İptal Edilen Mersin PopFest'in Ardından; Teşekkür

Akdeniz Kaplumbağaları ve Doğa Koruma Derneği ile Mersin Çevre ve Doğa Derneğinden, Caretta Carettaların üreme alanında yapılacak olan Mersin PopFest’in iptal edilmesinin ardından teşekkür etti.

29 Mayıs 2019 Çarşamba, 13:20
İptal Edilen Mersin PopFest'in Ardından; Teşekkür
-

Mersin Mezitli Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkında, düzenlenecek etkinliğin, oluşturulan kamuoyu gündemi sayesinde iptal edilmesinin ardın Mersin Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda yapılan teşekkür açıklaması şöyle;
Ülkemizde doğal yapısı ender olan Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı, aynı zamanda Mersin merkeze en yakın noktada beton bloklar arasına sıkışmış nefes alınacak yegane ormanlık alanlardan birisi olup, yaşam alanlarımızın da akciğerleridir.  Davultepe 100.yıl Tabiat Parkı, ağaçları, kumsalı, denizel alanı, kaplumbağaları ve rehabilitasyon merkezi ile Mersin ilimizin önemli markası olmuştur. Halkımız ve nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının birlikte paylaştıkları bu kadar değerli bir doğal alanın korunmasında daha iyi önlemler alınması gerektiğini düşünmekteyiz. 
         Davultepe 100. Yıl kumsalında 5-7. Haziran. 2019 tarihlerinde bir Pop-fest düzenlenmesi planlanmıştı. Böyle bir festivalle alana çıkacak olan anaç kaplumbağalar, yuvadan çıkacak olan yavru kaplumbağalar ve yuva içindeki yumurtalar tamamen zarar görecekti. Tam üreme zamanına denk gelen bir programdı. Mayıs ayı içinde alana iş makinelerinin girip kumsalı düzeltme çalışmaları yaptıkları belirlenmiş, kumul alan zarar görmüş ve iş makinaları iki yuvaya zarar vermiştir. Mersin PopFest le ilgili olarak alınan erteleme kararı ile yoğun insan kitlesinin, ışığın ve gürültünün bu alanda vereceği zarar engellenmiştir.
Alan Tabiat parkı olarak çok değerli olmasına rağmen ihaleye verilmiştir. Ancak Bakanlık ihale koşulları içerisinde bu canlıların ve doğanın tahrip olmaması için koşullar getirmiştir. Bu koşullara geçen yıldan bu yana dikkat edilmediği ve alanda çeşitli problemler yaşandığı ilgili bakanlığa rapor edilmiştir. Yapılacak bütün etkinliklerde bu canlıların zarar görmemesi gerekliliği üzerinde ısrarla durulmasına rağmen konser etkinlikleri düzenlenmiştir. Bu alan tabiat parkı olarak ve deniz kaplumbağalarının üreme alanı olarak zarar görmemesi için üst düzey özen gösterilmesi gereken bir alandır. Alanda yapılacak kitlesel etkinlikler kumul özelliğini bozacağından kaplumbağaların geleceği için bu alanda çok sayıda insanın gireceği etkinlikler yapılmamalıdır.
Ulusal mevzuatımız ve taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalarla koruma yükümlülüğünde olduğumuz nesli tükenmekte olan Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağaları için hayati önem taşıyan Mersin PopFest le ilgili olarak alınan erteleme kararının çok yerinde olduğunu belirtmek isteriz. Bu konuyla ilgili olarak gerekli önlemin hızla alınmasını sağlayan değerli Mersin halkına, sivil toplum kuruluşlarına, Akdeniz, Mezitli ve Mersin Kent Konseylerine, Mersinli iş adamlarına, Büyükşehir ve Mezitli belediyelerine, Devletimize ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza harcadığınız emek, zaman ve çevre duyarlılığınız için çok teşekkür ediyoruz. Mersinlilere Mersin’in değerlerine sahip çıktıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz.
Bundan sonrası içinde Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkında olabilecek tehditlere karşı duyarlı olmaya devam edeceğiz ve sizleri de duyarlılığınızı devam ettirmeye davet ediyoruz. İlgili Bakanlıkların bu konu ile ilgili gerekli önlemleri alacaklarından ve ihale edilen Tabiat Parkının ve deniz kaplumbağaları Üreme Kumsalının koruma koşullarını yerine getireceklerine şüphemiz yoktur.Ancak alanın korunması için takipçisi olacağımızı beyan ederiz.
Gelin halkımızın da severek kullandığı çocuklarımız, geleceğimiz ve kaplumbağalarımız için Davultepe Tabiat Parkına, kaplumbağalara ve kum zambaklarına hep birlikte sahip çıkalım ve hiçbir zaman zarar görmesine izin vermeyelim. 
Akdeniz Kaplumbağaları ve Doğa Koruma Derneği & Mersin Çevre ve Doğa Derneği

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin