Gençler,''Dinimi Öğreniyorum, Değerlerimle Hayat Buluyorum'' Dedi

Erdemli İlçe Müftülüğü İlçe Kaymakamlığının uhdesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ‘’Dinimi Öğreniyorum, Değerlerimle Hayat Buluyorum’’ projesini başlattı.

24 Aralık 2019 Salı, 17:33
Gençler,''Dinimi Öğreniyorum, Değerlerimle Hayat Buluyorum'' Dedi
-

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı pansiyon ve öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrenciler ile Erdemli İlçe Müftülüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yönelik uygulanacak projenin ilk programı Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Mustafa Tat, Din Görevlileri ve okulun pansiyonunda kalan öğrenciler katıldı.
‘’Dinimi Öğreniyorum, Değerlerimle Hayat Buluyorum’’ projemizdeki amacımız ise dini konularda gençlerimizin Kur’an ve Sünnete uygun olarak, en doğru şekilde dinimizi öğrenmelerine katkıda bulunmak olacak diyen Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, ‘’Öğrenci yurtlarımızda kalan öğrencilerimize dini konular hakkında genel bilgiler verip, sonrasında gençlerimizin zihnini meşgul eden sorularını cevaplamak. Gençlerimizin dini konulardaki sorularının doğru cevabını bularak, dini en doğru şekilde anlayıp, doğru bilgilere ulaşmalarına yardımcı olmak olacaktır.’’ Dedi.

Dr. Erenay, ‘’Başlatmış olduğumuz bu proje ile on beş günde bir yurtlarımızda kalan öğrenciler ile bir araya geleceğiz. Din görevlilerimiz ile birlikte öğrencilerimizin sorularına ve sorunlara imkanlar dâhilinde çözümler üretmeye çalışacağız. Öğrencilerimize maddi manevi her konuda destek vereceğiz. Proje sonunda ise toplantılarımıza katılım sağlayan gençlerimizle birlikte kültür turları düzenleyerek ülkemizin kültürel ve manevi mekânlarını gezeceğiz.

Proje sonundaki hedeflerinin dinimiz hakkında doğru bilgi sahibi olmayan kişi, yapılar ve gurupların gençlerimizi yanlış bilgilendirmelerine mani olmak olmaktır diyen Dr. Erenay İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük’e teşekkür etti ve öğrencilerin sorularına cevaplar verdi.
Program sonunda toplantıya katılan öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin