Japon Bakan Türbeyi Ziyaret Etti Uzak Doğu Karıştı

Japonya Savunma Bakanı, sürekli tartışmalara neden olan bir tapınağı ziyaret ettiği için Uzak Doğu'da tartışmalar başladı. İşte detaylar...

30 Aralık 2016 Cuma, 21:16
Japon Bakan Türbeyi Ziyaret Etti Uzak Doğu Karıştı
-

Japonya Savunma Bakanı Tomomi Inada'nın, Tokyo'da yer alan tartışmalı savaş tapınağı Yasukuni'yi ziyaret etmesi Uzak Asya'yı karıştırdı. Inada'nın ziyaretine, Çin ve Güney Kore'den sert tepkiler geldi.

Japonya'nın 1869'da ülkesi için savaşlarda kendini feda etmiş 2.5 milyon kişi anısına yaptırdığı Yasuniki tapınağı, savunma bakanı Inada'yı ağırladı. Inada ilk kez yaptığı ve tartışmalara neden olan ziyareti sonrasında; "Gelecek odaklı düşünürsek, dualarımı Japonya ve dünyanın barışı için yaptım." ifadelerini kullandı.


 
Ancak Inada'nın bu ziyareti, 2. Dünya Savaşı'nda Japonya işgaline uğrayan, 2. Dünya Savaşı'ndan daha önceki dönemlerde Japon kolonileşmesinin hedefi olan Çin ve Güney Kore'den sert tepkiler aldı.

Güney Kore, üst düzey bir Japon büyükelçilik yetkilisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırırken; dışişleri sözcüsü durumu kabul edilemez bulduklarını açıkladı.

Çin'in dışişleri sözcüsü ise ziyaretin, Pearl Harbor'a gerçekleştirilen barış turunun ardından gelmesinin ironik olduğunu belirtti. Dışişleri Sözcüsü Hua; "Bu ziyaret sadece, dünyadaki insanları Japonya'nın hareketleri ve niyetleri karşısında daha savunmacı olmaya itecektir." ifadelerini kullandı.

Shinto inanışına göre inşa edilen ve savaşlarda ölen Japonların ruhuna ev sahipliği yapan tapınak, 20. yüzyılın ilk yarısında Japonya'nın saldırgan dış politikasından nasibini alan Çin ve Güney Kore'nin tepkisini çekiyor.







haberturk

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER 1 MAYIS KORTEJİNDE EMEKÇİLERLE OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ
TARSUS’TA 1 MAYIS COŞKUSU MEYDANLARA TAŞTI
MERSİN'DE 15 GENÇ GİRİŞİMCİ, ÇİLEK ve ARICILIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLDI
Başkan Aldemir, Mersin Şehir Hastanesinde Tedavi Gören Çocukları Ziyaret Etti
MERSİN SPOR KULÜBÜ, BURSASPOR YÖRSAN’A BİLENİYOR
MERSİN'DEN 286 HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
Tarsus TSO, "Tarsus ve Bölge Turizmİ" Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı
KAYMAKAM AKYÜZ, DEVLET HASTANESİ'NDE PERSONELİN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI
TSO MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI, ÇİN'DE DÜZENLENEN KANTON FUARINA KATILDI
MERSİN’DE JANDARMADAN TORBACI OPERASYONU: 112 GÖZALTI

Mersin Haber ,Mersin