İos 14 Yenilikleri İle Yayınlandı; İos 14 Yazılım Güncellemesi Çıktı, İşte İphone'lara Gelen Yenilikler

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 14 resmen yayınlandı. Son kullanıcılar için bugünden itibaren kullanıma sunulan iOS 14 ile iPhone'lara hangi yenilikler geliyor? Hangi iPhone modelleri iOS 14'e geçiş yapabilecek? İşte iOS 14 ile gelen tüm yenilikler ve yeni işletim sistemine geçmek isteyen iPhone kullanıcılarının yapması gerekenler.

17 Eylül 2020 Perşembe, 10:28
G: 17.09.2020 - 10:50
İos 14 Yenilikleri İle Yayınlandı; İos 14 Yazılım Güncellemesi Çıktı, İşte İphone'lara Gelen Yenilikler
-

Temel Özellikler ve İyileştirmeler
Araç Takımları
Yeniden tasarlanan araç takımları
Araç takımları daha güzel görünecek ve daha fazla veri sunacak şekilde yeniden tasarlandı. Bu sayede şimdi gün içinde daha da çok işinize yarıyorlar.
Her uygulama için araç takımları
Hava Durumu, Saat, Takvim, Harita, Fitness, Fotoğraflar, Anımsatıcılar, Borsa, Müzik, TV, İpuçları, Notlar, Kestirmeler, Pil, Ekran Süresi, Dosyalar, Podcast’ler ve Siri Önerileri için yeniden tasarlanan Apple araç takımları.
Ana Ekran’daki araç takımları
Önemli bilgileri bir bakışta görmek için araç takımlarını Ana Ekran’da istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. Yolculuk, aktivite veya Takvim etkinliklerinizi takip etmek şimdi çok kolay.
Farklı boyutlarda araç takımları
Araç takımları şimdi küçük, orta ve büyük boylarda sunuluyor. Bu sayede ne kadar bilgi görmek istediğinizi kendiniz seçebiliyorsunuz.
Araç takımı galerisi
Apple ve üçüncü taraflara ait araç takımlarının hepsi tek bir yerde. Galeri, kullanıcılar tarafından en sık yüklenen ve kullanılan araç takımlarını gösteriyor.
Araç takımı yığınları
Ana Ekran’ınızdaki alandan en iyi şekilde yararlanmak için 10 adede kadar araç takımından oluşan yığınlar oluşturabilirsiniz. Bir araç takımını diğerinin üzerine sürükleyin ve parmağınızı kaydırarak araç takımları arasında gezinin.
Akıllı Gruplama
Araç takımı galerisinde, parmağınızla kaydırarak aralarında gezinebileceğiniz bir araç takımı seti olan Akıllı Gruplama’yı seçebilirsiniz. Akıllı Gruplama özelliği, aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak zaman, konum ve aktivite gibi faktörlere göre doğru anlarda ihtiyacınıza en uygun araç takımlarını öne çıkarıyor. Örneğin, sabahları Hava Durumu araç takımını, gün içinde Takvim etkinliklerini, akşamlarıysa Apple Harita uygulamasından yolculuk sürelerini görebiliyorsunuz.
Siri Önerileri araç takımı
Siri Önerileri araç takımı, aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanıyor. Kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak kahve siparişi vermek veya podcast başlatmak gibi ilginizi çekebilecek eylemleri gösteriyor. Uygulamayı başlatmadan eylemi gerçekleştirmek için öneriye dokunabilirsiniz.
Geliştirici API’ı
Geliştiriciler, yeniden tasarlanan araç takımlarından yararlanmalarına imkan veren yeni bir API’ı kullanarak kendi araç takımlarını oluşturabilir, Ana Ekran’a yerleştirebilir ve bunların doğru zamanda gösterilmesini sağlayabilirler.
Uygulama Arşivi
Ana Ekran’da Uygulama Arşivi
Uygulama Arşivi, Ana Ekran sayfalarınızın sonunda bulunan ve tüm uygulamalarınızı gezinmesi kolay, sade bir görünümde otomatik olarak düzenleyen yeni bir alan.
Otomatik kategorizasyon
iPhone’unuzdaki tüm uygulamalar otomatik olarak Sosyal, Üretkenlik ve Eğlence gibi kategorilere ayrılıyor. Kategoriler uygulama kullanımına göre akıllı bir şekilde yeniden düzenleniyor.
Öneriler
Uygulama Arşivi zaman, konum veya aktivite gibi kullanım alışkanlıklarınıza göre arama ihtimalinizin yüksek olduğu, önerilen uygulamaları gösteriyor.
Arama
Aradığınız uygulamayı hızlı bir şekilde bulmak için Uygulama Arşivi’nin üst kısmında bulunan arama çubuğunu kullanın. Ara’ya dokunduğunuzda uygulamalar alfabetik sırayla gösteriliyor. Böylece aralarında gezinmeniz ve istediğiniz uygulamayı bulmanız kolaylaşıyor.
Ana Ekran sayfalarını gizleme
Ana Ekran’ınızı rahatlatmak için sayfaları gizleyebilir, Uygulama Arşivi’ne erişmeyi kolaylaştırabilirsiniz. App Store’dan indirilen yeni uygulamalar otomatik olarak Uygulama Arşivi’ne gidiyor.
Son Eklenenler
Son açılan App Clip’ler ve App Store’dan indirilen uygulamalar Uygulama Arşivi’nde bulunuyor. Bu sayede onları kolayca bulabiliyorsunuz.
Kompakt Kullanıcı Arayüzü
Telefon aramaları
Gelen aramalar tüm ekranı kaplamak yerine banner olarak gösteriliyor. Böylece yaptığınız iş bölünmüyor. Yok saymak için banner’ı yukarı, tüm telefon özelliklerini görmek için aşağı kaydırabilir ve aramayı dokunarak yanıtlayabilirsiniz.
Üçüncü taraf VoIP aramaları
Skype gibi uygulamaların kompakt gelen aramaları destekleyebilmesi için bir geliştirici API’ı sunuluyor.
FaceTime aramaları
Gelen FaceTime aramaları tüm ekranı kaplamak yerine banner olarak gösteriliyor. Yok saymak için banner’ı yukarı, tüm FaceTime özelliklerini görmek için aşağı kaydırabilirsiniz.
Kompakt Siri
Siri, ekrandaki bilgilere başvurmanıza ve bir sonraki görevinize kolayca geçiş yapmanıza imkan veren yepyeni ve kompakt bir tasarıma sahip. Siz bir istek başlattığınızda Siri, ekranınızın altında beliriyor. Size gösterebileceği bir sonuç olduğunda, tıpkı bildirimler gibi ekranın üst kısmında görünüyor. Yeni kompakt tasarımla, sonuçlar da tam olarak ihtiyacınız olan bilgiyi verecek şekilde yenilendi.
Resim İçinde Resim
Şimdi başka bir uygulamayı kullanırken videonuzu izlemeye devam edebilir, gelen FaceTime aramalarını yanıtlayabilirsiniz. Bir arkadaşınızla ne zaman buluşacağınızı kararlaştırırken görüntülü arama yapmak veya mail’lerinizi kontrol ederken kaçırdığınız TV programına göz atmak istediğinizde bu özelliği kullanabilirsiniz.
Resim İçinde Resim penceresinin boyutunu ayarlayın
Videonuzu büyütmek veya küçültmek için kıstırarak Resim İçinde Resim penceresinin boyutunu ayarlayabilirsiniz.
Resim İçinde Resim penceresini istediğiniz köşeye taşıyın
Video penceresini ekranın istediğiniz köşesine taşımak için sürüklemeniz yeterli.
Resim İçinde Resim penceresini ekran dışında küçültün
Video penceresini ekran dışına taşıyarak küçültün. Böylece ses dosyasını dinlemeye devam ederken uygulamaya sınırsız erişim sağlayabilirsiniz.
Arama
En İyi Eşleşen sonuçlar
Uygulamalar, kişiler, bilgiler, Harita uygulamasında ilginizi çeken yerler ve web siteleri de dahil aramanıza en uygun sonuçlar en üstte gösteriliyor. Böylece ihtiyacınız olan şeyi kolayca bulabiliyorsunuz.
Siz yazdıkça gösterilen arama önerileri
Arama önerilerini arama alanının altında görmek için yazmaya başlamanız yeter.
Hızlı başlatıcı
Git’e dokunarak uygulamaları ve web sitelerini hızla açmak için birkaç karakter yazmanız yeterli.
Uygulama içi arama
Mail, Mesajlar ve Dosyalar gibi uygulamalarda bir arama başlatın.
İnternette arama
İnternette arama yapmak şimdi her zamankinden daha kolay. Yazmaya başladığınızda ilgili sonuçları ve internet araması önerilerini ekranın en üst kısmında görüyorsunuz. Böylece Safari’yi hızla ve kolayca açıp internette kapsamlı arama yapabiliyorsunuz.
Mesajlar
İğnelenmiş sohbetler
İstediğiniz zaman ulaşabilmek için favori sohbetlerinizi listenizin en üstüne iğneleyin. Son mesajlar, Tapback’ler ve yazma göstergeleri için animasyonlar iğnenin üstünde görüntüleniyor. İğnelenmiş bir grup sohbetinde, son üç katılımcının mesaj gönderdiğinde iğnenin etrafında döndüğünü görüyorsunuz.
Dokuz adede kadar iğnelenmiş sohbet
Dokuz adede kadar sohbeti iğneyle işaretleyebiliyorsunuz. Bu sohbetler iOS, iPadOS ve macOS’teki Mesajlar uygulamasında eşzamanlanıyor.
Bahsetmeler
Grup sohbetlerinde mesajları yönlendirmek istediğiniz kişilerin adını yazmanız yeterli. Hatta dilerseniz, aktif olarak sohbet edilen bir grubu sadece sizden bahsedildiğinde bildirim gönderilecek şekilde kişiselleştirebiliyorsunuz.
Direkt cevaplar
Bir grup sohbetindeki belirli bir mesajı direkt yanıtlayabilirsiniz. Yazışmalarınızı kolayca takip etmek için ilgili mesajların tümünü kendi görünümlerinde açabilirsiniz.
Grup fotoğrafı belirleyin
Bir fotoğraf, Memoji veya emoji kullanarak grup sohbetleriniz için, grubun tüm üyeleriyle paylaşılacak bir görsel ayarlayabiliyorsunuz.
Memoji
Yeni saç stilleri
Erkek topuzu, üstten topuz ve yandan ayrılmış sade saç stili gibi 11 yeni saç stiliyle Memoji’nizi özelleştirin.
Yeni baş aksesuarı stilleri
Bisikletçi kaskı, hemşire şapkası ve bone gibi 18 yeni baş aksesuarı stiliyle hobinizi veya mesleğinizi belli edin.
Yeni Memoji çıkartmaları
Üç yeni Memoji çıkartması arkadaşlarınıza sarılma, yumruk tokuşturma ve hatta utanma ifadesi göndermenize imkan veriyor.
Daha fazla yaş seçeneği
Hayatınızın ister ilk baharını, ister son baharını, isterseniz de orta yaşlarınızı yaşıyor olun, altı yeni yaş seçeneğiyle görünümünüzü özelleştirebiliyorsunuz.
Kendinizi en doğal şekilde ifade edebileceğiniz Memoji’ler
Yenilenen yüz ve kas yapısı sayesinde Memoji’ler ve Memoji çıkartmalarıyla şimdi kendinizi en doğal şekilde ifade edebiliyorsunuz.
Son moda saç stilleri
Saçların yüzün yan taraflarında kademeli bir şekilde kısaldığı on üç yeni saç modeliyle stilinizi yansıtın.
Yüz maskeleri
Yeni yüz maskeleriyle Memoji’nizi kişiselleştirin, renkleri seçerek görünümünüze uygun hale getirin.
Harita
Rehberler
Güvenilir markalar tarafından oluşturulmuş Rehberlerle şehirlerin gezilecek en güzel yerleriyle ilgili öneriler alın. Rehberler dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde yemek yiyebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz, yeni insanlarla tanışabileceğiniz veya dolaşabileceğiniz muhteşem yerleri keşfetmenize yardımcı oluyor. Sonradan kolayca başvurabilmek için Rehberleri kaydedebiliyorsunuz. Üstelik yeni yerler eklendiğinde Rehberler de otomatik olarak güncelleniyor. Böylece her zaman en yeni önerileri yakalayabiliyorsunuz.1
Trafik sıkışıklığı ücretlendirmesi uygulanan bölgeler
Trafik sıkışıklığı ücretlendirmesi, Londra ve Paris gibi büyük şehirlerde trafiği rahatlatmayı amaçlayan bir uygulama. Harita uygulaması, trafik sıkışıklığı ücretlendirmesi uygulanan bölgeleri size haritada gösteriyor ve isterseniz rotanızı bu bölgelere girmeden oluşturabileceğiniz yolları öneriyor.2
Yeni haritalar şimdi daha fazla ülkede
Detaylı yeni haritalar bu yıl Kanada, İrlanda ve Birleşik Krallık da dahil daha fazla ülkede kullanıma sunuluyor. Yollar, binalar, parklar, marinalar, plajlar, havaalanları ve çok daha fazlası hakkında daha detaylı bilgiler sunan yeni haritalar, dünyayı gerçeğe daha da yakın bir şekilde görmenizi sağlıyor.
Konumu düzelt
GPS sinyallerinin zayıf olduğu bölgelerdeyken doğru yön ve konum bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşın.
Çeviri
Sohbet modu
Çeviri uygulaması sayesinde sohbet etmek hem çok doğal hem çok kolay. Telefonunuzu yatay konuma getirerek ekranı bölebiliyor, sohbetteki her iki tarafın yazdığı metinleri görüntüleyebiliyorsunuz. Bir şeyler söylemek için mikrofon düğmesine dokunduğunuzda otomatik dil algılama özelliği, orijinal metni ve çevrilmiş metni ekranın iki yanında görüntülüyor. Ardından, çevrilmiş metin sesli olarak okunuyor. İnternet bağlantınız olmadığında bile Sohbet modu, indirdiğiniz dillerde çalışmaya devam ediyor.
Ses çevirisi
Gelişmiş aygıt içi akıllı teknolojiler, konuşmalarınızı bir dilden diğerine çevirmenize imkan veriyor. İndirilen diller, internet bağlantısı olmadığında bile ses üzerinden çevrilebiliyor.
Metin çevirisi
Metinlerin çevrilmesi için her dil kendi klavyesiyle birlikte sunuluyor. Bu sayede klavyeleri ayrıca indirmek veya manuel olarak klavyeler arasında geçiş yapmak zorunda kalmıyorsunuz.
Favoriler
Daha sonra kolayca erişebilmek için çevirileri Favoriler sekmesine kaydedin. Ayrıca yakın geçmişinizi görüntüleyin ve son çevirilerinizi kaydedin.
Dikkat modu
Telefonunuzu yatay modda tutarak metni büyütün, çevirinin daha kolay okunmasını ve daha çok dikkat çekmesini sağlayın.
Aygıt içi çeviri modu
Çeviri deneyiminin tamamını offline yaşayın. İndirdiğiniz diller için uygulamanın tüm özelliklerinden yararlanın ve telefonunuzun internet bağlantısını kapatmak zorunda kalmadan çevirilerinizi gizli tutun.
Sözlük
Tamamlanmış çevirilerde, yerleşik sözlükteki tanımını görmek istediğiniz kelimeye dokunmanız yeterli.
Desteklenen diller
Çeviri özelliği şu anda 11 dil arasındaki tüm kombinasyonlarda çeviriyi destekliyor: İngilizce, İspanyolca, Mandarin Çincesi, Japonca, Korece, Rusça, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Brezilya Portekizcesi ve Arapça.
Siri
Kompakt Kullanıcı Arayüzü
Siri, ekrandaki bilgilere başvurmanıza ve bir sonraki görevinize kolayca geçiş yapmanıza imkan veren yepyeni ve kompakt bir tasarıma sahip. İstek başlattığınızda Siri ekranın altında beliriyor. Sonuçlar tıpkı bildirimler gibi ekranın üst kısmında görünüyor. Yeni kompakt tasarımla sonuçlar da tam olarak ihtiyacınız olan bilgiyi verecek şekilde yenilendi.
Daha fazla bilgi
Siri, üç yıl öncesine göre bugün 20 kattan fazla bilgiye sahip.
Sesli mesaj gönderimi
Şimdi Siri’yi kullanarak iOS ve CarPlay üzerinden sesli mesaj gönderebiliyorsunuz. Mesajlarınızda kendinizi en doğal şekilde ifade etmek istediğinizde bu özellik çok işinize yarayacak. Üçüncü taraf mesajlaşma uygulamaları SiriKit üzerinden destekleniyor.
Tahmini varış zamanı paylaşma
Apple Harita uygulamasını kullanarak yolculuk yaparken Siri’den tahmini varış zamanınızı kişilerinizden biriyle paylaşmasını isteyebilirsiniz.
Diğer çeviri dilleri
65’in üzerinde dil çiftini destekleyen Siri, çok daha fazla dil arasında çeviri yapabiliyor:
İngilizceden (Avustralya, Kanada, Hindistan, İrlanda, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Afrika, Birleşik Krallık, ABD) İspanyolca, Mandarin Çincesi, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Portekizce ve Arapçaya
İngilizceden (ABD) Koreceye
İspanyolcadan (İspanya, Meksika, Şili, ABD) İngilizce, Mandarin Çincesi, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Portekizceye
Mandarin Çincesinden (Çin Ana Karası) İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Japonca ve Koreceye
Mandarin Çincesinden (Tayvan) İngilizce ve Japoncaya
Almancadan (Almanya) İngilizce, İspanyolca, Mandarin Çincesi, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Portekizceye
Fransızcadan (Fransa) İngilizce, Mandarin Çincesi, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Rusça ve Portekizceye
İtalyancadan (İtalya) İngilizce, İspanyolca, Mandarin Çincesi, Almanca, Fransızca, Rusça ve Portekizceye
Japoncadan (Japonya) İngilizce, Mandarin Çincesi ve Koreceye
Rusçadan (Rusya) İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizceye
Portekizceden (Brezilya) İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Rusçaya
Arapçadan (Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan) İngilizceye
Koreceden (Kore) İngilizce, Mandarin Çincesi ve Japoncaya
Daha fazla dilde yeni ses seçeneği
Siri’nin yeni sesi, gelişmiş nöral metin okuma teknolojisini kullanıyor ve son derece doğal duyuluyor. Önceden sadece ABD İngilizcesi dilinde sunulan yeni ses seçeneği birkaç bölgede daha kullanıma sunuluyor:
İngilizce (Avustralya, Hindistan, İrlanda, Güney Afrika, Birleşik Krallık, ABD)
Fransızca (Fransa)
Almanca (Almanya)
İspanyolca (Meksika, İspanya)
Çince (Çin Ana Karası)
Japonca (Japonya)
Ev
Önerilen otomasyonlar
Ev uygulaması, eklediğiniz yeni aksesuarları otomatik olarak çalıştırmanın kullanışlı yollarını sunuyor. Verandanızdaki ışıkların her akşam otomatik olarak devreye girmesini, eve geldiğinizde garaj kapınızın açılmasını ve çok daha fazlasını ayarlayabiliyorsunuz.
Ev durumu
Ev uygulamasının en üst kısmındaki yeni durum göstergesi, sürekli dikkat etmeniz gereken, durumlarında bir değişiklik olan veya hızlıca kontrol edebileceğiniz aksesuarların bir özetini gösteriyor.
Ev denetimleri
Denetim Merkezi’ndeki Ev denetimleri şimdi günün hangi saatinde olduğunuza ve kullanım sıklığınıza bağlı olarak ayarlamak isteyebileceğiniz aksesuar ve ortamları dinamik olarak öneriyor. Örneğin, sabahları yatak odanızın ışıklarına ait denetimleri ve bir sabah ortamı görürken, akşamları eve geldiğinizde kapı kilidi ve dış mekan ışıklarıyla ilgili denetimlerle karşılaşabiliyorsunuz. Diğer aksesuar ve ortamları görmek için Ev simgesine dokunmanız yetiyor.
Akıllı ampuller için Uyarlanabilir Aydınlatma
Renk değiştiren ampuller, renk sıcaklığını gün boyunca otomatik olarak ayarlayarak rahatlığı ve üretkenliği en üst düzeye çıkarıyor. Güne daha sıcak renklerle yavaş yavaş başlayabiliyor, daha soğuk renklerle gün içinde odağınızı ve dikkatinizi koruyabiliyor, geceleriyse mavi ışığı kapatarak rahatlayabiliyorsunuz.3
Video kameralar ve kapı zilleri için Yüz Algılama teknolojisi
Güvenlik kameraları insan, hayvan ve araçları algılamanın yanı sıra Fotoğraflar uygulamasında etiketlediğiniz kişileri de tanıyarak size daha kapsamlı hareket bildirimleri sunuyor. Kişileri kolayca etiketleyin ve istediğiniz kişiye göre bildirim almayı seçin.3
Video kameralar ve kapı zilleri için Hareket Bölgeleri
HomeKit Güvenli Video ile kameraların görüş alanında Hareket Bölgeleri belirleyebiliyorsunuz. Bu sayede, yalnızca bu bölgelerde bir hareket algılandığında video çekiliyor ve size bildirim gönderiliyor.3
Safari
Web Sitelerinde Gizlilik Raporu
Gizlilik Raporu düğmesine basarak, Safari’deki Akıllı Takip Önleme özelliğiyle engellenen siteler arası izleyicilerin tümünü gösteren Gizlilik Raporu’na erişebiliyorsunuz.
Parola kontrolü
Safari tüm kayıtlı parolalarınızı güvenli bir şekilde izleyerek veri ihlali dolayısıyla ele geçirilmiş olabilecek parolalarınızı otomatik olarak takip ediyor. Bunu yapabilmek için, güçlü kriptografi teknikleri kullanarak parolalarınızın türevlerini ele geçirilmiş parolalardan oluşan bir listeyle düzenli olarak karşılaştırıyor. Karşılaştırma işlemi, parola bilgilerinizin Apple dahil kimseye açıklanmadığı güvenli ve gizli bir yöntemle yapılıyor. Safari bir veri ihlali tespit ederse, mümkün olduğunda Apple ile Giriş Yap özelliğine geçmenize yardımcı oluyor veya otomatik olarak yeni ve güvenli bir parola oluşturuyor.
Performans
Safari, ışık hızındaki JavaScript motoru sayesinde Android işletim sistemindeki Chrome’a kıyasla 2 kata kadar daha hızlı JavaScript performansı sunuyor.4
CarPlay
Yeni uygulama kategorileri
CarPlay, park ve hızlı yemek siparişi gibi eylemler için üçüncü taraf uygulamalarını destekliyor. Uygulama geliştiricileri, iPhone’u arabada kullanmanın daha akıllı ve güvenli bir yolunu sunan çok çeşitli araç ve şablonlara erişebiliyorlar.
Duvar kağıdı
CarPlay Kontrol Paneli’nize ve Ana Ekran’ınıza ekleyebileceğiniz duvar kağıtları, yepyeni bir görünümün yanı sıra CarPlay deneyiminizi özelleştirme imkanı da sunuyor.
Yatay durum çubuğu
Dikey modda çalışan ekranlara sahip arabalarda durum çubuğu CarPlay ekranının alt kısmında görüntülenebiliyor. Böylece daha büyük gösterilen uygulamalara ve daha doğal bir yerleşime erişebiliyorsunuz.
Çince ve Japonca klavyeler
Çince ve Japonca klavye desteğiyle CarPlay, kullanıcıların ilgilerini çeken yerleri kolayca aratabilmeleri için ek bir seçenek sunuyor.
Tahmini varış zamanınızı Siri’yle paylaşın
Güncel durumunuzu görebilmeleri için, Siri’den tahmini varış zamanınızı arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle paylaşmasını isteyin.
Siri’yle sesli mesaj gönderin
CarPlay üzerinden sesli mesaj oluşturabilir veya size gelen bir sesli mesaja kendi sesli mesajınızla yanıt verebilirsiniz.
Ses, mesajlaşma ve VoIP uygulamaları için geliştirici API’ı iyileştirmeleri
Ses, mesajlaşma ve VoIP uygulamalarını CarPlay ile çalışacak şekilde güncelleyen uygulama geliştiricileri, şimdi sundukları deneyimi özelleştirmek için daha da fazla araca sahip. Mesajlaşma ve VoIP uygulamaları, eski sohbet ve kişi listelerini paylaşabiliyor. Ses uygulamalarıysa albüm kapaklarını listelerin içinde göstererek içeriklere daha kolay erişmenize imkan veriyor.
AirPods
Uzamsal ses
Uzamsal ses ve dinamik kafa izleme özellikleri, sinema deneyimini AirPods Pro’ya taşıyor.5 Yönlendirmeli ses filtrelerini uygulayıp her bir kulağa giden frekansları ince bir şekilde ayarlayan uzamsal ses özelliği, sesleri istediği her noktaya yerleştirebiliyor ve büyüleyici bir surround ses deneyimi yaratıyor. Uzamsal ses özelliği, AirPods Pro ve iPhone’unuzdaki jiroskopu ve ivmeölçeri kullanarak hem başınızın hem de aygıtınızın hareketlerini izliyor, hareket verilerini karşılaştırıyor, ardından ses alanının yeni bir haritasını çıkararak başınız hareket etse bile ses alanının aygıtınıza göre sabit kalmasını sağlıyor.
Kulaklık Adaptasyonu
Bu yeni erişilebilirlik özelliği, yumuşak sesleri yükseltiyor ve müzik, filmler, telefon aramaları ve podcast’lerin net ve berrak olmasına yardımcı olmak için belirli frekansları bireysel işitme gereksinimlerine göre ayarlayabiliyor.6 Kulaklık Adaptasyonu özelliği, AirPods Pro’da Şeffaf mod desteği sunarak alçak sesleri daha duyulabilir hale getiriyor ve çevrenizdeki sesleri işitme ihtiyaçlarınıza göre düzenliyor.
Otomatik aygıt değiştirme özelliği
AirPods, aynı iCloud hesabıyla eşleştirilmiş iPhone, iPad, iPod touch ve Mac aygıtlarınız arasında otomatik olarak geçiş yapıyor. Böylece AirPods’unuzu Apple aygıtlarınızla kullanmanız daha da kolaylaşıyor.7
Pil bildirimleri
Pil bildirimleri, AirPods’unuzu şarj etmeniz gerekip gerekmediğini öğrenmenizi sağlıyor.
AirPods Pro Motion API
Geliştiricilere AirPods Pro için yön, kullanıcı hızı ve dönme hızı bilgilerine erişim sağlayan Motion API, fitness uygulamaları, oyunlar ve çok daha fazlası için ideal.
App Clips
Uygulama keşfetmenin yeni bir yolu
Bir uygulamanın küçük bir versiyonu olan App Clip, o uygulamaya ihtiyacınız olduğu an ortaya çıkıyor ve yalnızca spesifik bir göreve odaklanıyor.
Kullanıma hazır
App Clip’ler küçük tasarlanmıştır. Bu sayede birkaç saniye içinde kullanıma hazır olurlar. Uygulamalar gibi yüklenmedikleri için onlarla işiniz bittiğinde hemen kaybolurlar.
Doğru anda keşfedin
App Clip’leri bulmak için NFC etiketlerine dokunabilir veya Mesajlar, Harita ve Safari uygulamalarından QR kodlarını tarayabilir ve her bir App Clip için onunla eşleşen Apple tasarımı benzersiz App Clip kodlarını kullanabilirsiniz.
Keşfedin: Bir NFC etiketine dokunun
iPhone’unuzla bir NFC etiketine dokunmak ilgili App Clip’in açılmasını sağlayabilir.8
Keşfedin: Bir QR kodu tarayın
QR kodları, QR kodu okuyucusu veya Kamera uygulamasıyla tarandığında, ilgili bir App Clip’in açılmasını sağlayabilir.
Keşfedin: Safari’de bir bağlantıya dokunun
İnternette yayınlanan bağlantılar Safari’den ilgili bir App Clip’i açabilir.
Keşfedin: Harita uygulamasında açın
Desteklenen konumlarda Harita uygulamasındaki yer kartı App Clip’leri açmaya yarayan bir düğme içerir.
Keşfedin: Mesajlar’da açın
App Clip’leri Mesajlar uygulamasında açmak ve paylaşmak çok kolay. Bir App Clip aldığınızda doğrudan uygulamanın içinden açabilirsiniz.
Keşfedin: App Clip kodları
App Clip kodları, spesifik bir App Clip için onunla eşleşen Apple tasarımı benzersiz tanıtıcılardır. İhtiyacınız olduğu yerde ve anda bir uygulama deneyimini bulup başlatmanın kolay bir yolunu sunuyorlar. Bir App Clip kodunu, kameranızla tarayabiliyor veya NFC aracılığıyla dokunmatik olarak kullanabiliyorsunuz.8 App Clip kodları için desteği bu yıl bir iOS 14 güncellemesiyle sunacağız.
Uygulama Arşivi’ndeki Son Eklenenler kategorisinden açın
Son kullanılan App Clip’ler, Uygulama Arşivi’ndeki Son Eklenenler kategorisinden açılabilir.
Uygulamanın tamamını indirin
Bir App Clip’i kullandıktan sonra uygulamanın tamamını tek bir dokunuşla indirebilirsiniz.
Gizlilik
Gizlilik bilgileri şimdi App Store’da
App Store’daki ürün sayfalarının her birinde bulabileceğiniz yeni bölümde, indireceğiniz uygulamanın gizlilik şartlarının özetini görebiliyorsunuz.9 Geliştiriciler, sizi şirketler arasında takip etme amacıyla topladıkları veriler de dahil olmak üzere, gizlilik uygulamalarıyla ilgili kendi raporlarını basit ve kolay okunan bir formatta sunuyor.
Uygulama takibi denetimleri ve şeffaflık10
Geliştiricilerin sizi takip etmek için izninizi alması gerekiyor. Hangi uygulamalara takip izni verdiğinizi Ayarlar’dan görebiliyor, böylece tercihlerinizi değiştirebiliyorsunuz.
Yaklaşık konum
Şimdi uygulamalarla tam konumunuzu paylaşmak yerine yaklaşık konumunuzu paylaşmanıza imkan veren yeni bir ayar var.
Sınırlı Fotoğraf arşivi erişimi
Fotoğraflarınıza erişim isteyen bir geliştiriciyle yalnızca belirli içerikleri paylaşmayı seçebilir veya arşivinizin tümüne erişim verebilirsiniz.
Kayıt göstergesi
Bir uygulama, mikrofonu veya kamerayı kullandığında iOS, hem uygulamanın içinde hem de Denetim Merkezi’nde bir gösterge görüntülüyor.
Apple ile Giriş Yap özelliği
Geliştiriciler mevcut uygulama hesaplarını Apple ile Giriş Yapabilecek şekilde güncelleme seçeneği sunabiliyor. Bu sayede kullanıcılar gelişmiş gizlilik, güvenlik ve kullanım kolaylığı gibi özelliklere yeni bir hesap kurmadan erişebiliyor.
Çok Daha Fazlası
Erişilebilirlik
VoiceOver Tanıma
Aygıt içi akıllı teknolojiler, ekranınızda görüntülenen temel öğeleri algılayarak yerleşik erişilebilirlik desteğine sahip olmayan uygulama ve web deneyimlerine VoiceOver desteği ekliyor.
VoiceOver Tanıma: Görüntü açıklamaları
VoiceOver, uygulamalarda ve internette yer alan görüntü ve fotoğrafların tam cümle halinde sunulan açıklamalarını okuyor.
VoiceOver Tanıma: Metin tanıma
VoiceOver, görüntüler ve fotoğraflarda belirlediği metinleri okuyor.
VoiceOver Tanıma: Ekran tanıma
VoiceOver, uygulamalarda gezinmenize yardımcı olmak için arayüz denetimlerini otomatik olarak algılayıp uygulamaları daha erişilebilir bir hale getiriyor.
Kulaklık Adaptasyonu
Bu yeni erişilebilirlik özelliği yumuşak sesleri yükseltiyor ve müzikler, filmler, telefon aramaları ve podcast’lerin net ve berrak olmasına yardımcı olmak için bireysel işitme gereksinimlerine göre ayarlanabiliyor.6 Kulaklık Adaptasyonu özelliği, AirPods Pro’da Şeffaf mod desteği sunarak alçak sesleri daha duyulabilir hale getiriyor ve çevrenizdeki sesleri işitme ihtiyaçlarınıza göre ayarlıyor.
Ses Tanıma
Ses Tanıma özelliği, aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak kullanıcıların kaçırabileceği sesli çevresel uyarılar için bildirim veriyor. iPhone, iPad veya iPod touch’ta yangın alarmı veya kapı zili gibi belirli bir ses veya uyarı algılandığında kullanıcılar bildirim alıyor.
Arka Dokunuş
Erişilebilirlik ihtiyaçları olan kullanıcılara yönelik özel işlemleri kolayca başlatmak üzere tasarlanmış bu özellik sayesinde iPhone’unuzun arkasına hızlı bir şekilde iki veya üç kez dokunduğunuzda Büyüteç’i açma ya da iPhone’unuz cebinizdeyken VoiceOver’ı açma gibi birçok işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Hatta aynı özellik, Denetim Merkezi gibi sık kullanılan sistem özelliklerini açmak veya Anahtarla Denetim gibi erişilebilirlik aktivitelerini başlatmak için de kullanılabiliyor.11
İşaret dilini öne çıkarma
FaceTime şimdi Grup FaceTime görüşmelerinde işaret dili kullanıldığını algılıyor ve işaret diliyle konuşan katılımcıyı öne çıkarıyor.
App Store
Uygulama ayrıntıları
Müşteri puanlamaları, uygulamanın yaş sınırı, kategorisi ve oyunlardaki oyun kumandası desteği gibi, uygulamalara ilişkin en önemli bilgileri kolayca göz atabileceğiniz kaydırılabilir bir görünümde inceleyin.
Arkadaşlarınızın oynadıkları oyunlara ilişkin öneriler
Game Center arkadaşlarınızın oynadıkları oyunları keşfedin. Şimdi Game Center özellikli tüm oyunların ürün sayfalarında arkadaşlarınızı görebiliyor, tek bir dokunuşla Game Center profillerine bakabiliyorsunuz.
Aile içi abonelikler
Şimdi App Store aboneliklerinizi tek bir satın alma işlemiyle ailenizdeki herkesle paylaşabiliyorsunuz. Aile içi abonelik hizmetine katılan uygulamalara ait abonelikler, Aile İçi Paylaşım grubunuzun üyeleriyle paylaşılabiliyor.
Apple Arcade
Başarılar
Oyunlarda ulaşabileceğiniz hedefleri ve kilometre taşlarını keşfetmek ve ilerleme durumunuzu görmek için Apple Arcade oyun sayfalarını ziyaret edin.
Oynamayı sürdürün
Tüm aygıtlarınızda son oynadığınız oyunları Apple Arcade sekmesinden başlatın.
Tüm oyunları görüntüleyin ve filtreleyin
Apple Arcade kataloğunun tamamına göz atın. Sonuçları yayınlanma tarihine, güncellemelere, kategoriye, oyun kumandası desteğine ve diğer seçeneklere göre sıralayın ve filtreleyin.
Game Center oyun içi paneli
Oyun içi panel, arkadaşlarınızın ve sizin oyundaki ilerleme durumunuzu bir bakışta görebilmenizi sağlıyor. Oyununuzun içinden Game Center profilinize, başarılara, puan cetvellerine ve daha fazlasına hızla erişin.
Yakında sizinle
Yakında sunulacak Apple Arcade oyunlarının ön tanıtımlarını görün ve oyunları yayınlanır yayınlanmaz indirin.
Artırılmış Gerçeklik
ARKit: Location Anchors
Bir AR deneyimini dünyanın herhangi bir yerindeki en sevdiğiniz mekanda yaşayabilmek için spesifik coğrafi koordinatlara taşıyabiliyorsunuz. Böylece bambaşka şehirlerde, tarihsel önemi olan lokasyonlarda ve hatta kendi mahallenizde bile o deneyimin keyfini çıkarabiliyorsunuz.12
ARKit: Daha kapsamlı yüz takibi desteği
A12 Bionic çip ve daha yeni modellerin kullanıldığı tüm aygıtlar için daha da geliştirilmiş yüz takibi desteği sayesinde daha da fazla kullanıcı ön kamera aracılığıyla erişilebilen AR deneyimlerinin tadını çıkarabiliyor.
RealityKit: Video dokuları
RealityKit’te bir ortamın veya sanal nesnenin herhangi bir parçasına video dokuları ekleyerek nesneleri, yüzeyleri ve sanal karakterleri canlandırmak mümkün oluyor.
Kamera
Daha iyi arka arkaya çekim performansı
Şimdi fotoğrafları %90’a kadar daha yüksek hızda, saniyede maksimum 4 kare hızında çekebiliyorsunuz. Ve kamerayı açıp ilk çekimi yapabilme süresi %25’e kadar, Portre modunda ise arka arkaya çekimler %15’e kadar daha hızlı oluyor.13 Ayrıca, daha hızlı çekim yapılmasına öncelik veren yeni bir ayar sayesinde, Kamera uygulaması fotoğrafların işlenme biçimini akıllı bir şekilde değiştiriyor. Böylece hiçbir anı kaçırmamak için daha da hızlı fotoğraf çekebiliyorsunuz.
iPhone XR ve iPhone XS’te QuickTake video
Şimdi iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max’te Fotoğraf modundayken QuickTake video çekebiliyorsunuz.
Video modunda hızlı geçiş özelliği
Artık tüm iPhone modellerinde Video modundayken video çözünürlüğünü ve kare hızını değiştirmeyi sağlayan hızlı geçiş özelliği bulunuyor.
Güncellenen Gece modunda kayıt deneyimi
Kamera uygulaması, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’da Gece moduyla fotoğraf çekerken kayıt boyunca sabit kalmanıza yardımcı olmak için jiroskoptan yararlanarak bir kılavuz göstergesi sunuyor. Ayrıca, çekimin bitmesini beklemek zorunda kalmadan, kayıt sırasında bu özelliği kapatabiliyorsunuz.
Pozlama dengeleme denetimi
Şimdi kameranın açık olduğu süre boyunca fotoğraf ve videolar için pozlama dengeleme değerini kilitleyebiliyor ve belirli bir çekim için kamera odağı ve pozlamayı ayrı olarak sabitleyebiliyorsunuz.14
Ses düğmeleriyle seri fotoğraflar ve QuickTake video çekimi
Yeni bir seçenek sayesinde, Ses Yükseltme düğmesine basarak seri fotoğraflar ve desteklenen aygıtlarda Ses Azaltma düğmesine basarak QuickTake video çekmek mümkün oluyor.14
Ön kamerada çekilen fotoğraflar için ayna modu
Ayarlar’daki yeni bir seçenekle, ön kamerada gösterilen önizlemeyi yansıtacak şekilde ayna moduyla selfie çekebiliyorsunuz.14
QR kodu okumayla ilgili iyileştirmeler
QR kodu okumayla ilgili iyileştirmeler, çok küçük veya nesnelerin etrafına sarılı olan kodları bile taramayı kolaylaştırıyor.
FaceTime
Resim İçinde Resim
FaceTime için Resim İçinde Resim özelliği sayesinde birden çok işle ilgilenirken FaceTime görüşmenizi görüntülemeye devam edebiliyorsunuz.
Daha yüksek video kalitesi
FaceTime, desteklenen aygıtlarda 1080p’ye kadar çözünürlükle daha yüksek video kalitesi sunuyor.
İşaret dilini öne çıkarma
FaceTime şimdi Grup FaceTime görüşmelerinde işaret dili kullanıldığını algılıyor ve işaret diliyle konuşan katılımcıyı öne çıkarıyor.
Göz teması
FaceTime, kamera yerine ekrana baktığınızda bile göz teması kurabilmenize yardımcı olarak görüntülü görüşmeleri daha doğal hale getiriyor.15
Aile
Üçüncü taraf uygulamalarına aboneliklerinizi paylaşın
Geliştiriciler uygulama içi satın alma ve abonelik işlemleri için Aile İçi Paylaşım desteği sunabiliyor. Böylece App Store’dan bir kez satın aldığınız aboneliğe ailenizdeki herkes erişebiliyor.*
Dosyalar
APFS şifreli sürücü desteği
Dosyalar uygulaması, APFS şifreleme teknolojisini kullanan harici sürücüleri destekliyor. Sürücüdeki içeriklere erişmek için parolayı girmeniz yetiyor.
Sağlık
Özelleştirilmiş uyku programı
Uykunuza öncelik vermek için Sağlık uygulamasındaki yeni özelliklerden yararlanarak genel sağlığınızı iyileştirebiliyorsunuz. Her gece uyumak istediğiniz süre hedefini belirleyin, ardından yatma ve uyanma zamanı için günlük bir program oluşturun.
Uyku için Rahatlama deneyimi
Rahatlama deneyimi, yatmaya hazırlanmak ve uyku hedefinize ulaşmak için kişiselleştirilmiş bir rutin oluşturmanıza yardımcı oluyor. Rahatlama deneyimini ayarlayarak bir Ev ortamını açmak, yatıştırıcı ortam sesleri dinlemek veya favori meditasyon uygulamanızı kullanmak gibi, yatmaya gitmeden önce rahatlamanıza yardımcı olacak çeşitli eylemleri seçebiliyorsunuz. Rahatlama’nın programladığınız yatma zamanından önce çalışması için özel bir zaman aralığı da belirleyebiliyorsunuz. Rahatlama’yı kapattığınızda iPhone’unuzdaki Uyku modu ve Rahatsız Etme özelliği, belirlediğiniz zaman aralığı boyunca etkinleştiriliyor. Ve programınızda değişiklik olduğunda Rahatlama’yı erteleyebiliyor veya iptal edebiliyorsunuz.
Uyku modu
Uyku moduna girdiğinde, iPhone’unuz Rahatsız Etme özelliğini etkinleştiriyor. Böylece gece boyunca gelen aramalar, mesajlar veya bildirimlerle rahatsız edilmiyorsunuz. Uyku modu, telefonunuzun ekran ışığını da kısıyor ve tarihi, saati, ertesi güne kurduğunuz alarmı ve belirlediğiniz Rahatlama eylemlerini gösteriyor. Kapat’a dokunarak Uyku modundan geçici olarak çıkabiliyorsunuz. Telefonunuz daha sonra Uyku modu ekranını otomatik olarak tekrar açıyor. Uyku modu, belirlediğiniz uyanma saatinde sona eriyor veya Denetim Merkezi’nden devre dışı bırakılabiliyor.
Yeni Sağlık verisi türleri
Sağlık uygulaması; hareket kabiliyeti, semptomlar ve EKG için birçok yeni veri türünü destekliyor.16 Bu yeni veri türlerini Sağlık uygulamasında görüntüleyebileceksiniz.
Sağlık Denetim Listesi
Yeni Sağlık Denetim Listesi’yle, en önem verdiğiniz sağlık özelliklerini yönetmek şimdi her zamankinden daha kolay. Tek bir merkezi noktadan sağlık ve güvenlik özelliklerini takip edip yönetebiliyor, özelliklerin iPhone ve Apple Watch’unuzda etkin olup olmadığını görebiliyor, bunları denetim listesinden etkinleştirebiliyor ve en son ne zaman güncellendiklerini öğrenebiliyorsunuz.
İşitme sağlığı
Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği haftalık güvenli dinleme süresine ulaştığınızda bildirim alın ve kulaklığınızın sesi, işitme sağlığınızı koruyacak bir seviyeye indirilsin.
Uluslararası Özellikler
Yeni çift dilli sözlükler
Çift dilli sözlüklere Fransızca-Almanca, Endonezce-İngilizce, Japonca-Basitleştirilmiş Çince ve Lehçe-İngilizce seçenekleri eklendi.
Çin için Wubi klavye
iPhone’unuz Wubi giriş yöntemiyle yazma imkanı sunuyor. Bu yöntem, aşina olanlar için her zamankinden daha hızlı yazmayı çok kolaylaştırıyor.
Hindistan için yeni fontlar
Hindistan için 20 yeni belge fontu sunuluyor. Ayrıca, seçeneklerinizi artırmak için 18 mevcut font daha fazla kalınlık ve italik seçeneğiyle güncellendi.
Hindistan için yerelleştirilmiş tam ekran efektler
Mesajlar şimdi 22 Hint dilinde selamlaşma ifadeleri için tam ekran efektler içeriyor.
Latin alfabesinin dışındaki alfabelerin kullanıldığı mail adresleri için Mail desteği
Çince, Japonca, Korece, Rusça, Tayca ve Hintçe gibi Latin alfabesinin dışındaki alfabelerin kullanıldığı dillerde yazılan adresleri kullanarak mail gönderip alabilirsiniz.
Hindistan’da akıllı indirmeler
Hintçe Siri sesleri ve yazılım güncellemelerini indirebilmenin yanı sıra ilk kez olarak hücresel ağlar üzerinden Apple TV+ programlarını indirebiliyor ve online izleyebiliyorsunuz.
İrlanda ve Norveç için otomatik düzeltme desteği
Otomatik düzeltme özelliği şimdi İrlandaca - Gaelce ve Norveççe - Nynorsk yazım kuralları için destekleniyor.
Japonya için yeniden tasarlanan Kana klavye
Japonca Kana klavyede yeniden tasarlanan Sayılar ve Semboller bölümüyle tekrarlayan rakamlar içeren sayıları daha kolay yazın.
Hindistan için SMS filtreleme
Şimdi Mesajlar uygulaması istenmeyen SMS mesajlarını filtreleyip Promosyon, Ticari ve İstenmeyen klasörlerine ayırarak gelen kutunuzda karmaşayı önleyen aygıt içi akıllı teknolojilere sahip.
Klavye
Aygıt içi dikte
Klavye dikte özelliği, aygıtınızı kullandıkça iyileşiyor ve zaman içinde kişiselleşiyor. Aygıt içi dikte, tüm işlemleri tamamen offline olarak gerçekleştirerek gizliliğinizi korumaya yardımcı oluyor. Arama özelliğindeki dikte ise sunucu tabanlı dikte teknolojisinden faydalanıyor.17
Emoji arama
Emoji klavyesi için yeni arama alanı, tam istediğiniz emoji’yi arayabilmenizi sağlıyor. “Kalp” veya “gülen yüz” gibi sık kullanılan bir sözcük veya ifade için arama yaptığınızda, bu aramaya karşılık gelen emoji seçenekleri sunuluyor.
Üçüncü taraf uygulamalarında kişileri otomatik doldurma
Üçüncü taraf uygulamalarında Kişiler listenizin tamamını paylaşmak yerine şimdi tek tek kişi adlarını yazdığınızda, o kişiye karşılık gelen telefon numaraları, adresler veya mail adresleri, bilginin girilmesi gereken alanlara otomatik olarak dolduruluyor. Otomatik doldurma işlemi aygıtınızda gerçekleşiyor ve kişilerinize ait bilgiler, izniniz olmadan üçüncü taraf geliştiricileriyle paylaşılmıyor.
İrlanda ve Norveç için otomatik düzeltme desteği
Otomatik düzeltme özelliği şimdi İrlandaca - Gaelce ve Norveççe - Nynorsk yazım kuralları için destekleniyor.
Japonya için yeniden tasarlanan Kana klavye
Japonca Kana klavyede yeniden tasarlanan Sayılar ve Semboller bölümüyle tekrarlayan rakamlar içeren sayıları daha kolay yazın.
Çin için Wubi klavye
iPhone’unuz Wubi giriş yöntemiyle yazma imkanı sunuyor. Bu yöntem, aşina olanlar için her zamankinden daha hızlı yazmayı çok kolaylaştırıyor.
Müzik18
Şimdi Dinle
Apple Music’teki yeni ana sayfa sekmesi favori müziklerinizi, sanatçıları, çalma listelerini aynı yerden dinlemeniz ve keşfetmeniz için tasarlandı. Şimdi Dinle, ilginizi çeken müzik türleri arasından en iyi seçimlerinizin bir özetiyle başlıyor. Siz müzik dinledikçe Apple Music, nelerden hoşlandığınızı öğreniyor ve yeni önerilerde bulunuyor.
Otomatik Çal
Apple Music şimdi müziği devam ettiriyor. Bir şarkının veya çalma listesinin sonuna ulaştığınızda, Otomatik Çal özelliği benzer şarkıları bularak müzik dinlemeye devam etmenizi sağlıyor.
Gelişmiş arama
Yepyeni arama özelliği, müzikleri türe, ruh haline ve aktiviteye göre gösteriyor. Ayrıca, tam olarak aradığınız şeyi bulmanıza yardımcı olmak için siz daha yazarken yararlı öneriler göstermeye başlıyor.
Arşiv filtreleme
Arşivinizdeki sanatçıları, albümleri, çalma listelerini ve diğer içerikleri daha da hızlı bir şekilde bulun. Her bölümde ekranı aşağıya kaydırarak sonuçlarınızı filtreleyin.
Notlar
Gelişmiş eylemler menüsü
Yeniden tasarlanan eylemler menüsü kilitleme, tarama, iğneleme ve silme gibi temel eylemleri parmaklarınızın ucuna taşıyor.
İğnelenmiş notları gizleme
İğnelenmiş notlar listenizi gizleyin veya açın.
Arama sonuçlarında En İyi Eşleşenler
Yeni En İyi Eşleşenler bölümünde aramanızla en alakalı sonuçları bulun.
Şekil tanıma
Kalpler, yıldızlar ve oklar gibi şekiller, kavisler ve çizgiler çizin. Çizimin sonunda biraz duraklayın ve şekliniz mükemmel bir hale dönüşsün.
Hızlı stiller
Yeni bir hareket sayesinde, Aa düğmesini basılı tutarak metni hızla kalın veya italik stile, başlığa ya da diğer stillere dönüştürün.
Gelişmiş tarama
Gelişmiş belge tarayıcı ve daha hassas otomatik kırpma özelliğiyle belgeleri daha net bir şekilde tarayın.
Fotoğraflar
Filtreleyin ve sıralayın
Şimdi koleksiyonunuzu Favoriler, Düzenlenenler, Videolar ve Fotoğraflara göre filtreleyebiliyorsunuz. Ayrıca Paylaşılan Albümler dahil, istediğiniz albümü en eskiyi veya en yeniyi önce gösterecek şekilde sıralayabiliyorsunuz.
Kolay ve akıcı gezinme deneyimi
Fotoğraflar’da Albümler, Favoriler, Ortam Türleri ve Paylaşılan Albümler gibi daha fazla görünümü yakınlaştırıp uzaklaştırarak aradığınız fotoğraf ve videolara hızla ulaşın.
Live Photos için oynatma stabilizasyonu
iOS 14 ve iPadOS 14 yüklü aygıtlarla çekilen Live Photo’lar Yıl, Ay ve Gün görünümlerinde otomatik oynatılırken daha iyi stabilizasyon sunuyor.
Alt yazılarla fotoğraf ve videolara bağlam ekleyin
Fotoğraf ve videolarınıza bağlam eklemek için alt yazıları görüntüleyip düzenleyin ve eklediğiniz alt yazıları Arama sekmesinde kolayca bulun. iCloud Fotoğrafları özelliği açıkken, alt yazılar tüm aygıtlarınızda sorunsuzca eşzamanlanıyor.
Anılar’da iyileştirmeler
Anılar’da daha uyumlu fotoğraf ve video seçimlerinin keyfini çıkarın. Bir Anı videosu oynatırken daha gelişmiş video stabilizasyonuna sahip olun. Anılar videonuzun uzunluğuna otomatik olarak uyabilen daha geniş bir müzik koleksiyonundan yararlanın. Ve yatay ile dikey yönler arasında geçiş yaparken daha iyi kadrajlar elde edin.
Uygulamalar için yeniden tasarlanan görüntü seçici
Mesajlar, Mail ve Safari gibi uygulamalar ve üçüncü taraf uygulamaları için yeniden tasarlanan görüntü seçiciyle, aradığınız görüntüleri bulup seçmek şimdi her zamankinden daha kolay. Fotoğraflar uygulamasındaki akıllı arama özelliğinin aynısını kullanarak, tam olarak aradığınız fotoğraf ve videoları bulun ve birden fazla görüntüyü kolayca seçin.
Podcast’ler
Daha akıllı Şimdi Dinle özelliği
Şimdi Dinle özelliği, yeni bir Sıradaki bölümü içeriyor. Kişisel bölüm sıranızı içeren Sıradaki ile kaldığınız yerden devam etmek daha kolay hale geliyor. Sevdiğiniz programların yeni bölümlerini bulabiliyor veya sizin için özel olarak seçilen yeni bir bölümü keşfedebiliyorsunuz.
Anımsatıcılar
Anımsatıcılar atayın
Listelerinizi paylaştığınız kişilere anımsatıcılar atayın, anımsatıcı uyarılar alsınlar. İş bölümü yapmak ve kimin hangi işten sorumlu olduğunu belirlemek için harika bir özellik.
Listeler ekranı için yeni anımsatıcılar
iPhone’unuzda, belirli bir listeye girmek zorunda kalmadan, doğrudan listeler ekranında yeni bir anımsatıcı oluşturun.
Tarihler ve konumlar için akıllı öneriler
Anımsatıcılar, daha önce oluşturduğunuz benzer notlara dayanarak bir anımsatıcı için otomatik olarak tarih, saat ve konum önerileri sunuyor.
Birden fazla anımsatıcıyı aynı anda düzenleyin
Birden fazla anımsatıcıyı aynı anda kolayca tamamlayın, işaretleyin veya anımsatıcıların tarih ve saatlerini değiştirin.
Emoji’lerle kişiselleştirilmiş listeler
Listelerinizin görünümünü emoji’ler ve yeni eklenen sembollerle kişiselleştirin.
Mail’den anımsatıcı önerileri
Mail’de biriyle yazışırken Siri anımsamak isteyebileceğiniz şeyleri anlıyor ve anımsatıcı oluşturmanız için öneride bulunuyor.
Akıllı listeleri düzenleyin
Akıllı listeleri yeniden düzenleyerek veya gizleyerek Anımsatıcılar uygulamasını kendi tarzınızda özelleştirin.
Gelişmiş arama
Kişileri, konumları ve hatta eklediğiniz ayrıntılı notları arayarak doğru anımsatıcıları bulun.
Gelişmiş takvim seçici
Yeni takvim menüsüyle, anımsatılmasını istediğiniz doğru tarihi ve saati seçin. Ayın tamamını hızla görün, aylar ve yılları kolayca kaydırın.
Ayarlar
Favori mail ve tarayıcı uygulamalarınızı varsayılan olarak ayarlayın
Bir bağlantıya tıkladığınızda veya yeni bir mail mesajı oluşturmak istediğinizde açılacak varsayılan web tarayıcısı ve mail uygulamasını seçin.
Kestirmeler
Otomasyon Önerileri
Kestirmeler, kullanım alışkanlıklarınıza göre otomasyon önerilerinde bulunarak işlerinizi daha kolay bir hale getiriyor.
Klasörler
Klasörler, kestirmelerinizi kolayca düzenlemenize olanak veriyor. Ve dilediğiniz bir klasörü araç takımı olarak Ana Ekran’a ekleyebiliyorsunuz.
Kompakt tasarım
Kestirmeler uygulamasından, Siri Önerileri’nden, paylaşım sayfasından, Erişilebilirlik özelliklerinden veya Ana Ekran’daki Kestirmeler araç takımından çalıştırdığınız bir kestirme şimdi yeni kompakt tasarım sayesinde mevcut içeriklerinizden kopmanızı engelliyor.
Yeni Otomasyon tetikleyicileri
Mail veya mesaj alınması, Uyku modu, aygıtın pil seviyesi, bir uygulamanın kapatılması, aygıtın şarja takılması veya şarjdan alınması gibi durumlara bağlı kestirmeler oluşturabiliyorsunuz. Ve günün belirli bir zamanı için belirlenmiş tetikleyiciler şimdi kullanıcı onayı olmadan da çalışabiliyor.
Rahatlama kestirmeleri
Uyku modundan tek bir dokunuşla erişebileceğiniz rahatlama kestirmeleri koleksiyonunu kullanarak iyi bir uyku çekmeye hazırlanın.
Sesli Notlar
Klasörler
Klasörler, Sesli Notlarınızı düzenleyebilmenizi sağlıyor.
Akıllı Klasörler
Akıllı Klasörler, Apple Watch kayıtlarını, yakın zamanda silinmiş kayıtları ve Favorileri otomatik olarak gruplandırıyor.
Favoriler
Daha sonra hızla erişebilmek için kayıtlarınızı Favori olarak işaretleyin.
Kayıtları İyileştir özelliği
Kayıtları İyileştir özelliği, tek bir dokunuşla arka plan gürültüsünü ve odadaki yankılamayı azaltıyor.
Hava Durumu
Önemli değişimler
Hava Durumu araç takımı, ertesi gün havanın daha sıcak, daha soğuk veya daha yağışlı olması ihtimalini önceden bildiriyor.
Birden fazla gün için yağış tahmini
Birden fazla günü kapsayan hava durumu tahminleri şimdi her bir güne ilişkin yağış ihtimallerini de içeriyor.
iOS 14’ün uyumlu olduğu aygıtlar.
iPhone hakkında daha fazla bilgi edinin
iPod touch hakkında daha fazla bilgi edinin
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE (1. nesil)
iPhone SE (2. nesil)
iPod touch (7. nesil)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin