Hamit Tuna’dan, Burhanettin Kocamaz’ın Açıklamasına Cevap

Siyaset

20 Şubat 2019 Çarşamba, 18:48
G: 20.02.2019 - 19:50
Hamit Tuna’dan, Burhanettin Kocamaz’ın Açıklamasına Cevap
-

Cumhur İttifakı mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı-Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İl Seçim Kurulu’na evrakları zamanında verilmediği için İyi Parti’den aday olamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kendisine yönelik söylemleri üzerine açıklama yaptı.
Tuna, Kocamaz’ı algı operasyonu yapmakla suçlarken, açıklamasında temiz siyaset yapmanın gayreti içinde olduğunu vurguladı.
Hamit Tuna’nın açıklaması şöyle:
“31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nca 13.12.2018 tarih ve 1105 sayılı kararıyla seçim takvimi yayınlanmıştır. Söz konusu seçim takvimi uyarınca Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 48. Maddesi ve 2972 Sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 12-3 maddesi gereğince belirlenmiştir. Bu usuller gereğince partiler listelerini 19 Şubat 2019 Salı günü en geç saat 17:00’ye kadar İl Seçim Kurullarına teslim etmek zorundadırlar.
Yasal mevzuatlarda belirlenen sürelere İyi Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından uyulmaması ve söz konusu listelerin 19/02/2019 günü itibariyle saat 17:00’ye kadar İl Seçim Kuruluna teslim edilmemesi sonucu İl Seçim Kurulunca İyi Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’ın aday olmayacağına ilişkin karar verilmiştir.
Bu süreçten sonra Sayın Burhanettin Kocamaz tarafından şahsıma yönelik karalama kampanyaları başlatılmıştır. Bir yandan gecikmeden kendi Parti yönetimini: “İçimizden vurulduk” sözleri ile suçlarken diğer taraftan da gecikmeden şahsım sorumluymuş algısı oluşturma gayreti içine girmiştir. Sayın Kocamaz gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı açıklamada şahsımın yaklaşık 2 ay önce bir salon toplantısında “Göreceksiniz Burhanettin Kocamaz İyi Parti’den bile aday olamayacak” şeklinde bir söylemde bulunduğunu iddia etmektedir.
Kocamaz’ın şahsı bir yana siyasi yaşantımda da asla bu gibi söylemlerde bulunmadım. Sayın Kocamaz; mensubu olmaktan gurur duyduğum partimizden istifa etmeden, “İyi Parti’den aday olur mu?” şeklinde yöneltilen sorulara bile: “Aday gösterilmediği için başka partiye gitmez. Göreceksiniz özellikle sizin dediğiniz gibi İyi Parti’den aday olmaz çünkü Kocamaz cenazem Üç Hilal’in altından çıkacaktır beyanında bulunan kişidir” dediğim doğrudur. Ama Sayın Kocamaz bu konudaki sözlerimi yanlış anlamış veya anlamak istediği gibi yorumlamış olacak ki, bu tür bir söylemle bizi hedef göstermeye çalışmaktadır.
Bu süreci ihmalden kaynaklı göstermek insanların aklı ve zekâsıyla alay etmektir.
Biz adaylık müracaatımızı 18 Şubat 2019 tarihinde yaparken yani son güne bırakmazken neden Sayın Kocamaz son güne ve son dakikaya bırakmıştır?
Biz bundan önce olduğu gibi bugünden sonra da hiçbir söylentiye, hiçbir dedikoduya kulak asmadan, kentimizin geleceğine yapacağımız hizmetleri anlatarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kimse bizi Mersin’imize hizmet sevdamızdan yıldıramaz ve vazgeçiremez. Dün yaşanan olayları ve bu olaylara bağlı şahsıma yönelik asılsız ifadelerin yorumlarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. 31 Mart sabahına kadar gece uyumadan gündüz oturmadan çalışacak ve bu yarıştan galibiyetle ayrılacağız.
Bizi bu yoldan ayırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.
Tüm vatandaşlarımız rahat ve bizden emin olsunlar.
Her ne olursa olsun kazanan Mersin olacaktır.
Bizim gönlümüz Mersin.
Aklımız hizmet.
Yolumuz hak ve hakikat yoludur.
Saygılarımla.”
Kaynak: Tarsus Akdeniz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
mersin
21:11
20 Şubat 2019 Çarşamba
mersin hangi aday hayırlıysa o kişi mersin büyükşehir belediyesine başkan olsun mersin sorunları çok 1, suriyeli sorunu bunların ülkelerine dönmesi gerekmekte 2, mersinli engelli emekli dul yetim 15 temmuz da el konulan evler okullar daireye dönüşümü sağlanıp evi olmayan vatandaşlarımıza para ödemeden ev sahibi olması sağlansın.3, üniversite okuyan geliri az olan çocuğunu okumakta zorluk çeken ailelere belediye yardım burs vermesini istiyorum
78.180.0.46
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin