Google Reklamları

Google Ads, reklam verenlerin web kullanıcılarına kısa reklamlar, hizmet teklifleri, ürün listeleri, video içeriği göstermek ve Google reklamları ağı içinde mobil uygulama yüklemeleri oluşturmak için teklif verdiği, Google tarafından geliştirilmiş bir çevrimiçi reklamcılık platformudur.

02 Şubat 2023 Perşembe, 09:46
Google Reklamları
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Google Ads, reklam verenlerin web kullanıcılarına kısa reklamlar, hizmet teklifleri, ürün listeleri, video içeriği göstermek ve Google reklamları ağı içinde mobil uygulama yüklemeleri oluşturmak için teklif verdiği, Google tarafından geliştirilmiş bir çevrimiçi reklamcılık platformudur.

AdWords, Google Ads platformunun bir parçası olarak, hem metin hem de afiş reklamlar için tıklama başına ödeme (TBÖ) reklamcılığı, gösterim başına maliyet (BGBM) reklamcılığı ve site hedefli reklamcılık sunar. AdWords programı yerel, ulusal ve uluslararası dağıtımı içerir. Google'ın metin reklamları, en fazla 30 karakterlik bir başlık, her biri en fazla 80 karakterlik iki satırlık metin ve en fazla 35 karakterlik bir görünen URL'den oluşan kısadır. Bu gevşetilmiş kısıtlamalar, AdWords reklam verenlerinin daha açıklayıcı reklamlar oluşturmasını sağlar. Resim reklamlar, animasyonlar veya videolar içeren flash veya resim swf dosyaları gibi birkaç farklı etkileşimli biçimden biri olabilir.

AdWords'ün temel amacı, web sitelerinin Google'ın arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP'ler) görünürlüğünü artırarak tanıtımını yapmaktır. Bir reklam veren, AdWords'te bir reklam kampanyası oluşturduğunda, kampanya için aylık bir bütçe belirler ve reklam yerleşimlerini dayandıracağı alakalı anahtar kelimeleri seçer. Birisi bu anahtar kelimelerden birini Google'ın arama motoruna yazıp sonuç SERP'lerini (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) görüntülediğinde, ilgili reklamı arama sonuçlarının yanında görünebilir.
AdWords, reklam verenlerin kampanyaları için hedef konumlar (ülkeler, bölgeler/eyaletler/iller/şehirler), hedef kitle tarafından konuşulan diller, hedef kitledeki kişilerin günün/haftada konuşma olasılığının en yüksek olduğu zamanlar dahil olmak üzere çeşitli parametreler belirlemesine olanak tanır. çevrimiçi olmak ve reklam verenin ürün veya hizmetlerini, negatif anahtar kelimeleri (bir reklamın görüntülenmesini tetiklememesi gereken kelimeler), hedef kitledeki kişilerin reklamları görme olasılığının en yüksek olduğu cihazları (bilgisayarlar/dizüstü bilgisayarlar/tabletler/akıllı telefonlar) aramak ve bütçeler.

Google Ads, onu dijital pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak kullanan işletmeler için birçok avantaj sağlar. Belki de en önemlisi, işletmelere sundukları ürün veya hizmetleri aktif olarak arayan potansiyel müşterilere ulaşmanın bir yolunu sunar. Ayrıca işletmeler, reklamlarının tam olarak ne zaman ve nerede görüneceğini seçebilirler - televizyon veya yazılı medya gibi insanların reklamlarını ne zaman görecekleri üzerinde kontrollerinin olmadığı geleneksel reklamcılık biçimleriyle sınırlı değildirler. Ve son olarak, işletmeler yalnızca birisi reklamlarına gerçekten tıkladığında ödeme yapar; bu nedenle, diğer reklam biçimlerinde olduğu gibi boşa harcama olmaz.

Dört ana Google Reklamı türü vardır: Arama Ağı Reklamları, Görüntülü Reklamlar, Video Reklamlar ve Alışveriş Reklamları. Arama Ağı reklamları, çoğu kişinin Google reklamları hakkında düşündüğünde aklına gelir; bunlar, en üstte görünen metin tabanlı reklamlardır. Görüntülü reklamlar ise internetteki web sitelerinde görünen görsel reklamlardır. Çeşitli boyut ve biçimlerde gelirler ve statik veya hareketli olabilirler. Video reklamlar görüntülü reklamlara benzerler, ancak resim olmak yerine kısa videolardır. Son olarak, alışveriş reklamları, e-ticaret işletmeleri tarafından ürünleri doğrudan SERP'lerde sergilemek için kullanılır.
 
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin