Irak Savunma Bakanı Ubeydi, Yılmaz ile görüştü

ERBİL - Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile telefon görüşmesi yaptı.

07 Aralık 2015 Pazartesi, 14:36
Irak Savunma Bakanı Ubeydi, Yılmaz ile görüştü
-

ERBİL - Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Ubeydi'nin Yılmaz'a Türkiye’nin Musul’a bağlı Başıka ve Zelikan bölgesine asker göndermesin uluslararası yasalara aykırı olduğunu belirttiği ifade edildi. Ubeydi'nin Türkiye’den askerlerini Irak’tan çekmesini istediği ifade edildi.

Yılmaz'ın ise Türkiye’nin Irak'ın toprağından gözü olmadığını mevkidaşına anlattığı kaydedildi. Yılmaz'ın askerlerin IŞİD ile mücadele eden yerel unsurlara eğitim vermeleri için gönderildiğini anlattığı belirtildi.

Irak Savunma Bakanı Ubeydi'nin Türkiye'nin Musul'daki asker sayısının söylenen rakamdan çok daha fazla olduğunu, kendi bilgileri dahilinde Musul'a asker gönderilmediğini tekrarladığı dile getirildi.

Irak Savunma Bakanı Ubeydi'nin Yılmaz’ın daveti üzerine yakın bir tarihte Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtildi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden gece boyunca mesai
KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
MERSİNLİ ÜRETİCİLER BÜYÜKŞEHİR’LE BİLİNÇLENİYOR
MERCAN BİLİM MERKEZİ’NDE ÇOCUKLARA SIFIR ATIK BİLİNCİ AŞILANIYOR
MERSİN MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL, MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'U ZİYARET ETTİ
Mersin’de Hayalet Ağ Temizliği Başladı
MERSİN ULUSLARARASI LİMANININ YENİ TERMİNALİ AÇILDI
MERSİN SPIR KULÜBÜ PLAY-OFF SAHNESİNDE!
TARSUS ALİFAKI YOLUNDA 2 GÜN ÜST ÜSTE KARPUZ KAMYONU DEVRİLDİ
ARSLANKÖY'DE DOLU UMUTLARI DA VURDU!

Mersin Haber ,Mersin