya çekmek isteyen, bunu planlayan bir küresel aklın bulunduğunun ortada olduğunu anlatan  Soylu, "Mevcut durumda kadın cinayetleri 2018'de 279, 2019'da 336 ve 2020'de ise 267 olarak kayıtlara geçmiştir" dedi.

KADES'e 105 Bin 372 İhbar

Bakan Soylu, KADES uygulamasının öneminden bahsederek, "Şu ana kadar 1 milyon 919 bin kadın, KADES uygulamasını indirmiştir. 105 bin 372 kişi ihbarda bulundu. Bu ihbarlardan 54 bin 488'i de asıllıdır" sözlerini kullandı.

İletişim kanallarının artmasıyla aile içi şiddet olayların bildirilme sayısının yükseldiğini ama aile içi şiddet olay sayılarında da yüzde 9'luk azalma gerçekleştiğini vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"2020'nin ilk 3 ayında 49 bin 477, 2021'in ilk 3 ayında ise 45 bin 170 aile içi ve kadına yönelik şiddet olayı yaşandı. Aynı zamanda çocuğun cinsel istismarı yüzde 30, cinsel tacizde yüzde 16, cinsel saldırıda da yüzde 7,2 azalma söz konusudur."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81. Genel Kurulu’na Katıldı
ÇAMLIYAYLA'DA AKDENİZ SİNEĞİ İLE MÜCADELE
MERSİN'DE İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURUL TOPLANTISI
MERSİN ORMANLARINDA BİYOLOJİK MÜCADELE
TARSUS TSO, TOBB'UN 81. MALİ GENEL KURULUNA KATILDI
MERSİN TSO, TOBB'NİN 81.MALİ GENEL KURULUNA KATİLDI
MÜDÜR ANTEPLİOĞLU 'NDAN İOKBS'DE 500 TAM PUAN ÇEKEN ÖĞRENCİLERİ KUTLADI
TARSUS'TA ZÜBEYDE HANIM ANITI VE BAHÇESİNİN CEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI
Yörük Kadınının Sessiz Mektubu Alaçuval, Mersin’de Hayat Buldu
Şehit İstihkam Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin İsmi Tarsus Üniversitesi Konferans Salonuna Verildi

Mersin Haber ,Mersin