Gençlik Kampı Bu Kez Zabıtalar ve Ailelerini Ağırladı

Mersin’de hafta sonlarının vazgeçilmezi haline gelen ve kadınlar ile çocukların merakla beklediği “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliği, geçtiğimiz hafta sonu birbirinden farklı konuklara ev sahipliği yaptı.

11 Eylül 2019 Çarşamba, 09:36
Gençlik Kampı Bu Kez Zabıtalar ve Ailelerini Ağırladı
-

Etkinliğe bu kez Zabıta Haftası sebebiyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren zabıta personelleri ve aileleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, çeşitli aktivitelerle gönüllerince eğlendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından her hafta sonu Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliği, çocuklar ve annelerin vazgeçilmezi haline geldi. Her hafta yeni konuklara da ev sahipliği yapan etkinlik, yeni parkurlarıyla çocuklarda büyük heyecan yarattı. Zabıta Haftası kapsamında bu kez Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta personelleri ve çocuklarını ağırlayan etkinlik, anlamlı bir kaynaşma ortamı sağladı.
“Herkes çok mutlu”
193. Zabıta Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından üç gün süren etkinlik programının sonuncusunda personeller ve aileleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, “Kaynaşmamız açısından bu etkinlik anlamlı oldu. Onların aileleri bizim ailemiz, çocukları bizim çocuklarımız. Biz onlara daha verimli, daha kaliteli çalışacakları bir ortam sağlayacağız. Son zamanlarda geçirdiğim en güzel vakit oldu” dedi.
Ailesiyle beraber katıldığı etkinliğin kıymetli olduğunu vurgulayan Tuğluoğlu, “Buradaki arkadaşlar gönüllülük esasıyla çalışıyorlar. Şu an çocuklarımız survivor ve diğer etkinliklere katılıyor. Herkes çok mutlu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Bu defa görev için değil, kaynaşmak için etkinliğe katıldılar
Tuğluoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kolluk kuvveti olan zabıtaların motivasyona ve bu tarz bir kaynaşma ortamına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Zabıta Haftası kapsamında bir aradayız. Birbirimizi sık sık görüyoruz ama bugün hem eşlerimizle hem de çocuklarımızla burada hoş vakit geçiriyoruz. Kaynaşmamız açısından bu etkinlik anlamlı oldu. Onların aileleri bizim ailemiz, çocukları bizim çocuklarımız. Biz onlara daha verimli, daha kaliteli çalışacakları bir ortam sağlayacağız” dedi.
Anlamlı bir ortamda buluştular
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Trafik Şube Müdürü Ayla Güzel, personelin ve ailelerinin kaynaşması için sağlanan ortamdan duyduğu mutluluğu dile getirirken, etkinlik için “Etkinlik ortamına şöyle bir baktım da çocuklar çok mutlu, eğleniyorlar, cıvıl cıvıl. Aileler mutlu. Çocukların da sosyalleşmesi, evden dışarı çıkmaları lazım. Biraz toprakla, doğayla buluşmaları gerekiyor. Burada her şey mevcut. Doğa, su, ağaç, yeşillik, çocukların oyun alanı var” dedi.
Merkez Şube Müdürü Leyla Karataş Şahin, 193. Zabıta Haftası kapsamında düzenledikleri etkinliklerin sonuncusunun anlamlı bir kaynaşma ortamıyla taçlandığını belirterek, “Bütün katılanlara, destek verenlere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye genelindeki zabıta arkadaşlarımızın Zabıta Haftası’nı kutluyorum” dedi.
Berkay, ilk kez katıldığı etkinlikte yabancılık çekmedi
Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor etkinliği, birbirinden farklı birçok konuğu aynı ortamda buluşturdu. Halka açık ve ücretsiz gerçekleşen etkinliğe ilk defa katılan iki çocuk annesi Ersay Tat, “Daha önce arkadaşlar gelmişti ama ben ilk defa geldim ve gayet güzelmiş. Müthiş buldum” dedi.
İki çocuk annesi olan Tat, 13 yaşındaki Seray ve 9 yaşındaki Berkay’la birlikte etkinliğe katıldı. Down Sendromlu Berkay, yeni parkurlarla zenginleşen aktivite alanlarının tadını çıkardı. Farklı kesimlerden katılan konuklarla karnaval havasına dönüşen etkinlikte yaşıtlarıyla keyifli vakit geçiren Berkay, ilk defa katıldığı etkinlikte yabancılık çekmedi. Berkay’ın sosyal bir çocuk olduğunu söyleyen anne Ersay Tat, “Oğlum adına özellikle çok sevindim, güzel bir yer. Birçok etkinliğe katıldık, kendisi çok mutlu oldu, mükemmel bir yer. Kaynaşma ortamı da gayet güzel. Eve kapatılan bir çocuk olmadığı için ve genelde anne-oğul beraber vakit geçirdiğimiz için her yere uyum sağlayacak kabiliyette bir çocuk. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. Her fırsatta da gelmeye çalışacağım” dedi.
Etkinlikler her hafta sonu halka açık düzenleniyor ve ücretsiz servis imkanı sağlıyor
Çocuklar, söz konusu etkinlikte trekking, küçük survivor parkuru, yapay kanalda kano, yapay şelale, suda yürüyüş, köpük dansı, komando yürüyüşü ve bardakla ritim tutma gibi macera dolu etkinliklerin yanı sıra masal anlatma, yüz boyama ve resim çizme aktivitelerine ücretsiz ulaşıyor.
Tüm aktivitelerin ücretsiz sağlandığı etkinliğe araçları olmayan aileler, şehir merkezinden ve ilçelerden sağlanan ücretsiz servislerle de katılım sağlayabiliyor. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için servis saatleri ve kalkış yerleri Facebook, Instagram ve Twitter’da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun sayfalarında yer alıyor.
Gençlik Kampı Bu Kez Zabıtalar ve Ailelerini Ağırladı
Gençlik Kampı Bu Kez Zabıtalar ve Ailelerini Ağırladı
Gençlik Kampı Bu Kez Zabıtalar ve Ailelerini Ağırladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı

Mersin Haber ,Mersin