İTFAİYE HAFTASI’NDA İTFAİYE PERSONELİNDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

SEÇER: “İTFAİYE TEŞKİLATIMIZLA GURUR DUYUYORUM. BAŞARI GÖSTERİYORSA SORGUSUZ, SUALSİZ, MÜLAKATSIZ TEŞKİLAT’TA GÖREVE BAŞLAYACAK”

25 Eylül 2024 Çarşamba, 20:22
İTFAİYE HAFTASI’NDA İTFAİYE PERSONELİNDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasındaki İtfaiye Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

 

Ziyarette; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, şube müdürleri ve itfaiye personeli yer aldı.

 

Seçer: “İtfaiye Teşkilatımızla gurur duyuyorum”

İtfaiye Haftası’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “İtfaiye Teşkilatımızla gurur duyuyorum. 5 yıllık görev sürem içerisinde her geçen gün üzerine bir şeyler koyduk, çok daha iyi noktalara geldik. Hem insan kaynağı açısından daha kalifiye bir yapı oluşturmaya gayret ediyoruz hem de makine, ekipman, teçhizat konusunda. İtfaiye Teşkilatı için bunların ikisi çok önemli; bir tanesi iyi yetişmiş, ne yapacağını bilen, nasıl müdahale edeceğini bilen bir itfaiye ve bunun yanında çağa uygun araç, gereç ve teçhizatının olması. Bu ikisi bir arada olduğu zaman afetlere müdahale çok daha efektif ve etkili olur” sözlerine yer verdi.

 

“Önümüzdeki 1 yılda 5 yılın kazanımlarını elde edineceğiz”

İtfaiye Teşkilatının daha da ileri gidebilmesi için yeterli bütçenin de ayrılması gerektiğini söyleyen Seçer, “Çünkü alet, ekipman, araç alacaksınız. Bunların birçoğu gerçekleşiyor. Yine özellikle yüksek merdivenli araç alımları için girişimde bulunulmuştu. Bunların yanı sıra aramıza katılan 150 itfaiye personelimizin dışında 130 personel alımı için talebimiz var” diyerek, olaylara müdahalede sorun yaşamamak adına her adımı atmaya çalıştıklarını vurguladı.

 

“Başarı gösteriyorsa sorgusuz, sualsiz, mülakatsız göreve başlayacak”

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni alımlar için onay gelmesini beklediklerini kaydeden Seçer, “Teşkilatı yenilemek, daha güçlü kılmak için umut ediyorum önümüzdeki günlerde Bakanlıktan bunun izni gelir. Alımların liyakatli elemanları teşkilatımıza kazandırma amaçlı olduğunu artık herkes biliyor. Bunda kimsenin bir endişesi, şüphesi yok. Bizzat benim takibimde olan bir konudur bu. KPSS’de başarılı olmuşsa ve sınava tabi tutulduğu eğitim alanında gerekli başarıyı gösteriyorsa sorgusuz, sualsiz, mülakatsız olarak gelecek ve göreve başlayacak” ifadelerine yer verdi.

 

Alımların yanı sıra teknolojinin de geliştiğini ve her şeyin dijitalleştiğini belirten Seçer, “Biz bu dijital dönüşümleri de gerçekleştirmek durumundayız. Artık teknoloji ile kişi oturduğu yerden kilometrelerce öteye müdahale edebiliyor. Bir uçağı kaldırabiliyor, indirebiliyor. Yani bu da afete müdahalede önemli” diyerek, Kahramanmaraş merkezli depremlerde bunun eksikliğinin yaşanıldığını vurguladı.

 

“Mersin afet bölgesi”

Başkan Seçer, Mersin’in afet bölgesi olduğunu, İtfaiye Teşkilatı’nın her türlü doğa olayının ya da bir kazanın afete dönüşebileceği bir bölgede görev yaptığını belirterek, “Herkese göre daha dikkatli olmamız lazım. Bu konuda siz dersinize çalışın, destek benden. Yapılması gereken neyse Türkiye’de, dünyada bize öğretici olacak hangi girişimler, kurslar, çalıştaylar, toplantılar varsa bu idare her konuda destek vermeye hazır. Türkiye’deki, dünyadaki örnekleri takip edin. Bu konuda benim açımdan limit sonsuza gider” dedi.

 

“Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz, emeklerinizi biliyoruz”

Seçer, İtfaiye Teşkilatı’nın her açıdan daha donanımlı olması için çağın gereklerine ayak uydurması gerektiğini ifade etti. Mersin’in her geçen gün büyüyen bir kent olduğunu söyleyen Seçer, “Kent, her açıdan Türkiye’nin sayılı bir kenti haline geliyor. Biz şehri geleceğe hazırlamak zorundayız. 40-50 yıl sonra bizim çocuklarımız, torunlarımız ‘Bu kenti benim büyükbabam yönetti; böyle bir vizyon ortaya koydu. Benim büyükbabam itfaiye teşkilatında ya da belediyede çalışıyordu, böyle bir vizyon ortaya koydu’ demeli. Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz, emeklerinizi biliyoruz. Sizlere her konuda müteşekkiriz” diye konuştu.

 

Başkan Seçer, gittiği her yerde İtfaiye Teşkilatı’ndan övgüyle söz edildiğini takdirle belirterek, “Ben de sizlere teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan millettir, vatandır. Bu anlayış çerçevesinde birlikte gayret edeceğiz. Güzel şeyler yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Tok: “Hem kırsalda hem merkezde çok önemli çalışmalara imza attık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Başkan Seçer’in göreve gelmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Teşkilatına yapmış olduğu yatırımlarla daha da güçlendiğini vurguladı. Hem kırsalda hem merkezde çok önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Tok, “Geçen sene yaşadığımız depremde 4 tane yaşam otobüsü yapıldı, 50 personelimiz var. Aynı anda hem itfaiye hem yaşam otobüsü hem iş makinasını çıkartabilecek durumdayız. Bunların hepsi belirlenmiş ve bölgelenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

 

Akşahin: “İtfaiye Teşkilatımızı güçlendirmek için oldukça iyi bir yol aldık”

İtfaiye Teşkilatını her geçen gün daha da güçlendirdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, önümüzdeki günlerde 4 farklı senaryoda tatbikat yapacaklarını kaydetti. Ekipmanları yenilediklerini de kaydeden Akşahin, “Eğitimlerimiz de devam ediyor. Yüksek merdivenli araçlarımızı modernize ediyoruz. Makine İkmal Dairesi Başkanlığı’mızla ortak bir şekilde alt ve üst yapı arızalarımızı gideriyoruz” diyerek, iyi bir yol aldıklarını kaydetti.

 

Ziyarette İtfaiye personeli tarafından Başkan Seçer’e çiçek takdimi yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE ARABANIN ÇADIRINI ÇALDILAR
SEÇER İLE BOLTAÇ, TSO'NUN MECLİS TOPLANTISINA KONUK OLDU
Sabri Tekli: MTOSB ciddi projelere imza atıyor
MİLLETVEKİLİ SÖYLEMEZ, MÜFTÜLÜK YERLEŞKESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU
MERSİN SAL'DA 2. HAFTA HEYECANI
İTFAİYE HAFTASI’NDA İTFAİYE PERSONELİNDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
BAŞKAN SEÇER, TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN ‘OSMANİYE MAHALLESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
SAMSA KARAMEHMET CUMA GÜNÜ AİLE KABRİSTANINDA DEFNEDİLECEK
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI
Mersin'de Motorsiklet Kazasında Yaralanan Genç Yaşamını Yitirdi

Mersin Haber ,Mersin