İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda

31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Mersin’e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iki gün sürecek Mersin ziyaretlerinin ilk gününü tamamladı.

15 Şubat 2019 Cuma, 09:13
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
-

Akşener, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Mersin’i ziyaret etti. Akşener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin Milletvekilleri, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, İYİ Parti İlçe Belediye Başkan Adayları ve parti mensupları ile birlikte Mersin’i gezdi.
Gözne çıkışında yoğun ve coşkulu bir kalabalık ile karşılanan Akşener, coşkulu kalabalıkla birlikte şehir turu gerçekleştirdi. Akşener ardından İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanlığı ziyareti esnasında partililer ile bir araya gelen Akşener’in programı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’ı makam ziyareti ile devam etti. Taş binada Kocamaz’ın makamında ağırlanan Akşener yaklaşan 31 Mart yerel seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Akşener sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda İYİ Parti Kadın Kolları üyeleri ile bir araya geldi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda üyeler ile bir araya geldiği sırada konuşmaları sık sık ‘Başkan Kocamaz Seni Kimse Yıkamaz’, ‘Türkiye’nin Gururu Meral Akşener’ gibi sloganlar ile kesildi. Ayrıca Mersinli kadınlar Akşener’e sandıklarından çıkarıp getirdikleri oyalı yazmaları hediye ederek, boynuna taktılar.
Akşener: “Türkiye’nin bekasının oylandığı bir seçim gibi takdim edilen bir yerel seçime gidiyoruz”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasında Mersin’e, Mersinli vatandaşlar ile hemhal olmaya ve dertleşmeye geldiklerini belirtti. Akşener konuşmasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’a seslenerek, “Burhanettin Başkanım ben böyle güzel yerlerde konuşmaya alışık değilim. Böyle durumlarda genellikle elektriği keserler, sonra karanlıkta burada bulunan hanımefendiler, şöyle bir dikilir, cep telefonlarını çıkarırlar ışıklarını yakarlar, ‘Konuş Bacı’ derler. Bir seçime gidiyoruz. İktidar partilerine göre, Türkiye’nin bekasının oylanacağı bir seçim gibi takdim ediliyor. Türkiye’nin bekasının oylandığı bir seçim gibi takdim edilen bir yerel seçime gidiyoruz. Önce sizlere şunu söylemeliyim, Türkiye’nin elbette dış tehditleri kurulduğumuz günden beri, Anadolu’ya adım attığımız 1071’den beri devam eden ve devam edebilecek bir tehditler zinciridir. Türk’ün bulunduğu yerde, Türk’ü rahat bırakan bir irade olabilir mi? Elbette olamaz. Dolayısıyla bu coğrafya rahat bir coğrafya değildir. Ama beka sorunu ya da bekamızın ortadan kalktığı mevzu ile ilgili hesabı, kaldırıldığı dönemli ilgili hesabı bu millet, bu kadınlar, bu gençler, bu erkekler, bu yaşlılar ne zaman halletti? İstiklal Savaşı ile halletti. Can verdi, kan verdi, ter döktü, kan döktü. Bu coğrafyada ilelebet bağımsız hür yaşayacağını dosta, düşmana, canıyla, kanıyla ödeyerek gösterdi” dedi.
“Beka meselesinin yerel seçimlerle bir alakası yoktur”
Biz bu hafta mecliste Türkiye’nin beka meselesi ile ilgili, bir araştırma önergesi verdiklerini dile getiren Akşener, “Beyler gizli oturum istediler. Gizli oturum yapıldı ve sonuç itibariyle ne söylendiğini sizinle 10 yıl süresince paylaşamam ama konuştuklarına kargalar güler. Şimdi buradan sizlerle açık, net dertleşmek istiyorum. Beka meselesinin yerel seçimlerle bir alakası yoktur. Anlıyorum beyefendilerin bir sandalye, koltuk bekası meselesi var. Ama kaçırılan konu şu. Bu seçimde biz muhtar seçeceğiz. Bu seçimde biz belediye meclis üyesi seçeceğiz. Bu seçimde biz ilçe belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Bu seçimde biz il belediye başkanlarımız seçeceğiz. Bu seçimde biz inşallah Burhanettin Başkan’a devam diyeceğiz. Şimdi Mehmet Türe’nin Anamur’da seçilmesinin Türkiye’nin bekası ile ne alakası var. Varsayalım Mehmet Türe seçildi, varsayalım Musa Öztürk inşallah ki Kozan’da seçilecek, yani dün MHP’den Kozan’ı yöneten halen belediye başkanı olan Musa Öztürk dün bekanın tehdidi değildi. Bugün İYİ Parti’den aday. Bekamızın tehdidi ise batsın bu dünya. Mehmet Türe Anamur’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Başkanıydı. İYİ Parti’den aday. Anamur’da dün Anamur’u yöneten Mehmet Türe, bugün İYİ Parti’den seçilirse Türkiye’nin bekası problemli” şeklinde konuştu.
“Başkanım bacı seni mi kıracağım dedi ve İYİ Parti’den inşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olacak”
Burhanettin Kocamaz’ın ömrünü Türk Milliyetçiliği’ne adamış, 25 yıl Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş bir kişi olduğundan söz eden Akşener, “Kocamaz Başkan’a ben Hacı Başkanım diyorum. Bizim geleneğimizde 1 yaş bile büyük olunsa abi diye bir kavram var. Beyefendi 2 yaş büyükmüş benden, hemen ceketimi topladım. Ne olursanız olun eski terbiyede böyle bir hiyerarşi var. Dolayısıyla Burhanettin Kocamaz bir ömrü Türk Milliyetçiliği’ne adamış, 25 yıl Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş, sonra hiç ittifaklar olmadan herkesin, bütün siyasi partilerin aday gösterdiği bir seçimde, Milliyetçi Hareket Partisi adına seçilmiş, Büyükşehir Belediye başkanı olmuş, sizinle onun hizmetlerini paylaşacağım. Özet çıkarttırdım 4 sayfa tutu. Akılda tutmak mümkün değil. Bu kadar hizmet etmiş, sonra vesveselere yenilinmiş, şüphelere kapılınmış ve istiskal edilmiş. Bu kadar başarılı, bu kadar Mersin’e hizmet etmiş bir Belediye Başkanı. Sonra Meral Akşener kendisine teklifte bulunmuş. O da bacı seni mi kıracağım demiş ve İYİ Parti’den inşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olacak, aday olmuş. Şimdi size soruyorum. Burhanettin Başkan 2014’te seçildiğinde Mersin’in ve Türkiye’nin bekası ile ilgili problem değil ama 2019’da seçilmeye kalktığında Burhanettin başkan ve benim arkadaşlarım beka meselesi oluyor. Hadi oradan” diye belirtti.
“Hükümetin kulağını çekmezseniz, 1 Nisan’dan sonra zam yağmuruna tutulacaksınız”
Bugüne kadar mutfak ve tencerenin yangınının her hükümeti düşürdüğünün altını çizen Akşener, “Çocuklarınızın cebine harçlık koyarken üzülüyorsunuz. Çoğunuzun kocası işsiz. Sizin aranızda olmayabilir, komşunuzunki işsiz. Beka beka diyip bizi uyutmaya çalışıyorlar. Esas mesele mutfaktır, tenceredir. Mutfak ve tencerenin yangını her hükümeti düşürmüştür. Bu defa bu hükümetin kulağını çekeceksiniz. Bakın 24 Haziran’da ne söylediysem hepsi birer birer çıkıyor. O kulağı şöyle kızartmazsanız, bu uyarıyı vermezseniz, 31’i akşamından hemen sonrası, 1 Nisan’dan sonra zam yağmuruna tutulacaksınız. Çünkü 4 yıl seçim yok. Dolayısıyla ne Sayın Cumhurbaşkanı’nın koltuğu tehlikede, ne de diğer ortağının koltuğu tehlikede. O zaten bizi attığı için. Komple rahat, koltuk ferah, orada bir sorunumuz yoktur. Hepimizi attı” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana birçok önergeyi meclise getirdiğini ifade eden Akşener, “İYİ Parti kuruldu. Mecliste arkadaşlarımız çalışıyor, 3600 ek göstergeyi ilk söyleyen benim. Öbür seçimde söz verdiler bu seçimde yerine getiriyorlar. Benden başka, partimin mensuplarından başka söyleyen yoktu, şimdi yerine getiriyorlar. Asgari ücrete zammı söyleyen benim, arkadaşlarım takip ettiler ve yüzde 26 zam yapıldı. Sonuç itibariyle 2 bin 020 lira asgari ücret oldu ve insanlar küçücük bir nefes aldı. Arkasından yüzde 10 emekliye zam yapıldı. Israrla diyoruz ki, kendine yaptığın zam kadar, yani eski parayla 74 milyar, maaşının yetmediği bir noktada emeklinin 1800-1900 arasındaki maaşı yetmeyeceği aşikar. Sen 56 bini 74 bin yaptın. Yüzde 26 zam yaptın. Emekliye de %26 zam yapacaksın kardeşim diyen biziz” dedi.
“Evinizin içinden bir değerli Büyükşehir Belediye Başkanını yeniden seçeceksiniz”
Mersinlilerin, bildikler, tanıdıkları ve hizmetini gördükleri Burhanettin Kocamaz’ı 31 Mart yerel seçimlerinde seçerek, yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı yapmalarını sözlerine ekleyen Akşener, “Şimdi EYT’leri Türkiye’nin gündemine getiren, hepsinin yüzüne ayna tutan, seçime giderken o size bağıranlar, size fırça atanlar, sizi hiç unutturmadığımız için çağıracaklar ne istiyorsun kardeşim diyecekler. Bunu da sağlayan biziz. Siz bir belediye başkanı seçeceksiniz. Bildiğiniz, tanıdığınız, hizmetini gördüğünüz, elinizi uzattığınızda elini tutuğunuz, evinizin içinden bir değerli Büyükşehir Belediye Başkanını yeniden seçeceksiniz. Sadece Belediye Başkanını seçmekle ilgili sandığa giderken, azıcık nasıl olsa bir daha seçim yok, 4 yıl seçim yok, herkesin sandalyesi tehlikede değil, herkes sandalyesinin konforunda oturabilir orda bir sorun yok. Ama güçlü bir oyla seçerseniz o kulağı kızartmış olacaksınız. O kulak kızartıldığında ise size karşı kibirlenenler, size karşı kaşlarını kaldıranlar, size parmağını sallayanlar kolunu şöyle indirecek. Seçmenin karşısında hafif bir topuk selamı verecek ve hazır ola geçecek. Diyecek ki seçmen velinimetimizdir” şeklinde konuştu.
Vatandaşlara, tek tek evlere girerek, kapı zillerini çalmaları gerektiğini vurgulayan Akşener, “Evlere gireceksiniz, kapı zili çalacaksınız. Belediye seçimlerinde bu kardeşiniz, Kocaeli’nde 1994’te 10 bin evin kapısının zilini bizzat, şahsen çalmış bir insandır. Ama sonuçlarını da görmüş bir insandır. Elini tutmadığınız sizin değildir. Havuz medyasını, çukur medyasını seyreden kardeşlerimiz elbette ki etkilenecektir. Onları uyandırmak, onları bilgilendirmek, Erkelerimizden ziyade kadınlarımızın görevidir. Sizden rica ediyorum bu siyasi yolculukta maaş almayan, bu siyasi yolculukta milletvekili olmayan, bu siyasi yolculukta üzerine dokunulmazlık zırhını giymemiş, sizin için, özellikle genç kız ve erkeklerimiz için, Türkiye’nin geleceği için, herkesin hazır olda gezdiği bir dönemde, buyurun buradayım diyebilen, dün ve bugünün kibirlilerini, 28 Şubat’ta uçaklara doluşup Almanya’ya kaçtıkları zaman, masaların altına girdikleri zaman, baş örtülü kadınlarımızın, baş örtülü kızlarımızın hakkını nasıl bu kişi, bu kadın koruduysa bugünde hayatınıza uzatılan o elleri, kızlarınızın iteklenmesini, Özgecanları düşünerek hiçbir şey elde etmeden, hiçbir şey elde etmeyi talep etmeden en büyük gücün sahibi Allah’tır diyerek, Allah’tan başka ve milletimin teveccühünden başka, onun eksilmesinin dışında bir Allah’ın kulundan korkarsam namerdim diye yola çıkmış, işte burada tek başına, löm löm konuşanlara karşı duran ve duracak olan bu kardeşinizi dinleyin” diye belirtti.
“Burhanettin Başkan’a sahip çıkın”
İYİ Partili belediye başkan adaylarının hepsinin adam gibi adam olduklarını dile getiren Akşener, “Bu adam için çalışın. Bu adam gibi adam için çalışın. Adanalılara sesleniyorum, Adana’daki belediye başkanlarımıza, belediye başkan adaylarımız için çalışın. Onların da hepsi adam gibi adamdır. Şimdi 2 günlüğüne çağırdı beni sevgili ağabeyim. 3 günlüğüne daha gelecekmişim. O 3 günlüğüne geldiğimde beraber kabul günlerine gideceğiz sizinle. Birlikte kapı zili çalacağız sizinle. Ne kadar eve broşür dağıttınız, hangi evlere girip sorun yaşadınız, hangi sorularla karşılaştınız onarlı birlikte konuşacağız. Çok söz var da zülfü yâre dokunmasın diye kısa geçiyoruz. Ben sizleri Allah’a emanet ediyorum. Burhanettin Başkanı da elbette Allah’a emanet ediyorum ama siz kadınlara emanet ediyorum. Burhanettin Başkan’a sahip çıkın” dedi.
Başkan Kocamaz, “31 Mart akşamı 1 Nisan güneşinin hazırlığını yapacağız”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İlçe Kadın Kolları toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “ Böyle bereketli bir günde buraya kadar gelip sayın genel başkanımızı onurlandırdığınız, bu mekânı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün İYİler buluştu. Bugün Mersin gönüllüleri, Meral Akşener sevdalıları buluştu. Yağmurlu bir güne rağmen bu kadar coşkulu ve yoğun bir insan seli ile Mersin buluştu. Ben öyle inanıyorum ki önümüzdeki süreçte hep birlikte çalışacağız ve 31 Mart akşamı 1 Nisan güneşinin hazırlığını yapacağız. 1 Nisan aslında Mersin’de ben yaptım oldu politikalarına, dayatmalara, halkı dinlemeyip hiçe sayanlara karşı verilecek en güzel cevap olacak” dedi
Başkan Kocamaz konuşmasına, “Tabi ki biz bir araya gelirsek iri olursak, diri olursak, geçmişte 5 dönem nasıl başardıysak bu 6. Dönemi de yine sizlerle başaracağız. Bugün Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi buraya kadar geldi. Bize güç ve moral verdi ve önümüzdeki süreci daha iyi yönetmek, daha çok çalışmak için bize hız verdi. Kendisine tüm Mersin halkı adına teşekkürlerim, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Çıktığımız bu yolda Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyor, kötüleri bizden uzak İYİ’leri de bize yakın etsin diyor, 31 Mart zaferinde buluşmak üzere hepinize saygılar sunuyor, sizleri Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum” sözleri ile devam etti.
Mersin’in en kalabalık noktalarından biri olan Forum AVM’de esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla buluşan Akşener, Kocamaz’la birlikte çiçek dağıttı.


 
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda
İyi Parti Lideri Akşener Mersin’de , İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Turunda

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin