İpek Medya Grubu binası önüne polis konuşlandırıldı

İSTANBUL - Kayyum atanan İpek Medya grubunun Şişli’deki binası önüne çevik kuvvet ekibi ve TOMA’lar konuşlandırıldı

28 Ekim 2015 Çarşamba, 06:32
İpek Medya Grubu binası önüne polis konuşlandırıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İSTANBUL - Kayyum atanan İpek Medya grubunun Şişli’deki binası önüne çevik kuvvet ekibi ve TOMA’lar konuşlandırıldı. Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis gücüyle kararın infaz edilemeyeceğini söyledi.

Kayyum atanması kararı verilen İpek Medya grubunun Şişli’deki binası önüne saat 04.30 sıralarında çevik kuvvet polisleri ile TOMA’lar konuşlandırıldı. Gece boyunca medya grubuna destek vermek için bina önünde bekleyen vatandaşlar da polisin gelişini alkışlarla protesto etti. Durumu haber olan CHP'li Tanal da bina önüne geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mahmut Tanal, kayyum atama kararlarının hukuki olarak nasıl tebliğ ve infaz edilmesi gerektiğini anlattı. Tanal, yapılanların hukuki olmadığını vurguladığı konuşmasında karara itiraz süresi dolmadan ve karar kesinleşmeden polis zoruyla bir infazın yapılamayacağını vurguladı.

Sabaha karşı polisin televizyon binası önüne konuşlandırılmasını da değerlendiren Mahmut Tanal, “Bu TOMA’lar gitsinler Güneydoğu’da sınırlarımızı korusunlar. Terör örgütleri cirit atıyor, terör örgütlerinin cirit attığı Güneydoğu’da sınırlarımız kevgir gibi gelmiş televizyon basıyorlar ya” şeklinde konuştu. Tanal, polisin konuşlanmasıyla emniyetin mobing uyguladığını savundu.

CHP Milletvekili Eren Erdem de Anayasanın 30. Maddesi’ne göre hiçbir basın kuruluşuna suç aygıtı kabul edilerek el konulamayacağını vurguladı. Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu belirten Erdem, kanunların herkes için bağlayıcı olduğunun, polis ve yargı mensuplarının da hukuka uymak zorunda olduğunun altını çizdi. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ATEŞ SAVAŞÇILARINDAN GÜLNAR, ANAMUR VE MUT'TA ÇIKAN YANGINLARA ANINDA MÜDAHALE
TARSUS TSO İLE TARSUS BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE "YEŞİL ÇATI TARSUS" PROJE TOPLANTISI
VALİ  TOROS, ÇAD CUMHURİYETİ TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ADOUM DANGAİ NOKOUR GUET VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN'DE GÜMRÜK KAÇAĞI ELEKTRONİK SİGARA VE KAÇAK EŞYA YAKALANDI
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS CETVEL KÖPRÜSÜ KAVŞAĞI’NI MODERN HALE GETİRDİ
ÖĞRENCİLERİN EN SEVDİĞİ ŞEHİRLERDEN BİRİ YİNE MERSİN OLDU
ERDEMLİ'DE SABAH DENİZE GİREN EMEKLİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin