Halk Ozanı Aşık Veysel, Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) Düzenlediği Programda Anıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) düzenlediği programda ölüm yıl dönümü dolayısıyla halk ozanı Aşık Veysel anıldı.

26 Mart 2024 Salı, 17:32
Halk Ozanı Aşık Veysel, Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) Düzenlediği Programda Anıldı
-

St. Paul Anıt Müzesi’nde gerçekleşen “Dostlar Beni Hatırlasın-Âşık Veysel Anma Gecesi’ne konuşmacı olarak emekli Devlet Türk Halk Müziği Şefi ve Halkbilim Araştırmacısı Dr. Halil Atılgan ile Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık katıldı.
 
Programda şef Sait Döşkaya yönetiminde, Sivas Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları Gizem Samsa, Cafer Üvenç ve Mehmet Ali Ünalmışer, Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerini seslendirdiler.
 
Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, etkinliğin gerçekleşmesinde emek harcayan herkese teşekkürlerini iletti.
 
Akça, “Âşık Veysel, uzun yıllar önce bu topraklardan da geçti. O’nu burada anmak gerçekten çok anlamlı. Böylesine güzel bir programda hep birlikte olmaktan da çok mutluyuz” dedi.
 
Seslendirilen eserlere katılımcılarında eşlik ettiği program sonunda konuşmacılar Dr. Halil Atılgan ve Uğur Pişmanlık ile Sivas Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları’na plaket verildi.
 
Programı Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, TADEKA üyeleri ve sanatseverler büyük beğeniyle izledi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS'TAN, MERSİN İDMANYURDU'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
MERSİN'DE YÖRÜKLERİN GÖÇ YOLLARI DÜZENLEDİ
TARSUS'TA BİTKİ KORUMA BAYİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
MÜDÜR KARADAĞ'DAN, MÜDÜR ŞAHİN'E ZİYARET
MÜDÜR ŞAHİN, ÇAMLIYAYLA ÜRETİCİ KADINLAR DERNEĞİ’NİN STANDINI ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ MÜCADELESİ ULUSAL EYLEM PLANI ÇALIŞMALARI TOPLANTISI
"Mersin, Suriye’nin Yeniden Yapılanmasında En Aktif Oyunculardan Biri Olacak"
VALİ TOROS "MERSİN'DE 231 MİLYAR 205 MİLYON 342 BİN TL BEDELLİ 469 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR"
SEÇER “BU MÜCADELE DEMOKRASİ MÜCADELESİ
BÜYÜKŞEHİR ‘ARATOS MATEMATİK EVİ’ ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRİYOR

Mersin Haber ,Mersin