Gül’den Koçak’a Ziyaret

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hasan Gül’ü ağırladı. Gül, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak’tan kent ve bölge ekonomisi ile ilgili bilgi aldı.

23 Şubat 2021 Salı, 21:06
Gül’den Koçak’a Ziyaret
-

Mersin İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hasan Gül, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tarsus TSO’da Başkan Koçak tarafından ağırlanan Gül, bölgenin dinamik bir yapısının olduğunu, ticaretin yoğun yaşandığı bölgeler arasında bulunduğuna dikkat çekerek, ‘’Bölge ticari noktada epey hareketli. Stratejik pek çok avantaja sahip. Tarımdan lojistiğe kadar birçok sektör aktif durumda. Avantajlarını çok iyi bir şekilde değerlendirdiğinde, bunu bilim, sanayi ve teknoloji ile buluşturduğunda rekabet üstünlüğü sağlayabilecek konumda. Tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde elimizdeki gücü fırsata çevirme noktasında güç birliğine, birlikteliğe hazırız.’’diye konuştu.

BİLİM VE SANAYİYLE KATMA DEĞER
Tarsus TSO Başkanı Koçak da ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, kent ve bölge ekonomisi hakkında bilgi verdi. Bölgenin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Koçak, ‘’Doğu Akdeniz havzası olarak ele almak lazım. Bölge sahip olduğu imkânları ile mükemmel bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Birçok sektörde alt yapısı ciddi manada güçlü. Tarımdan sanayiye lojistikten ticarete kadar pek çok alanda iyi konumda. Şimdi Tarsus’a bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Tamamlandığında 15 bin istihdamı beraberinde getirecek. Tarım ve gıda ağırlıklı olmak üzere birçok sektörden yatırımcı başvurdu. Türkiye’nin her yerinden yatırımcı gelecek. Katma değerli ürünler üretilip pazarlanacak. Bu çok anlamlı. AR-GE merkezi kuracağız. Bilimi, sanayiyi, teknolojiyi kullanarak katma değerli ürünlerle dış pazarlarda yer alabileceğiz. Tarsus OSB sadece bizim değil bir güç birliğinin eseri. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Tarsus Organize Sanayi Bölgemizi gezdiler, proje hakkında bilgileri var. Aynı şekilde projeyi başından beri destekleyen Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a katkıları için teşekkür ederiz. Tarsus OSB hayata geçtiğinde bölgemize yeni soluk kazandıracak.’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin