Hostesler, Lufthansa'yı yeni grevlerle tehdit etti

FRANKFURT - Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya karşı bir hafta önce başlatılan grevler Kabin Görevlileri Uçuş Kuruluşu'nun (Ufo) düzenlediği bir gösteriyle sona erdi

13 Kasım 2015 Cuma, 16:24
Hostesler, Lufthansa'yı yeni grevlerle tehdit etti
-

FRANKFURT - Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya karşı bir hafta önce başlatılan grevler Kabin Görevlileri Uçuş Kuruluşu'nun (Ufo) düzenlediği bir gösteriyle sona erdi. Lufthansa, grevlerin başladığı günden bu yana en çok uçuş iptalini bugün yapmak zorunda kaldı. Buna göre Frankfurt am Main, Münih ve Düsseldorf'tan yapılan yaklaşık 941 orta ve uzun mesafeli uçuş iptal edildi. Bunun neticesinde 110 bin yolcu mağdur oldu.

Bir haftalık grevin sonunda ise toplam 550 bin yolcu hedefine ulaşamadı. Grevin bitmesiyle birlikte, Ufo sendikasının üyeleri, Lufthansa'nın Frankfurt merkezi önünde protesto düzenleyerek, havayolu şirketini yeni grevlerle tehdit etti. Gösteride konuşma yapan Ufo Başkanı Nicoley Baublies, yönetim kurulunun yeni bir yönetim kültürü için bir işaret vermesi gerektiğini söyledi. Yeni grevlerle ilgili kesin bir tarih vermeyen Baublies, talep ettikleri değişimin gerçekleşmediği takdirde, grevlerin her an olabileceğine işaret etti.

"Biz güçlü bir Lufthansa istiyoruz." diyen Lufthansa Personel Müdürü Bettina Volkes ise çalışanlarına beraber çözüm bulmak için çağrıda bulundu.

Ufo sendikasının 6 günlük grevinden sonra düzenlediği protestoya pilot sendikası Kokpit Birliği ile Birleşik Hizmet Sendikası Ver.di'de katılarak destek verdi.

Grevden günlük 20 milyon Euro zarar ettiği tahmin edilen Lufthansa, yarından itibaren uzun mesafeli uçuşların hızlı bir şekilde normale dönmesini istediğini duyurdu.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI
KADINLAR ÜRETMEYE, MERSİN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR
MİLLETVEKİLİ UYSAL TARSUS'TA...
TARİHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KİLİKYA YOLU TANITIM YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR
MERSİN VE HATAY KENT KONSEYLERİ, ‘KARDEŞ KENT KONSEYİ’ OLDU
AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ JUEN'DEN, MERSİN TSO'YA ZİYARET
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ

Mersin Haber ,Mersin