HDP Hükümetten, Arınç'a yönelik hassasiyeti Demirtaş için de talep ediyoruz

ANKARA - HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracındaki kurşun iddialarıyla ilgili konunun ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini, araştırılmaya muhtaç bir konu olduğunu söyledi

23 Kasım 2015 Pazartesi, 15:17
HDP Hükümetten, Arınç'a yönelik hassasiyeti Demirtaş için de talep ediyoruz
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
ANKARA - HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracındaki kurşun iddialarıyla ilgili konunun ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini, araştırılmaya muhtaç bir konu olduğunu söyledi. Botan, "Daha önce Bülent Arınç'a yönelik, spekülasyon dahi olsa sonra öyle söylendi bilmiyorum, hükümet bu işin üzerine çok ciddi bir şekilde gitti ve çok ciddiye aldı. Aynı hassasiyeti genel başkanımız açısından da talep ediyoruz." dedi.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracındaki kurşun iddialarına yönelik bir soruya Botan, "Ben de sizin gibi basından takip ettim. Bu bir spekülasyon dahi olsa çok ciddi vahim bir şeydir. İçinden geçtiğimiz süreç itibariyle genel başkanımızın şahsında hepimiz hedef gösterilmekteyiz, parti olarak hedef gösterilmekteyiz. 7 Haziran öncesinde yaşadıklarımıza hepiniz şahitsiniz. 1 Kasım'a gelinceye kadar partimize, parti binalarımıza, genel merkezimize, yöneticilerimize yönelik yapılan saldırılar hepinizin bilgi dağarcığında canlı olarak durmakta. Daha önce Bülent Arınç'a yönelik, spekülasyon dahi olsa sonra öyle söylendi bilmiyorum, hükümet bu işin üzerine çok ciddi bir şekilde gitti ve çok ciddiye aldı. Aynı hassasiyeti genel başkanımız açısından da talep ediyoruz. Genel başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi sizler aracılığıyla iletiyoruz. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. Genel başkanımız Türkiye için ciddi bir kazanımdır, büyük bir siyasetçidir. Bu konunun ciddi bir şekilde araştırılması gerekiyor, araştırılmaya muhtaç bir konu. Geçmiş olsun diyorum." karşılığını verdi.

Doğu ve Güneydoğu'da milletvekillerine yönelik uygulamanın sorulması üzerine Botan, yapılanların en başta Meclis'in itibarına yapıldığını söyledi. Demokratik bir ülkede eğer hukuktan, adaletten, barıştan, kardeşlikten söz edilecekse ülkenin geleceği adına bunların güzel manzaralar olmadığını dile getiren HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, şu an yapılanların mevcut Anayasa'ya karşı da açık bir hukuk ihlali olduğunu vurguladı. Olağanüstü hal ilan edilecekse Parlamento bulunduğunu belirten Botan, İç Güvenlik Yasası'nda da bunun olmadığını ifade etti. Bunun darbe olduğunu, Parlamento üzerine bir vesayetin çöktüğünü, yetkilerinin gaspı anlamına geldiğini kaydeden Botan, uygulamalardan vazgeçilmesini istedi ve ülke barışına zarar verdiğini kaydetti.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, "Derhal Kürt illerindeki bu askeri ablukanın bir an önce kaldırılması ve Sayın Öcalan ile müzakere masasına dönülerek diyalogla, demokratik kanallarla bu işin halledilmesi gerekiyor. Biz HDP olarak, ülkenin barışı, huzuru, birliği, kardeşliği için ve Türkiye'nin yeniden demokratik temelde özgürlükçü bir anayasa ile kendisini yenilemesi ve yoluna devam etmesi için buradayız. Dolayısıyla birileri halkın bu demokratik iradesini görmedi, görmemezlikten gelmemeli; doğru yol budur." şeklinde konuştu.

Eli kırılan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin