İş Dünyasından Başkan Tarhan’a Güvenoyu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni (MESİAD) ziyaret ederek ekonomi kurmayları ile bir araya geldi.

05 Şubat 2019 Salı, 17:19
İş Dünyasından Başkan Tarhan’a Güvenoyu
-

MESİAD üyelerinin yoğun katılım gösterdiği ziyarete Başkan Tarhan’ın 5 yılda Mezitli’de hayata geçirdiği projeler ve önümüzdeki 5 yıl için iş dünyasının beklentileri masaya yatırıldı. Turizm, çevre düzenlemesi, sanayi üretimi, dere ıslahı gibi farklı konuların konuşulduğu ziyarette MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Başkan Tarhan’a, iş dünyasının, taleplerini anlattı.
MESİAD OLARAK YANINIZDAYIZ
Mezitli Belediyesi’nin örnek çalışmalarını yakinen takip ettiklerini ve içerisinde olmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Hasan Engin, “Neşet Tarhan konfordan daha fazla refaha ve kişisel mutluluğa önem veriyor. Uyumlu bir biçimde sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Biz MESİAD olarak gerek kamuoyu oluşturma gerekse destek olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.
UYUMLU ÇALIŞMA İÇİN TEŞEKKÜRLER
MESİAD Başkan Yardımcısı ve MHP’li Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Polat ise geride kalan 5 yılda belediye meclisinde uyumlu bir çalışma yürüttüklerinin altını çizerek başkan Tarhan’a teşekkürlerini iletirken, “Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki kimseyi ötekileştirmeden, önyargısı olmadan hizmet ediyor. 5 yıl birlikte uyumlu bir biçimde çalıştık. Kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.
FARKLI GRUPLAR MERSİN İÇİN BİR ARADA OLMALI
Görev süresi boyunca kamuoyunun ve iş dünyasının yoğun desteğini aldığının altını çizen Başkan Tarhan, “Uzun yılar belediyecilik yapmış olmam nedeniyle hem belediyeye dair işlerin hem de iş dünyasının beklentilerine hakimim. Hep iyi ilişkiler içerisinde olduk. Pek çok alanda yanımızda olmanızdan dolayı vefa borcumuz olduğunu da biliyorum. MESİAD hangi siyasi görüşten olursa olsun, Mersin için yapılacak güzel şeyleri sahiplenme konusunda örnek teşkil etmiştir” dedi.Başarının ana etkeninin birlikte hareket etmekten geçtiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Anlayış olarak yerel bakabilmenin önemini biliyorum. Burada belediyelerin rolü de son derece önemli. Mersin’in en büyük sıkıntısı farklı siyasi ve kültürlere ait paydaşların bir arada toplaması olayının zayıf olması. Ancak farklı gruplar bir araya gelebilirse nasıl başarılı olunabileceğini biz Tece’de spor alanının otel yapılmak üzere iki şirkete tahsisinde, Balıkçı barınağı yapılmak istenen Viranşehir Sahilinde gördük” şeklinde konuştu.
MEZİTLİ'Yİ DÜNYAYA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Önümüzdeki 5 yıl için aynı istek ve hevesle projelerinin hazırladıklarını ifade eden Başkan Tarhan, yaptığı konuşmada “Geride kalan 5 yılda başarılı işler yaptığımızı düşünüyorum. Ödüller aldık, projelerimiz dünya çapında ses getirdi. Çalışma tempomuza ara vermeden devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem için eğitim, kültür ve sanat alanlarında çalışmalar yapacağız. Özellikle 0-6 yaş grubunun eğitimi için 5 ana okulu açma hedefimiz var. Bunun dışında Mezitli diğer kentlere göre daha sakin ve insanların huzuru aradığı bir kent. Aynı zamanda kültür ve sanatın önemli ihtiyaç hissedildiği bir anlayış hakim. Etnik ve siyasi kimliği ne olursa olsun, insanların huzur içerisinde bir araya geldiği en önemli olaylar sanatsal etkinliklerdir, spor olaylarıdır. Bu konulara ağırlık vermeyi hedefliyoruz. Öncelikli amacımız Mezitli’yi sadece Türkiye içerisinde değil dünyada tanıtmaktır. Dünya tanırsa ticaret büyür, turizm büyür. Belediyeler yurt dışı ilişkilerinde daha fazla emek harcamalılar” ifadelerine yer verdi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin