Hem Kaynaklar Verimli Kullanılıyor, Hem De Kent Güzelleşiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaynaklarını verimli kullanmak amacıyla üretimini kendisinin yaptığı ve kentin her noktasında kullandığı bank, kamelya, çöp kovası, saksı gibi mobilyaların imalatında ciddi yol kat etti.

09 Eylül 2019 Pazartesi, 10:38
Hem Kaynaklar Verimli Kullanılıyor, Hem De Kent Güzelleşiyor
-

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, son 5 ayda park, bahçe, okul, sağlık ocağı ve karakollara yerleştirilmek üzere yaklaşık 500 bank, 30 kamelya, 40 piknik masası, çeşitli ebatlarda 100 saksı, 350 çöp kovası, 300 metre kadar çit korkuluk ve çeşitli ofis mobilyalarını üretip, montajını gerçekleştirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği ve Projeler Şube Müdürlüğü bünyesinde üretilen bank, kamelya, çöp kovası ve saksı gibi mobilyaların üretiminde ciddi yol kat edildi. Üretildikçe ihtiyaç duyulan noktalara sürekli montajı yapılan mobilyalar, usta eller tarafından özenle hazırlanıyor.
Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kaynaklarını verimli kullanmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe, sağlık ocağı ve karakol gibi şehrin birçok noktasında farklı ihtiyaçları karşılayan kent mobilyalarını birçok noktada vatandaşların beğenisine sunmaya devam ediyor. Yapımı hızla devam eden ve artarak ihtiyaçları karşılayıp, kent estetiğinde iyileştirme sağlamak amacıyla üretilen mobilyalar, usta eller tarafından büyük emeklerle hazırlanıyor.
500 bank, 30 kamelya, 40 piknik masası üretilip, montajlandı
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tasarruf tedbirleri doğrultusunda verdiği talimatlarla israfa yol açacak harcamaların önüne geçilirken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait kaynakların da verimli kullanımına büyük özen gösteriliyor.
Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hazırlanan mobilyalarda, tasarruf tedbirlerinin uygulandığı dönemde ciddi adımlar atıldı. Son 5 ayda şoför ve montajcının da dahil olduğu 6 kişilik deneyimli ve çalışkan ekiple yaklaşık 500 bank, 30 kamelya, 40 piknik masası, çeşitli ebatlarda 100 saksı, 350 çöp kovası, 300 metre kadar çit korkuluk ve çeşitli ofis mobilyaları üretilip montajı yapıldı.
Üretimin her aşaması gerçekleştiriliyor
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın marangozhane sorumlusu Murat Yıldırım, üretimin her aşamasının kendi bünyelerinde yapıldığını vurgulayarak, tasarrufu ön planda tuttuklarını söyledi. Yıldırım, “Mesela eski bankları yenileyip yeniden kullanıma kazandırıyoruz. Eski profiller oluyor, kaynakçı arkadaşlarla onları değerlendirip bank ayaklarında kullanıyoruz. Bankların, kamelyaların, ahşapların tamamını burada işleyip, üretip, montajını yapıyoruz. Dışarıdan sadece hammadde temin ediyoruz. Boyası dahil hepsini biz yapıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin