Her Şey Sağlık Çalışanları İçin! Büyükşehir, Sağlık Çalışanları İçin Siperlik Maske Üretiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Koronavirüs salgını sürecinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına destek olabilmek için siperlik maske üretimine başladı. 5 adet 3D yazıcı ile günlük ortalama 30 siperlik maske üretimi gerçekleştirmeyi planlayan Büyükşehir, ihtiyaç durumuna göre sayıda artış yapabilecek.

09 Nisan 2020 Perşembe, 08:02
Her Şey Sağlık Çalışanları İçin! Büyükşehir, Sağlık Çalışanları İçin Siperlik Maske Üretiyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her koşulda sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Koronavirüs salgını sürecinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına destek olabilmek amacıyla siperlik maske üretimi başlattı. 5 adet 3D yazıcı ile günlük ortalama 30 siperlik maske üretimi gerçekleştirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç durumuna göre sayıda artış yapabilecek.
Koronavirüs salgını sürecinde Büyükşehir Belediyesi Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde bir üretim atölyesi açan Büyükşehir, siperlik maske üretimlerini o atölyede gerçekleştirmeye başladı. El değmeden ve steril bir ortamda üretimi gerçekleştirilen maskeler ile Büyükşehir, sağlık çalışanlarına destek olmaya devam ediyor.
Tehdit boyunca üretimler devam edecek
Siperlik maske üretimi yapılan 3D yazıcılar, Büyükşehir’e gıda sektöründe çalışan ve dünya çapında üretim yapan, yöneticileri de Mersinli olan bir firma tarafından bağışlandı. Siperlik maske üretiminde kullanılan 3D yazıcıların kurulumu ise bilgisayar mühendisliği okuyan gönüllü bir öğrenci tarafından yapıldı ve üretim başladı. Koronavirüs tehdidi devam ettiği sürece Büyükşehir Belediyesi, siperlik maske üretimini sürdürecek. 3D yazıcılar ile virüs salgını sona erdikten sonra engelliler ve yatağa bağımlı hastaların hayatlarını kolaylaştıracak üretimler yapılacak.
Dr. Atila: “Sağlık çalışanlarımıza katkı amacıyla yaptık”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, “Covid-19 ile mücadele kapsamında, Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde bir atölyemizi 3D siperlik maske yapımı için hemen organize ettik ve burada 3D yazıcılarımız ile birlikte siperlik maske yapımını başlattık. Özellikle Covid-19 ile mücadele kapsamında en büyük katkıyı sağlayan sağlık çalışanlarımıza bir katkı amacıyla yaptık. 3D yazıcılarımızı, gıda sektöründe üretim yapan dünyaca ünlü bir firma bize bağışta bulundu. Yine toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği olarak, burada görev alan tüm çalışanlarımız da gönüllü” dedi.
“Sağlık çalışanlarımızın yanındayız”
Dr. Atila, piyasanın altında bir maliyet ile siperlik maske üretimini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, önümüzdeki günlerde de yine sağlık çalışanları için Video Laringoskop üretimini başlatacaklarını belirtti. Dr. Atila, “Biz, böylece maliyetimizi çok düşürdük. Bir siperlik maske, bize yaklaşık 4 TL gibi bir fiyata geliyor. Piyasada bunun çok üzerinde maliyetlerle satışları var. Biz, sağlık çalışanlarımıza tamamen ücretsiz olarak dağıtımını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde, yine 3D yazıcılarımızla Video Laringoskop üretimine başlayacağız. Özellikle 112’lerde, acillerde çalışan ya da entübe edilmesi gereken hastalara uzaktan müdahale etme şansı yakalayacağımız bir Laringoskop üretimi yapıp, yine bunu sağlık çalışanlarımıza ücretsiz olarak vereceğiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, öncelikle bize bağışta bulunan bu firmaya, bizimle gönüllü olarak çalışan vatandaşlarımıza, üniversite öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in destekleri ile birlikte sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin