İlk Diş Muayenesine Dikkat!

Özellikle bebeklerde ilk diş muayenesi ne zaman ve ne şartlarda yapılmalı? İşte detaylar..

23 Ekim 2016 Pazar, 01:40
G: 23.10.2016 - 03:00
İlk Diş Muayenesine Dikkat!
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Acıbadem Ankara Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ, “Bir çocuğun ilk diş muayenesi, süt dişlerinin çıkmaya başladığı 6 ay-1 yaş arasında yapılmalı” diyor.

Diş sağlığı, ağız ve vücut sağlığımızı da yakından ilgilendiriyor. Ağız ve diş sağlığımızı korumak için diş bakımı, doğru beslenme ve çürükten korunma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Aynı şekilde çocuklarımızın diş sağlığı da üzerinde düşünmemiz gereken konuların başında geliyor.

SEVMESİNİ SAĞLAYIN

Bebeğin ilk dişinin çıktığı 6. ayda yapılan ilk diş hekimi ziyaretinde dişlerin temizlenmesi ve beslenme hakkında bilgi alınmasının önemine değinen Dr. Itır Aydıntuğ, ailelerin maalesef değişeceği için süt dişlerine yeterli önemi göstermediklerini söylüyor. Ancak süt dişlerinin sonradan çıkacak daimi dişlerin sağlığını etkilediğini belirten Dr. Itır Aydıntuğ, erken dönemde muayenenin önemini ise şöyle vurguluyor:

“Toplumumuzda maalesef herhangi bir problemle karşılaşmadan diş muayenesine çocuklarını götüren aileler sınırlı. Aileler ancak bir çürüğü fark ettiklerinde veya daha da kötüsü ağrı başladığında çocuklarını diş hekimine götürüyor. Fakat erken dönemde, daha henüz bir problem oluşmadan çocukların diş hekimiyle tanışmaları, diş kliniğine alışmalarına ve gelecekte olası tedavileri daha rahat tolere etmelerine yarıyor.”

Ailelerin çocuklarını diş hekimine rutin olarak kontrole götürmeleri ağız ve diş sağlığının devamlılığını sağlıyor. Dr. Itır Aydıntuğ, yılda iki kez diş muayenesi yaptırmak gerektiğini ifade ederek, “Bu diş hekiminin çocuğun dişinde çürük oluşmadan veya henüz başlangıç aşamasındayken müdahale etmesine olanak tanıyor” diyor.

DİŞ FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIN

Erken yaşta diş fırçalama alışkanlığının edinilmesi, diş hekimi tarafından verilen oral hijyen eğitimi ve düzenli kontroller ile sağlanabiliyor. Ancak Dr. Itır Aydıntuğ, bu konuda ebeveynlere de önemli bir iş düştüğünü söylemeden geçemiyor: “Anne babalar, ilk diş çıkmasından itibaren beslenme sonrası bebeklerinin dişlerini silip parmak fırçası ile temizledikleri gibi, süt dişlerinin tamamlanmasıyla beraber diş fırçalamaya da destek olmalı.” Sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki kez çocuklara ayrılacak birkaç dakika ile dişlerinin koruma altına alınabileceğini söyleyen Dr. Itır Aydıntuğ, yılda iki kez diş hekiminin yapacağı koruyucu uygulamalar sayesinde de çürüklere karşı koruma sağlanabileceğini ifade ediyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN’DE AYNI CADDE DE SABAH OTOBÜS, AKŞAM ÇEKİCİ YANDI
TARSUSGÜCÜ U17'LERDE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON
VALİ TOROS’UN EŞİ DUDU İREM TOROS ‘MAARİF ORKESTRASI VE KOROSU KONSER’ PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ESOB BAŞKANI SARI, EMLAKÇILAR ESNAF ODASI'NIN BAHAR KERMESİNE KATILDI
VALİ TORIS'UN EŞİ DUDU İREM TOROS, ESRA ŞEMSİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ
VALİ ATİLLA TOROS’UN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI

Mersin Haber ,Mersin