Halkkart İçin Titiz İnceleme, Mersin’de Gerçek İhtiyaç Sahipleri İçin Başvurular Titizlikle İnceleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve sosyal belediyecilikte çok önemli bir adım olan Halkkart (Sosyal Destek Kartı) için başvurular başladı.

18 Ağustos 2019 Pazar, 10:48
Halkkart İçin Titiz İnceleme, Mersin’de Gerçek İhtiyaç Sahipleri İçin Başvurular Titizlikle İnceleniyor
-

İhtiyacı olan vatandaşların yoğun talepte bulunduğu Halkkart’a yapılan başvurular, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi amacıyla büyük bir titizlikle incelemeden geçiriliyor.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçireceği Halkkart (Sosyal Destek Kartı) uygulaması için başvurular alınmaya başladı. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması amacıyla başvurular titizlikle alınırken, daha önceki yardımlardan yararlanan vatandaşların belgeleri ve maddi durumları da tek tek inceleniyor.
Yardımların adil ve hakkaniyetli olması için tüm önlemler alındı
İhtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu diledikleri işyerinden, diledikleri ihtiyaç malzemesini alma olanağı sunacak Halkkart’a başvurular yapılmaya başladı. Başvuru yoğunluğu dikkat çekerken, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, yardımların adil, hakkaniyetli ve gerçek sahiplerine ulaşması için gerekli tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet uzmanları eşliğinde Halkkart için gelen başvuruları titizlikle incelemeye alıyor. Ayrıca, belediyenin sosyal yardımlardan daha önce de faydalanan mevcut 7 bin 600 kişinin belgeleri ve mevcut maddi durumları da tek tek inceleniyor.
Başvurular başladı
Ekonomik sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahipleri için daha ekonomik, düzenli ve çağın şartlarına uygun bir sistem olan Halkkart’tan yararlanmak isteyenler, https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve Akdeniz ilçesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Dayanışma Merkezi’ne bizzat başvuru yapabilecekler. İlçelerde bulunan ihtiyaç sahipleri ise yine https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve ilçelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Şube Müdürlüklerinden başvuru yapabilecekler. Gerekli tüm evrakları tamamlayıp başvuru yapan vatandaşların başvuruları tüm incelemeler yapıldıktan ekonomik durumu belirlendikten sonra, Halkkart almaya hak kazanacaklar.
Elektronik kart sisteminin farkı ne?
Daha önce Dosteli Marketler’den sadece gıda, temizlik ve giyim kategorisinde sınırlı ürün temin edebilen vatandaşlar, Halkkart ile birlikte Mersin genelinde daha kaliteli, daha etkin ve daha geniş bir ürün yelpazesinden faydalanabilecekler. Ayrıca vatandaşlar bu sistem ile Mersin’in tüm ilçelerinde büyükşehir belediyesi ile anlaşmalı olan market, mahalle bakkalından dahi alışveriş yapabilme olanağına kavuşacaklar.
Kimler faydalanabilecek?
Halkkart’tan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvurarak, sosyal hizmet uzmanlarının incelemeleri sonucu sosyal yardım yönetmeliği kriterlerine uyan ve dar gelirli olduğu tespit edilen tüm vatandaşlar yararlanabilecek. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilecek olan Halkkart’a her ay ihtiyaç sınıfına göre belirlenecek tutarlarda TL yüklenecek. Vatandaşlar da diledikleri gibi bu karttaki miktar kadar alışveriş yapabilecekler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin