Hava Sıcaklıklarının Bu Hafta Hissedilir Derecede Artarak Mevsim Normallerinin 6-10 Derece Üzerinde Seyretmesi Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden havaların ısınacağı yönünde uyarı.

12 Mayıs 2020 Salı, 00:16
G: 12.05.2020 - 00:25
Hava Sıcaklıklarının Bu Hafta Hissedilir Derecede Artarak Mevsim Normallerinin 6-10 Derece Üzerinde Seyretmesi Bekleniyor!
-

MGM resmi sitesinde yayınlanan uyarı;
Başlama-Bitiş Zamanı
Genel Durum
Geçtiğimiz hafta boyunca ülkemizi etkileyen serin ve yağışlı sistem hafta sonu ülkemizi terk etmiştir. Yurdumuz yüksek basınç merkezinin etkisi altına girmiş olup, bu hafta boyunca yurdumuzda Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.
Bugün ve yarın (Salı) yurdumuzda yağış beklenmiyor, ülke genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 13 Mayıs Çarşamba günü Ülkemizin kuzey kesimlerinin Karadeniz üzerinden gelen kısa süreli serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sağanak geçişleri görüleceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Perşembe gününden itibaren önümüzdeki hafta başına kadar ülkemizde yağış beklenmiyor. Havanın genellikle kuzey kesimlerde parçalı bulutlu, güney kesimlerde az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklıklarının, Çarşamba günü yurdun kuzey kesimlerinde bir günlük kısa süreli bir serinlemenin dışında, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6-10 C derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Üç büyük ilimizde beklenilen hava durumlarının ise;
Ankara’da önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklenmiyor. Havanın genellikle parçalı ve az bulutlu geçeceği, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağı ve en yüksek hava sıcaklığının 30 derece ve üzerine çıkarak mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.
İstanbul’da önümüzdeki bir hafta boyunca yağış tahmin edilmiyor. Havanın genellikle parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba günü bir günlük serinleme dışında, hafta boyunca artacağı ve İstanbul’da da 30 derece ve üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.
İzmir’de de önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklenmiyor. Havanın az bulutlu ve açık olacağı, hava sıcaklığının hafta içi 30-32 dereceler, Cuma gününden itibaren ve hafta sonu ise 35 derece üzerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin