Interfresh, Dünyanın En Büyük Yaş Meyve Sebze Fuarına Rakip Olacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama ve Lojistik Fuarı, önümüzdeki yıllarda Almanya'da düzenlenen Dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarı Fruit Logistica'ya rakip olacak.

27 Ağustos 2019 Salı, 16:06
Interfresh, Dünyanın En Büyük Yaş Meyve Sebze Fuarına Rakip Olacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Antexpo A.Ş tarafından bu yıl 16-19 Ekim tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nın bölge tanıtımı Mersin Divan Oteli'nde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin TSO Başkan Yardımcısı ve Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sefa Çakır, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Antexpo Yönetim Kurul Üyesi Uğur Fora ve Antexpo Genel Müdürü Murat Özer, TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, Mersin Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı, Meteoroloji Müdürü Hakan Doğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı yetkilisi, Akdeniz Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi temsilcileri ile belediyelerin ilgili yetkilileri katıldı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan toplantıda yaptığı konuşmada, Interfres Euraisa Yaş Meyve Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nın bu yıl ikincisini düzenlediklerini anımsattı. İlki düzenlenmesine rağmen dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğunu söyledi.
Yaş meyve sebze başta olmak üzere Mersin tarım sektörü olarak Interfresh Yaş Meyve Sebze, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nı desteklediklerini ifade eden Kızıltan, şunları kaydetti.
''Biz Mersin-Antalya fuarı olarak bakmıyoruz. Interfres Yaş Meyve Sebze Deoplama ve Lojistik Furarı artık uluslararası bir fuar olma yoluna girdi. Türkiye'nin neresi olursa olsun bizim kentimiz. Firmalarımız en iyi şekilde üretsinler ve katma değer yaratsınlar ve ihracat gerçekleştirsinler. Fuarlara MTSO olarak her zaman desteklerimiz var. Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı Yaş meyve sebze sektöründe kısa zamanda dünyanın en büyük yaş meyve sebze sektörünün fuarı olacağına inanıyoruz. Bu fuarı destekleyerek elimizi de taşın altına koyuyoruz.''
MERSİN'E AGROPARK MÜJDESİ
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sefa Çakır da, Mersin'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin ilk tarım teknoparkı yapımı konusunda müjde verdi.
Bakanlıktan gerekli onayların alındığını vurgulayan Çakır, Tarım Teknopark'ın inşaatına bir ay içinde başlayacaklarını bildirdi. Mersin'in yüzde 60'ının tarım sektöründen geçindiğini anlatan Çakır, Interfresh Yaş Meyve Sebze Fuarı'nı desteklediklerini söyledi.
Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sefa Çakır, ''Yaş meyve sebze sektörünün getirisinin iyi olması demek tüm sektörleri olumlu etkiler. Tarım sektörü sürekli artıyor ve çok kıymetli hale geliyor. Biz yılda 3 kez dünyadaki en büyük yaş meyve sebze fuarlarına katılıyoruz. Katılımlarımızla yabancı fuarları destekliyoruz. Ülke olarak firma olarak öncelikle kendi fuarlarımızı desteklememiz. Biz başka ülkelere gidiyoruz. Neden yabancı yatırımcıları Türkiye'ye getiremiyoruz. Biz fuarı Mersin olarak değil Türkiye'nin bir projesi olarak görüyoruz'' dedi.
14. ULUSLARARASI TURUNÇ KONGRESİ MERSİN'DE YAPILACAK
Bu yıl Dünya Turunç Konseyi Başkanlığını sürdüren Ulusal Turunç Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz da, Interfresh Yaş Meyve Sebze Fuarı'nın uluslararası arenada Türkiye'nin fuarı olmaya başladığını belirtti.
Türkiye'nin turunç üretiminde dünyanın önemli merkezlerinden olduğunu anlatan Kaçmaz, 2020 yılında 8-13 Kasım tarihleri arasında 14. Uluslararası Turunç Konseyi toplantısını Mersin'de gerçekleştireceklerini bildirdi.
Tarımın dünyada çok stratejik bir sektör ve ekonomimin lokomotifi olduğunu anımsatan Kemal Kaçmaz, ''Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Turunç Konseyi olarak bu fuarı destekliyoruz. Destek verilmesi halinde Fruit Logistica Fuarı'na rakip olacak. Fuarlar, dünyadaki teknolojik gelişmeleri üreticilerin ihracatçıların ayağına getiriyor. Biz bu fuara Antalya fuarı olarak bakmıyoruz. Bu fuar Türkiye'nin fuarıdır'' dedi.
AVRUPALI ALICIYI İHRACATÇININ AYAĞINA GETİRİYOR
AntExpo A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Uğur Fora, 2003 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Avrupa Birliği İşletmeler Ağının, AB'nin 28 üye ülkesi, aday ülkeler Türkiye, Makedonya ile diğer ülkeler Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Şili, Çin, Mısır, Hindistan, İzlanda, İsrail, Japonya, Meksika, Moldova, Fas, Karadağ, Norveç, Rusya, Sırbistan, Güney Kore, İsviçre, Tunus, Ukrayna, ABD, Brezilya ve Kanada olmak üzere toplam 60 ülkede, 600'e yakın ortak kuruluş ve 3 binden fazla uzmanı ile KOBİ'lere hizmet verdiğini anımsattı.
AB İşletmeler Ağı'nda binlerce KOBİ bulunduğunu ifade eden Fora, Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı kapsamı içinde ATSO-WEST işbirliği ile Avrupalı alıcıları Türk ihracatçı ve üreticileriyle birebir görüştürme olanağı yarattıklarını belirtti. Uğur Fora, şunları kaydetti.
''Fuara katılan üretici ve ihracatçı firmalarımızın tüm bilgilerini internet ortamında AB İşletmeler Ağı'na iletiyoruz. Böylece binlerce Avrupalı alıcının, Türk ihracatçı ve üreticiyle görüşmesine olanak sağlıyoruz. Türk ihracatçı ile görüşmek isteyen AB İşletmeler Ağındaki Avrupalı bir firma temsilcisi ile Fuara katılan firmalarımızla ikili görüşmeler yaratıyoruz. Türkiye'de ilk kez bir fuar organizasyonu ile Avrupalı binlerce firma temsilcisini Türk ihracatçı ve üreticisinin, yani müşterinin ayağına getiriyoruz.''
FRUİT LOGİSTİCA FUARI'NIN ALTERNATİFİ OLMAK İSTİYORUZ
Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nın sadece bir fuar ve ticaret yapılan bir organizasyon olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Uğur Fora, ''Geçen yıl fuara 26 ülkeden 1800'den fazla ziyaretçi ve 500'ün üzerinde alım heyeti katıldı. Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı, Türkiye'nin bir ihracat projesidir. Fuarımızı önümüzdeki yıllarda Almanya'da yaş meyve sebze sektörünün en büyük fuarlarından olan Fruit Logistica Fuarı'nın alternatifi olması için çalışıyoruz" dedi.
AntExpo A.Ş Genel Müdürü Murat Özer ise Türkiye'nin tarımsal üretimde dünyada yedinci, Avrupa'da birinci, sera üretiminde de dünyada dördüncü Avrupa'da ise yine birinci sırada olduğunu anımsattı.
Antalya Uluslararası Havalimanı'ndan bugün dünyanın 255 noktasına direkt uçuş yapıldığına dikkat çeken Özer, şöyle devam etti:
''Antalya ve Türkiye çevresinde 4 saatlik uçuş mesafesinde 2 milyar insana hitap ediyor. Türkiye hem kendi vatandaşlarını hem de dünyayı doyuruyor. Sadece üretmek yeterli olmuyor ihracatı da artırmalıyız. Yeni pazarlar bulmalıyız. Yaş meyve sebze ihracatında yeni pazar anlamında Hindistan'ı önemsiyoruz. Türkiye'nin ihracat projesi olan Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Depolama ve Lojistik Fuarı ile Avrupalı binlerce alıcıyı ve Türk ihracatçısını buluşturmak istiyoruz.''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin