Hedef Mersin’e 5 Kıta, 186 Ülkeden, 10 Milyon Katılımcı ve Ziyaretçi Getirmek! Mersin, CNR Fuarları İle Zenginleşiyor

10 yılı aşkın süredir Mersin’de düzenlediği fuarlarıyla kentin ekonomisine önemli katkılar sağlayan CNR Holding, kentte düzenlediği fuar sayısını 12’den 16’ya çıkardı.

29 Ağustos 2019 Perşembe, 18:32
G: 29.08.2019 - 18:39
Hedef Mersin’e 5 Kıta, 186 Ülkeden, 10 Milyon Katılımcı ve Ziyaretçi Getirmek! Mersin, CNR Fuarları İle Zenginleşiyor
-

Kente katkısını fuarların da ötesine taşımayı hedefleyen CNR Holding, Mersin’i ilgilendiren her konuda tanıtım ve farklı organizasyonlarla desteğini daha da arttıracak.
Her yıl 50’den fazla fuar organize eden CNR Holding yönetimi Akdeniz’in ticaret şehri Mersin’de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısına CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Erhan Çelik’in yanı sıra T.C. Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan katıldı.

“Fuarların kent ekonomisine katkısı büyük”
Hedef Mersin’e 5 Kıta, 186 Ülkeden, 10 Milyon Katılımcı ve Ziyaretçi Getirmek! Mersin, CNR Fuarları İle Zenginleşiyor
Toplantıda konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, dünya fuarcılık tarihine ilişkin detaylar paylaşarak, fuarların kent ekonomisine verdiği katkıdan söz etti. Ceyda Erem, “Geçtiğimiz günlerde Milano Belediye Başkanı, düzenledikleri mobilya fuarıyla bir hafta içerisinde kent ekonomisine 1.5 milyar avroluk bir katkı sağlandığını açıkladı. Milano küçük bir şehir, ama fuarcılık endüstrisi oldukça gelişmiş durumda. Dolayısıyla fuarlara en büyük katkıyı kente gelen binlerce alıcı sağlıyor. Bu kişiler otellerde kalıyorlar, ünlü restoranlarda yemek yiyorlar, alışveriş yapıyorlar, taksi kullanıyorlar. Bizim Mersin’de yapmak istediğimiz de bu. Bu şekilde düzenlediğimiz fuarlarla kentin zenginleşmesine daha da fazla katkı sağlamak” dedi.

“Mersin’deki fuar zenginliğimizi artıracağız”

CNR Holding olarak dünya çapında fuar organizasyonları yaptıklarının altını çizen Ceyda Erem, Mersin’i çok sevdiklerini ve Türkiye’nin başka şehirlerinde pek rastlanmayan kaliteli ve güzel bir fuar alanına sahip olduklarını kaydetti. Ceyda Erem, “Bu nedenle başta Yenişehir Belediyemiz olmak üzere katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Hep birlikte Mersin’deki fuar sayımızı 12’den 16’ya çıkarıyoruz. Mevcut datamız sayesinde fuarlarımıza özellikle yabancı katılımını artırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

“Ekonomimizin gelişmesi fuar sayımızın artması ile doğru orantılı”
CNR Mersin
T.C. Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz ise, yaptığı konuşmada fuarların şehrin ekonomik ve ticaret olarak gelişmesine ve tanıtımına önemli katkılar sağlamasından söz etti. Sadece ulusal değil uluslararası düzeyde de tanıtımların önemine değinen Süleyman Deniz, “Mersin ilimizin ekonomisi ve ticaretinin gelişmesi fuar sayımızın artması ile doğu orantılı. Bu konuda özellikle CNR Holding’e ve Yenişehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Fuarcılık anlamında motivasyonumuz yüksek”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise CNR Holding ile uzun yıllara dayanan iş birlikteliklerinden söz etti. Bir işi inşa etmekten ziyade, o işin sürekli kılınmasının önemli olduğunu kaydeden Abdullah Özyiğit, “Fuarcılık anlamında güzel bir motivasyonumuz var. Umut ediyorum süreç böyle devam eder. Fuar sayısının 16’ya çıkarılması memnuniyet verici“ dedi. Fuarların kente kazandırdıkları incelendiğinde ekonomiden kültüre birçok alana ulaşılabildiğini vurgulayan Abdullah Özyiğit, “Fuarlarımızı uluslararası katılımcıların ağırlıklı olacağı bir formata dönüştürebilirsek, kentimiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamış oluruz. Bu noktada yerel yönetimlere de çok görev düşüyor. Biz hem Büyükşehir Belediyesi hem de Yenişehir Belediyesi olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“Fuarlara katılım için Mersin’i teşvik edeceğiz”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ise, konuşmasına Ceyda Erem’in yıllar önce vermiş olduğu “kentinizde 12 fuar yapacağız” sözünü yerine getirmesini hatırlatarak başladı. Fuarlardaki başarıyı birlikte yakalayacaklarının altını çizen Ayhan Kızıltan, “Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Hepimiz kazanmalıyız. CNR Holding kentimizdeki en değerli yatırımcılardan birisidir. O nedenle her türlü desteği vermemiz gerekir. Fuarlarımıza katılım için bütün Mersin’i teşvik etmeliyiz. Biz de bunu yapacağız” dedi.

“Türkiye’deki en büyük dataya sahip 5 şirketten biri CNR’dır”
Hedef Mersin’e 5 Kıta, 186 Ülkeden, 10 Milyon Katılımcı ve Ziyaretçi Getirmek! Mersin, CNR Fuarları İle Zenginleşiyor
Mersin’in ticari potansiyelinin farkında olduklarını belirten CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Erhan Çelik ise, toplantıda yaptığı konuşmasında CNR Holding’in 5 kıta ve 186 ülkeyi kapsayan big data projesinden söz etti. Fuarcılık endüstrisinin tecrübe isteyen bir sektör olduğuna dikkat çeken Erhan Çelik, “CNR Holding yerli ve yabancı 10 milyon katılımcı ve ziyaretçi datasına ulaşan Türkiye’deki en büyük 5 şirketten biridir. Bu aslında CNR Holding olarak bizlere ciddi bir misyon yüklüyor. Şimdi ise big datamızı Mersin’de düzenleyeceğimiz 16 fuarımız için de değerlendireceğiz. Bu sayede Dünya Mersin’in farkına varacak ve iş yapmak isteyen sektör temsilcilerini fuarlarımızda ağırlayacağız. Katkımızı bununla da sınırlı bırakmayıp, Mersin’i ilgilendiren her konuya taşıyacağız” şeklinde konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin