İleri Teknoloji Kampüsü İçin Girişimler Başladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, uzun süredir titizlikle yürüttükleri ve Mersin’e ileri teknoloji alanında çağ atlatacak projelerden biri olan “İleri Teknoloji Kampüsü” için girişimlere başladıklarını ifade ederek, Mersin Üniversitesi ile de işbirliği içerisinde olacaklarını bildirdi.

04 Temmuz 2019 Perşembe, 09:36
İleri Teknoloji Kampüsü İçin Girişimler Başladı
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Çamsarı’ya iade-i ziyarette bulundu. Yapacakları İleri Teknoloji Kampüsü için Mersin Üniversitesi ile güçlü bir işbirliği yapmalarının, projenin ilerleyişi açısından önem taşıdığını ifade eden Seçer, “Silikon Vadisi modelinde İleri Teknoloji Kampüsü projemiz için çalışmalarımız sürüyor, girişimlere başladık. Girişimciler ve büyük teknoloji firmalarını bir araya getireceğiz” dedi.
“Beyin göçünün önüne geçeceğiz”
Hayata geçirecekleri kampüs ile ileri teknolojiye yöneleceklerini, hem iyi yetişmiş gençlerin beyin göçünün önüne geçeceklerini hem de istihdam alanı sağlayacaklarını kaydeden Seçer, “Girişimcileri ve büyük teknoloji firmalarını bir araya getireceğiz. Bir anlamda düşünceyi ve icadı ekonomik değere dönüştürmek adına çalışmalar yapacağız. ‘Acaba olur mu, alt yapımız var mı’ gibi soruların akla gelmemesi gerekiyor. Çünkü bu projeler kentimiz için olmak zorunda” diye konuştu.
“Girişimlere başladık”
Başkan Seçer, seçim dönemi öncesinde ön çalışmalarını yaptıkları İleri Teknoloji Kampüsü için gerekli girişimleri başlattıklarını belirterek, “Üniversiteye yakın bir bölgede Hazine arazisi üzerine bunu yapabiliriz. Paydaşlarımızdan bir tanesi Mersin Üniversitemiz olabilir. Zaten olması gereken de bu. Biz girişime başladık, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gibi paydaşları bu işin içine katarak ortaya güzel bir iş çıkarmak istiyoruz. Bu tarz bilişim odaklı her türlü projeye destek vermeye hazırız” dedi.
Seçer’i makamında ağırlayan Rektör Çamsarı, Mersin Üniversitesi olarak İleri Teknoloji Kampüsü ve Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği diğer projelerde desteğe hazır olduklarını ve her anlamda katkı sağlayacaklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin