Görme engelliler için Sesli Kitap Okuma Projesi

İSTANBUL - Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER), iki şubesinde sesli kitap okuma kabini kurdu. Dernek Başkanı Ali Varlık, "Kabinimiz artık hazır, sesli kitap okuyarak görme engellilere yardım edecek gönüllülerimizi bekliyoruz." dedi.

09 Aralık 2015 Çarşamba, 12:14
G: 09.12.2015 - 12:33
Görme engelliler için Sesli Kitap Okuma Projesi
-

İSTANBUL - Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER), iki şubesinde sesli kitap okuma kabini kurdu. Dernek Başkanı Ali Varlık, "Kabinimiz artık hazır, sesli kitap okuyarak görme engellilere yardım edecek gönüllülerimizi bekliyoruz." dedi.

Haftalık haber dergisi Aksiyon'da Tûba Kabacaoğlu imzasıyla yayınlanan habere göre, sesli kitap okuma projesine katkıda bulunmak için yapılması gerekenler gayet basit. GÖZDER'e, internet sitesinden, sosyal medya hesaplarından ve iletişim bilgilerinden rahatlıkla ulaşılabiliyor. İlk yapmanız gereken dernekten okuma kabininin boş olduğu bir vakit için randevu almak. Önce bir deneme okuması yapıyorsunuz. Ses tonunuz sorunsuz, metni problemsiz okuyabilir, diksiyon açısından herhangi bir sıkıntınız yoksa okuma günlerinizi ilk görüşmede ayarlayabiliyorsunuz.

Ali Varlık, "Herkes kendi istediği kitabı yanında getirip okuyabilir." dedi. Fakat engellilerin öncelikli ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini de özellikle vurguladı. Çünkü ihtiyaç listesi hayli kabarık.

GÖZDER'in Genel Sekreteri Perihan Pala, bu konuda şunları söyledi: "2 yıl halkla ilişkiler okudum. Sosyoloji bölümüne dikey geçiş yaptım. Çağdaş Sosyoloji Kuramları ile ilgili kitabımın okunmasını talep ettim mesela. Hariçten 4 ders kitabım daha var. Onlar için de gönüllü okuyucular arıyorum. Aralık'ta sınavlarımız var. O zamana kadar okunması bizim de sınavlara kadar dinlemiş olmamız gerekiyor. Üniversitedeki derslerimizle ilgili mevcut hiçbir materyalden faydalanamıyoruz. Gönüllü okuyucularımızın okuduğu kitaplar sayesinde okulumu iki yılda bitirdim."

Oluşturulan yeni sesli kitaplar, Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin sesli kitap kütüphanelerine, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı'na (GETEM), Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na (TÜRGÖK), Millî Kütüphane Başkanlığı'na gönderiliyor.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA 20 ÇİFT 25.05.2025'TE "EVET" DEDİ
MERSİN'DE "TÜRKİYE SOHBETLERİ: CUMHURİYETİN 100. YILINDA TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU" TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS'TA ÖĞRETMENLERE ORYANTİRİNG EĞİTİMİ
MUT'TA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”
MERSİN BÜYÜKŞEHİR NAZALİN’E ÜNİVERSİTE HAYALİNDE IŞIK OLDU
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ

Mersin Haber ,Mersin