Güven Endeksi Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Sektörlerinde Düştü

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sektörel Güven Endeksleri, Nisan ayı oranları değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksinin Nisan ayında Mart ayına göre; hizmet sektöründe %2,0, perakende ticaret sektöründe %5,6 ve inşaat sektöründe %3,1 azaldığı ifade edildi.

26 Nisan 2021 Pazartesi, 14:24
Güven Endeksi Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Sektörlerinde Düştü
-

Hizmet sektörü güven endeksi 103,3 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksinin Mart ayında 105,5 iken, Nisan ayında %2,0 oranında azalarak 103,3 değerini aldığı belirtildi. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iş durumu alt endeksinin %0,2 artarak 103,2 olduğu bildirildi. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksinin %1,4 artarak 103,2 değerini aldığı; gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi alt endeksinin ise %7,2 azalarak 103,6 olduğu ifade edildi.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi 103,1 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksinin 2021 Nisan ayında %5,6 oranında azalarak 103,1 değerini aldığı belirtildi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iş hacmi satışlar alt endeksinin %0,4 azalarak 116,8 olduğu bildirildi. Mevcut mal stok seviyesi alt endeksinin %6,8 azalarak 87,7 değerini aldığı; gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksinin ise %9,9 azalarak 104,7 olduğu belirtildi.

İnşaat sektörü güven endeksi 77,3oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksinin bir önceki ayda 79,8 iken, Nisan ayında %3,1 oranında azalarak 77,3 değerini aldığı belirtildi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksinin %1,8 azalarak 74,9 olduğu; gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinin ise %4,3 azalarak 79,7 değerini aldığı bildirildi.

İnşaat sektöründe Nisan ayında girişimlerin 2021 Nisan ayında girişimlerin %49,5'i faaliyetleri kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını, %50,5'i ise faaliyetlerini kısıtlayan en az bir temel faktör bulunduğunu belirtti. İnşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan temel faktörlerden; "finansman sorunları" olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin