Gülcan Kış: "Mersin’e Yatırım Yapmaya Davet Ediyoruz"

3. Türkiye Irak (IKYB) Yatırım ve Ticaret Zirvesi’ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, “Dostluk ticareti geliştirir. Yeter ki potansiyelimizin farkında olalım. Bu potansiyel de aslında bizde var. Yatırımların önünü açacağız. Zoru kolay kılacağız” dedi.

19 Aralık 2019 Perşembe, 16:58
Gülcan Kış: "Mersin’e Yatırım Yapmaya Davet Ediyoruz"
-

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) tarafından düzenlenen 3. Türkiye Irak (IKYB) Yatırım ve Ticaret Zirvesi gerçekleştirildi. Zirveye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış da katılarak, her iki ülkenin iş insanlarına seslendi. Gülcan Kış, “Dostluk ticareti geliştirir. Yeter ki potansiyelimizin farkında olalım. Bu potansiyel de aslında bizde var. Bunları iş dünyası olarak sizler yapacaksınız. Sizler ortaklıklar kuracaksınız, üreteceksiniz. Bizler yerel yöneticiler olarak sizleri teşvik edeceğiz. Yatırımların önünü açacağız. Zoru kolay kılacağız” dedi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri salonunda gerçekleştirilen zirvede konuşmasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını ileterek başlayan Gülcan Kış, Irak ile Türk halkının tarihi, kültürel, dini yakınlıkları olduğuna dikkat çekti. “Köylerimiz, vilayetlerimiz, birbirine çok yakın. Birbiri ile ilişkileri komşuluğun da çok ötesinde. Son derece güçlü gönül bağlarımız var” diyen Gülcan Kış, bu kadar birbirine yakın olan iki ülkenin ekonomik, ticari ilişkilerinin, turizm ve sanayi faaliyetlerinin çok daha ileride, çok daha gelişmiş olması gerektiğini vurguladı.

“Irak’a ihracatımız düştü”

İki ülke arasındaki ekonomik, ticari, turizm ve sanayi ilişkilerinin kendiliğinden olmadığını ifade eden Gülcan Kış, “Bunu devletler, devlet adamları, hükümetler, yaptıkları planlarla, teşviklerle, altyapılarını hazırlayarak gerçekleştiriyor. Son yıllarda aslında hepimizin bildiği gerekçelerle Irak ne yazık ki Türkiye’nin en büyük ihracat pazarlarından biri olmaktan hızla uzaklaştı. Ticaret hacmimiz hızla düştü. Oysa bir dönem 12 milyar dolar seviyelerine kadar çıktığı gerçeği; hepimizin hafızalarında tazeliğini koruyor. Bugün, Irak’a olan ihracatımız maalesef 8 milyar dolar seviyelerinde seyrediyor. Elbette bunun üzerine düşünmeliyiz” dedi.

“Yatırımların önünü açacağız, zoru kolay kılacağız”

Başkan Vekili Gülcan Kış, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için özel sektöre, iş insanlarına da çok büyük görevler düştüğünü ifade ederek, “Çünkü iş insanları bu alanda her geçen gün çok daha fazla öne çıkıyor. Bu anlamda iş insanları önemli roller oynuyor, çok önemli misyonlar üstleniyor. İşte o nedenle bizler de yani iş dünyasını, onların yaşadıkları sorunları bilen, bilinçli yatırımların ne demek olduğunu bilen, istihdamın, işin, aşın ne olduğunu bilen seçilmiş yerel yöneticiler olarak burada büyük bir görev ve sorumluluk sahibiyiz. Nedir o görevler? Yapılacak yatırımların önünü açmak. Zoru kolay kılmak. Ticarette, sanayide, turizmde ve daha pek çok alanda var olan potansiyeli harekete geçirmek” diye konuştu.

“Sorunları çözmeye, katkı vermeye hazırız”

Yerel yöneticiler olarak kentlerin kalkınmasına, refahına ve ticari ikliminin gelişmesine katkı sunmak için hazır olduklarını kaydeden Başkan Vekili Gülcan Kış, “Dostluk ticareti geliştirir. Yeter ki potansiyelimizin farkında olalım. Bu potansiyel de aslında bizde var. Bunların hepsini bizler harekete geçirmeyeceğiz elbette. Bunları iş dünyası olarak sizler yapacaksınız. Sizler ortaklıklar kuracaksınız, üreteceksiniz. Bizler yerel yöneticiler olarak sizleri teşvik edeceğiz. Bürokrasiden ve iş dünyasından arkadaşlarımızla birlikte sorunlara çözüm bulmak niyetindeyiz. Biz zaten bu katkıyı sunmak için buradayız. Bu zirvenin Mersin ile ticari ilişkilerinizde yeni bir sayfa açacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“Mersin’i tanımaya ve yatırım yapmaya davet ediyoruz”
Konuşmasında Mersin’in ekonomik, tarihi ve kültürel birikimi hakkında da bilgiler veren Gülcan Kış, Mersin’in hem sanayide, hem tarımda, hem turizmde iddialı bir şehir olduğunu vurguladı. Gülcan Kış, “Bugünkü zirveye katılan tüm dostlarımızı Mersin’i tanımaya, bereketli topraklarımız üzerinde yatırımlar yapmaya ve eşsiz iş fırsatlarını değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.
Zirvede, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına verdiği plaketi Başkanvekili Gülcan Kış aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin