Güzel Bir Yaz Tatili Yapabileceğiniz Mersin Tatil Yerleri

Akdeniz Bölgesi’nde bulunan ve ‘liman kenti’ olarak anılan sahil şeridinin incisi Mersin, özellikle denizcilik, sanayi ve turizm alanında epey gelişmiş bir şehir.

22 Ekim 2022 Cumartesi, 08:20
Güzel Bir Yaz Tatili Yapabileceğiniz Mersin Tatil Yerleri
-

Akdeniz Bölgesi’nde bulunan ve ‘liman kenti’ olarak anılan sahil şeridinin incisi Mersin, özellikle denizcilik, sanayi ve turizm alanında epey gelişmiş bir şehir. Toplamda 20’den fazla antik kentin yer aldığı Mersin’de birbirinden eşsiz koy ve plajlar bulunuyor. Aynı zamanda şelaleler, mağaralar ve diğer doğal güzellikler şehri güzelleştiren detaylar arasında. Yaz aylarında bile boş olan bakir koylar tatilcilerin dikkatini çekmeye başladı bile…
 
Mersin’de konaklama seçenekleri oldukça fazla. Otellerin yanı sıra pansiyonları ve butik otelleri de tercih edebilirsiniz. Mersin pansiyonları sayfasından pansiyon seçeneklerine bakabilir; filtrelerle size uygun konaklama mekanını bulabilirsiniz. Yine aynı şekilde Mersin butik otelleri sayfasından da daha ekonomik seçeneklere göz gezdirebilirsiniz.

Erdemli
 
Mersin’in simgesi olan Kızkalesi ve Ayaş gibi beldelerin bulunduğu Erdemli, Akdeniz kıyısında yer alan epey şirin bir ilçe. Oldukça fazla koy ve kumsalı bulunması sebebiyle Mersin’de tatil denildiğinde bu bölgeye mutlaka uğranılması gerekiyor. Özellikle mavi bayraklı olan Kızkalesi Plajı’nda denize girebilirsiniz.
 
Silifke
 
Mersin merkezine yaklaşık 85 kilometre mesafede yer alan Silifke, Toros Dağları ve Akdeniz mavisini bir arada sunuyor. Narlıkuyu Koyu’nda denize girebilir; Taşucu’nda balık restoranlarında keyifli bir akşam yemeği yiyebilir, Boğsak’da çadır ve karavan kampı yapabilirsiniz. Ayrıca deniz oldukça sığ ve ince kum taneli olduğu için Boğsak’da denize girmek gerçekten çok keyifli.
 
Tisan Koyu
 
Silifke sınırları içerisinde yer alan Tisan Koyu, yemyeşil doğası, turkuaz renkteki denizi ve muhteşem kumsalıyla Mersin’e tatile gelenlerin görmezse pişman olacağı bir yer. Ayrıca burası oldukça fazla tarihi kalıntıya sahip. Yani aslında tarih ve arkeoloji sevenlerin de görmesinde yarar var.
 
Gülnar
 
Toros Dağları’nın yaklaşık 950 metre yüksekliğindeki Taşeli Platosu’na kurulan Gülnar, daha çok şehrin doğal güzelliklerini görmek isteyenlerin uğrak noktası. Kalabalıktan sıkılan ve sessiz sakin bir yerlerde denize girmek isteyenler Gülnar’daki Yanışlı Köyü denizini tercih edebilirler.
 
Tarsus
 
Adana ve Mersin’in tam olarak orta noktasında kalan Tarsus, birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı için çok fazla tarihi kalıntı barındırıyor. Mersin tatil yerleri denildiğinde akla öncelikle plajlar, kumsallar ya da koylar geliyor olsa da aslında kültürel geziler de tatillerin bir parçası. Tarsus’ta en azından 1 gün geçirerek St. Paul Kilisesi’ne, St. Paul Kuyusu’na gidebilir; Kleopatra Kapısı’nı ve Tarsus Şelalesi’ni görebilir ve Eshab-ı Keyh Mağarası’na girebilirsiniz.
 
Kargıpınarı
 
Mersin’in en hareketli turizm noktalarının başında Kargıpınarı geliyor. Erdemli’ye bağlı olan bu bölgede senenin büyük bir bölümünde denize girenleri görebilirsiniz. Tabii plajın mavi bayraklı olması yoğunluğu belirli oranda artırıyor. Ek olarak sığ sular çocuklu aileler için de iyi bir alternatif. Yani Kargıpınarı Plajı Mersin tatilinin olmazsa olmaz yerleri arasında.
 
Susanoğlu
 
Listenin hemen başında yer verdiğimiz Silifke ilçesine bağlı olan Susanoğlu, şimdilerde Atakent şeklinde de geçiyor. Mersin merkezine 30 dakikalık mesafedeki bu bölgeye tatilciler yaz aylarında adeta akın ediyor. İnce kumlu plaj, çocuklar için gayet uygun olan sığ denizi Susanoğlu’na olan ilgiyi artırıyor. Tabii bir de koylar düşünüldüğünde bu nokta Mersin’in vazgeçilmezi halini alıyor.
 
Ayaş
 
Erdemli’nin sahil kasabalarından biri olan Ayaş, başta Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin izlerini taşıması sebebiyle tatildeki gezi rotası olarak değerlendiriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen plajların tamamında standart olarak şezlong, duş, soyunma odaları ve cankurtaran hizmetlerine yer veriliyor.
 
Kumkumru
 
Erdemli ilçe merkezine yalnızca 10-15 dakikalık mesafedeki Kumkumru,i, Zincirlikuyu ve Töbank halk plajlarıyla biliniyor. Yaz aylarında genellikle aileler tarafından dolduruluyor olsa da listeye dahil etmekte yarar var.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin