Harika Gençler! Mezitli'de Gençler Bileklik Örüp Sokak Hayvanlarına Yuva Yaptılar

İçel Anadolu Lisesi’nde okuyan iki öğrenci ördükleri bileklikleri satarak sokak hayvanlarına yuva yapılmasını sağladı.

29 Aralık 2018 Cumartesi, 17:11
Harika Gençler! Mezitli'de Gençler Bileklik Örüp Sokak Hayvanlarına Yuva Yaptılar
-

Bileklikleri satarak kazandıkları 120 TL’yi, Mezitli Belediyesi’ne bağışlayan Doğa ve Ebru'nun bu davranışına duyarsız kalmayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, okullarının karşısındaki yeşil alana kedi ve köpek evi yaptırdı. Şimdi gençler, kedi ve köpeklerin mama ihtiyacını karşılamak için örmeye devam edecek.
Mezitli’de bulunan İçel Anadolu Lisesi’nde okuyan Doğa Atıcı ve Emine Ebru Keklik’in birbirlerine anlattıkları hayalleri sokak hayvanları için yuva oldu. Sokak hayvanlarına destek için ekonomik gelir sağlayacak bir iş yapmak isteyen öğrenciler, bileklik örme kararı alarak kolları sıvadılar. İlk birkaç denemede başarısız olan gençler, azimle çalışarak insanların beğenisini kazanan bileklikler yapmayı başardılar. Ördükleri bileklikleri satarak 120 lira biriktirmeyi başaran gençler, yaptığı sosyal projelerle adını sıkça duyuran Mezitli Belediyesi’ne dilekçeyle başvuru yaparak yardım istediler.
Yapılan görüşmeler sonrası 120 Lira bağışta bulunan gençlerin bu çabasına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da duyarsız kalmadı. Gençleri makamında ağırlayan Başkan Tarhan, aldığı görüşler ışığında okudukları İçel Anadolu Lisesi karşısında bulunan yeşil alana kedi ve köpek evi yerleştireceğinin sözünü verdi. Kısa bir süre sonra da özel olarak hazırlanan evler park içerisinde gençlerin tercih ettiği alana yerleştirildi.
“KONUŞTUĞUMUZ HAYALLER HAYVANLARA YUVA SAĞLADI”
Bir arkadaş sohbeti ile yola çıktıklarını ifade eden öğrencilerden Doğa Atıcı, kısa sürede bu denli büyüyeceğini düşünmediklerini söyledi. Hayallerini hayata geçiren herkesin başarılı olabileceğini yaşayarak gördüklerini söyleyen Atıcı,“Her şey arkadaşım Ebru ile birlikte hayallerimiz üzerine yaptığımız sohbet ile başladı. Okulumuzun etrafında gördüğümüz sokak hayvanları için neler yapabileceğimizi konuşurken bu projemiz ortaya çıktı. Bileklik yapmayı öğrenmek ve kek yapmak tercihlerinden bileklik daha cazip geldi. İlk başlarda çok kötü sonuçlar aldık ama sonra yaptığımız bileklikleri biz de arkadaşlarımız da beğenmeye başladı. Önce çevremize sonra herkese satmaya başladık. O kadar rağbet gördü ki yetiştiremediğimiz zamanlar oldu. Hem güzel bir anı bıraktık hem de insanlar arasında sokak hayvanlarına daha çok duyarlılık olmasını sağladık”dedi.
“BAŞKANIMIZ NEŞET TARHAN YAKINDAN İLGİLENDİ”
Topladıkları para 120 Liraya ulaşınca, bu tür sosyal projeler üreten Mezitli Belediyesi’ne dilekçe vererek parayı bağışladıklarını ifade eden Atıcı,“Mezitli Belediyesi’nde bizi çok sıcak karşıladılar. Hatta Başkanımız Neşet Tarhan’la görüşme imkanı da bulduk. Sonuçta çok güzel bir şey ortaya çıktı. Biz böylesi büyük ve güzel bir şey beklemiyorduk. Sağ olsun başkanımız, söz konusu sokak hayvanları olunca bizim topladığımız miktarın çok üzerinde olan kedi ve köpek evinin bu parka yerleştirilmesini sağladı. Okulumuzun karşısında, hayvanların yeme, içme ve sevgi ihtiyacını daha rahat karşılayabileceğiz. Sokak hayvanlarına mama sağlamak ve yeni kulübeler yapmak için örmeye devam edeceğiz. Bu bizim için hem terapi hem de sokak hayvanları için barınma ve beslenme demek. Bu yolla okulda ünlü bile olduk sayılır”şeklinde konuştu.
KEDİ VE KÖPEK EVLERİ OKULUN KARŞISINDA Kİ PARKA YERLEŞTİRİLDİ
Önce hayallerle başlayan bu projenin bu denli büyümesinin şaşkınlığını yaşadıklarını ifade eden Emine Ebru Keklik ise,“Başkanımız Neşet Tarhan, bizimle görüştü ve girişimimizi destekledi. Şimdi tam okulumuzun karşısında daha fazla ilgilenebileceğimiz, mama ve su koyabileceğimiz kedi ve köpek evimiz var. Şimdi örmeye devam edeceğiz. Kedi ve köpeklere barınma evi sağlamak yetmiyor, sonrasında beslenmeleri içinde kaynak sağlamak durumundayız. Herkes hayvanları çok seviyor ve bu sokak hayvanlarına herkesin eliuzana bilirmiş. Biz bunu göstermek istedik. Çevremizden gördüğümüz olumlu tepkiler bizi daha fazla motive etti”diye konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZ HEPİMİZE ÖRNEK OLUYOR”
Gençlerin bu çabasına çevrede oturan vatandaşlarda destek verdi. Hayvanları ile parka gelen vatandaşlar,“Çocuklarımızın yaptıkları çok özel bir şey. Biz büyüklere de örnek oluyorlar. Çevrede oturanlar olarak onların bu çabasına destek vererek, bu mama ve su kaplarının boş kalmamasını sağlamalıyız. Çocuklarımıza ve destek sağlayan başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım”dedi.
Harika Gençler! Mezitli'de Gençler Bileklik Örüp Sokak Hayvanlarına Yuva Yaptılar
Harika Gençler! Mezitli'de Gençler Bileklik Örüp Sokak Hayvanlarına Yuva Yaptılar
Harika Gençler! Mezitli'de Gençler Bileklik Örüp Sokak Hayvanlarına Yuva Yaptılar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin