Gıda israfıyla mücadelede herkese sorumluluk düşüyor

Hotpoint, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, bugünü ve geleceği tehdit eden gıda israfına dikkat çekiyor.

02 Ekim 2018 Salı, 13:17
Gıda israfıyla mücadelede herkese sorumluluk düşüyor
-

Hotpoint, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, bugünü ve geleceği tehdit eden gıda israfına dikkat çekiyor.
Gıda israfı dünyada giderek daha da önemli bir sorun haline geliyor. Günümüzde insan tüketimi için üretilen gıdaların üçte biri ya kayboluyor ya da israf ediliyor. 2020'ye geldiğimizde bu oranın %40'a varacağı öngörülüyor.1 Hotpoint’in yaptığı güncel araştırma, Avrupa'da evlere alınan gıdaların %8'inden fazlasının atıldığını ve gıda israfının önemli bir kısmının evlerde gerçekleştiğini gösteriyor.
Araştırmanın ışık tuttuğu bir başka bilgi ise, insanların gıda israfını azaltmak için gıdayı daha iyi ve daha uzun süreyle saklamak üzere teknolojik ev aletlerine başvurduğu. Soğutma, dondurma ve pişirme kategorilerindeki mutfak aletlerinin gıda israfına karşı mücadelede oynayabileceği rol bu bakımdan son derece önemli.
Gelişmiş soğutma ve saklama teknolojileriyle uzun süren tazelik
Hotpoint buzdolapları, doğanın temiz havayı oluşturma sürecinden ilham alan sistemlerden başlayarak kapı açıldıktan sonra hızlıca iç sıcaklığı düzenlemeye varan birçok özellik sayesinde gıdaların tazeliğini uzun süre koruyor ve gıda israfını en aza indirmeye yardımcı oluyor. Bu vizyonla geliştirilen Active Oxygen teknolojisi, oksijen molekülleriyle tazeliği garanti altına alıyor ve gıdaların besin değerini haftalarca koruyor. Hızla bozulan taze sebzeler için nemin öneminden hareketle, sebzelik bölmesinin üstünde bulunan özel sürgülü mekanizma ile hava dolaşımı kontrol edilerek, sebzeler ideal nem ve soğuklukta saklanıyor ve böylece uzun süre taze kalıyor.
Evde hazırlanan bir öğünün ardından artan ya da fazla alınan gıdaları depolamak, mevsiminde alınmış taze gıdaları besin değerini koruyarak saklamak içinse derin dondurucular devreye giriyor. Hızlı dondurma özelliğiyle dikkat çeken Hotpoint derin dondurucular, don yanığı ve kalite kaybını engelleyerek gıdaları doğru şekilde saklamaya yardımcı oluyor. Ayrıca hareketli sepet sistemi ve raflar gibi düzenleme sistemleri, yiyeceklerin organize edilmesini kolaylaştırıyor ve kenarda unutulmalarını engelliyor.
Unutulmuş Gıdalara Taze Fikirler
Hotpoint, geliştirdiği teknolojilerle gıda israfıyla mücadelede aktif bir pozisyon almanın yanı sıra, bu küresel meseleye ilişkin farkındalığı artırmak üzere Jamie Oliver ile başlattığı işbirliğini “Unutulmuş Gıdalara Taze Fikirler” projesiyle bir adım ileri taşıdı. Proje kapsamında Hotpoint ve Jamie Oliver, evde gıda israfını azaltmak için tüketicilerin kendilerine düşen görevi nasıl yerine getirebileceğine dair ipuçları paylaşıyor.
[1] Avrupa Parlamentosu Haberi: Gıda israfı: rakamlarla AB'deki sorun (Mayıs 2017).
Hotpoint Hakkında: Bir Whirlpool Corporation markası olan Hotpoint, 1911 yılından beri evin her alanında maksimum konfor sunmak için yenilikçi ürünler tasarlıyor. Hotpoint ürünleri, mükemmel performansı, yüksek verimliliği ve sağladığı enerji tasarrufuyla hayatınıza değer katıyor. Evdeki yaşam kalitesini sürekli artırmak isteyenlerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan ürünler, paylaşımın, konforun ve samimiyetin merkezi konumunda bulunuyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin