Gümüşkum İçin Proje Hazırlandı

Yakın zamanda sık sık çevresel sorunlarla gündeme gelen 100. Yıl (Gümüşkum) Tabiat Parkı ve Deniz Kaplumbağaları Yumurtalama ve Koruma Alanıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir proje hazırlandı.

06 Aralık 2019 Cuma, 10:08
Gümüşkum İçin Proje Hazırlandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Caretta Caretta, Deniz Kaplumbağaları ve endemik Kum Zambaklarının üreme ve yaşam bölgesi olan alanla ilgili teknik şartnamede yer alan konuları da kapsayan ilk somut plan olması nedeniyle büyük öneme sahip projeyle ilgili Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve teknik ekibe sunum yapıldı. İşletme yetkilileri, Başkan Tarhan’ın yanı sıra Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası temsilcileri ve planı hazırlayan ekibin hazır bulunduğu toplantıda mevzuat hükümlerine dikkat çekildi.

Sunum toplantısında alan içerisinde daha önce yapılmış olan izinsiz yapıların kaldırılması, Caretta Caretta Deniz Kaplumbağaları ve endemik Kum Zambaklarının yaşamlarını sürdürebilmesi için projenin uygun hale getirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Projenin sağlıklı şekilde uygulanmasıyla ilgili Mezitli Belediyesi’nin yürüteceği ve içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi teknik birimleri, Üniversitelerin ilgili bölümleri, Erdemlide bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, ilgili meslek odaları toplantılar yaparak denetim görevinde bulunacak. Süreçte halkın katılımı ve bilgilendirmeler yine Mezitli Belediyesi tarafından yapılacak.

En başından süreci takip ettiklerini, çevrenin ve doğanın korunması için mücadele verdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Orman Bölge Müdürlüğünün hazırladığı ve teknik şartname hükümlerini gözeterek hazırlanan projeyi olumlu buluyorum. İşletmecinin projeyi uygularken yapacaklarını bu şekilde denetleme şansı veren en somut veri şu anda ortaya konuldu diyebiliriz. İlgili meslek odaları, üniversiteler ve belediyelerin de belli bir noktadan sonra sürece dahil edilmesi de olumlu bir gelişmedir. Biz de proje hakkında daha önce kamuoyu ile paylaştığımız kaygılarımızı ve beklentilerimizi dile getirdik. Alanda yer alacak kullanımlar, yapısal unsurlar, aydınlatma sistemleri, iskeleler yerleştirilirken Caretta Caretta ve Kum Zambakları konusunda hassasiyetlerimizi paylaştık. Sürecin kamuoyu adına takibi ve denetlenmesi işini de belediyemiz olarak üstümüze aldık. Projenin Mezitli’ye değer katacak biçimde uygulanması durumunda destekte bulunacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı

Mersin Haber ,Mersin