GÖRME ENGELLİ  İKİZLER TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Anne Raziye Boyacı gözbebekleri patlama noktasına gelen 14 yaşındaki bu ikiz kızları için yardım istedi.

27 Ekim 2016 Perşembe, 08:54
G: 27.10.2016 - 20:20
GÖRME ENGELLİ  İKİZLER TÜRKİYE GÜNDEMİNDE
-

YAKUP BONCUK- Tarsusta  4 kişilik ailenin  bir ailenin 3  görme engelli ferdinde sağlık problemi konusu Türkiye gündeminde...
Anne Raziye Boyacı, kendisinden vazgeçmiş. Ama ikiz kızlarının gözlerindeki yeni sorunlar ve gözbebeklerinin patlama noktasına gelip 14 yaşındaki bu ikiz kızları rahatsız etmeye başlayınca yardım istedi.
Yeşilyurt mahallesinde bir vakıf evinde kirada oturan Boyacı ailesinin dramı onları yıllardır tanıyan beni çok üzmekte ve etkilemekte.

Doğuştan görme özürlü iki kız kardeş gözlerindeki rahatsızlığın büyümesi nedeniyle ameliyat olmak zorunda.
Anne Raziye Boyacı ile baba  Cuma Boyacı’nın çocukları olan Mihriban ve Berivan  adlı ikiz kardeşler, Adana Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler orta okulunda öğrenim görüyorlar.
Anne  Raziye Boyacı  çocuklarının durumunu anlatıyor..

“Kızlarım doğuştan görme özürlü. Bugün 14 yaşındalar. Bir aydır gözlerindeki rahatsızlık ve ağrıları arttı. Adana’da özel bir Göz hastanesine muayene ettirdik. Buradaki doktorlar Ameliyatın İstanbul’daki Dünya Göz Hastanesinde yapılabileceğini bunun içinde kızlardan birine 30 bin, diğerine 20 bin TL ameliyat parası gerektiğini söylediler. Eşim sigortalı ama, bu hastanenin devletle anlaşması olmadığı için giderimizi devlet karşılamıyor.  Mihriban’ın göz tansiyonu yüksek göze tüp takılması ve tansiyonunun düşürülmesi gerekiyor. Sonra yapay göz takılacak. O zaman 2 metreye kadar görebileceği söyleniyor. Bunun için 20 bin TL istendi. Diğer kızım Berivan’ın gözündeki damarlarda bitişme varmış. Bunun ameliyat edilmesi gerekiyor. Bunun içinde 30 bin TL isteniyor. Ancak durumumuzu anlattık, çocuklarımın ikiz olması nedeniyle birini 16 bine, diğerini 24 bine indirdiler. Bu durumda bile 40 bin TL para isteniyor. Biz şu anki halimizle kirada oturup onu bile verecek durumumuz yok. Bunun için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfından  yardım istedik. Ama Vakıf yetkilileri bu kadar parayı veremeyeceklerini bildirdi. Hayırseverlerin, belediye başkanlarımızın,  Valimizin, Kaymakamımızın desteğini bekliyoruz.

Ne olur  kızlarımın  gözlerindeki rahatsızlığın büyümesini önlemek için yardım edin. Çünkü çocukların acıdan dayanacak güçleri kalmadı. Ameliyat olmazlarsa gözbebekleri tamamen alınacak ve bundan sonra görme imkanları hiç kalmayacak. Perişan ve zor durumdayız. Bize yardım eli uzatacak hayırsever kişi ve kuruluşların desteğini bekliyoruz”

İşte bir annenin çaresiz kalınca acı içinde söylediği sözler..

“Bu feryadı duyacak kimse yokmu” diye soruyor ve  insanları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.
Bu çağrıya Kanal D ve DHA Tarsus muhabiri Tolunay Duman duyarlılık gösterdi ve haber Kanal D de yayınlandı. Bazı hayırseverler ve bakan Lütfi Elvan destek sözü verdi.

Aile ile görüşmek isteyenler, yardım edebilecekler,  0533 324 8800 veya 0537 4128900 nolu telefonlarımdan arayabilir bilgi alabilir.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI
ÇAKIR, KOÇAK, HOCAGİL, CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM DAİRE BAŞKANI ALTUN İLE GÖRÜŞTÜ
Şehit Serdar Koyuncu Ortaokulu’nun Yıl Sonu Sergisi
ÇAMLIYAYLA'DA İLAÇ VE GÜBRE AMBALAJLARININ İMHASI KONUSUNDA ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ
TARSUS'TA İLÇE VAİZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Tarsus Müftülüğü’nün Kermesi Devam Ediyor
Çamaşır makinesi yangına neden oldu!
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN KARİYERİNE BÜYÜKŞEHİR'DEN TAM DESTEK
GELENEKSEL 3. BOCCE TURNUVASI’NDA EĞLENCE VE REKABET BİR ARADA

Mersin Haber ,Mersin