İmar ve Ruhsat Müdürleri Mezitli’de Toplandı

Mezitli Belediyesi, Mersin’in 4 merkez ilçe belediyesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnşaat Ruhsat Müdürlüğü, yöneticilerini buluşturdu

17 Temmuz 2019 Çarşamba, 18:40
İmar ve Ruhsat Müdürleri Mezitli’de Toplandı
-

İmar ve Ruhsat Müdürleri Mezitli’de Toplandı
Mezitli Belediyesi, Mersin’in 4 merkez ilçe belediyesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnşaat Ruhsat Müdürlüğü, yöneticilerini buluşturdu. Belediyelerin ortak olan sorunlarının konuşulduğu toplantıda karşılaşılan sıkıntılarla ve çözüm yöntemleriyle ilgili bilgi alışverişi yapıldı.
Mersin merkezde bulunan Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli Belediyelerinde görev yapan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnşaat Ruhsat Müdürlüğü, yöneticileri bir araya geldi. Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz yönetiminde gerçekleşen toplantıda, ortak meselelerde izlenen yöntemler masaya yatırıldı. Danıştay tarafından iptal edilen Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hükümlerinin yanında Yapı Kullanım İzinleri uygulamaları ve izlenen süreçler, Deprem Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler konusunda bilgi alışverişi yapıldı.
Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz, “Karşılaşılan problemlerde diğer belediyeler ile şifahen görüşmeler yapılıyordu. Ancak bunu kurumsal bir yapı içerisinde yapmamız gerektiğine karar verdik. Düzenli bir şekilde yaparak, sorun yaşanmadan nasıl çözüm üretilebilir diye konuşmak istedik. Kanun ve yönetmelikler, bunlarda yapılan değişikler ve yargı kararları karşısında, iş ve işlemleri aynı şekilde uyguladığımızı tespit ettik.” dedi.
Oldukça faydalı bir toplantı olduğunu ifade eden Gündüz, “Toplantımızda yeni fikirler ortaya çıkıyor. İlçelerimizin kendi yaşadıkları yerel sıkıntılarla ilgili bilgi sahibi oluyoruz. İlçeye özgü problemlerin çözümü için farklı bakış açılarına sahip olabiliyoruz. Hukuksal problemler karşısında alınan tavır son derece önemli katkı sağlıyor. Çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdiğimiz için katılımcılarımızla bunun periyodik olarak yapılmasına karar verdik. Katılarak katkı sunan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin