Geçtiğimiz Yıl İlki Düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün Yeni Dönem Çalışmaları Başladı.

2020 yılının Ocak ayında hayatını kaybeden Mersinli avukat ve yazar Şinasi Develi’nin anısını yaşatmak, kente yaptığı katkıların bilirliğini artırmak ve Mersin ile ilgili yapılacak yeni çalışmaları teşvik etmek amacıyla, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün yeni dönem çalışmaları başladı.

18 Ağustos 2021 Çarşamba, 09:55
Geçtiğimiz Yıl İlki Düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün Yeni Dönem Çalışmaları Başladı.
-

Mersin’in tarihinin, kültürünün, değerlerinin görünür hale gelmesini hedefleyen çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla verilecek olan ve başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok aydın, sanatçı ve akademisyenin öncülük ettiği 2. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü için hazırlık çalışmalarını yürüten kurulda bu yıl Şinasi Develi’nin oğlu Avukat Etem Develi, Aysun Koç Aydoğan, Hafize Bilgenoğlu, Murat Yanpar, Selami Gedik, Turan Ali Çağlar, Ulaş Bayraktar, Ziya Aykın ve Zuhal Karamehmet yer alıyor.

Düzenlenen etkinlikle, tüm disiplinlere açık olan Şinasi Develi Kent Ödülü’nün yıl içine yayılan etkinliklerle daha çok kişi tarafından bilinmesi hedefleniyor. Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın müellifi başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Katılım koşulları ve başvuru tarihlerinin önümüzdeki aylarda açıklanacağı 2. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü, 2022 yılının Ocak ayında Şinasi Develi’nin ikinci ölüm yıldönümünde verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de destek verdiği yarışma ile Mersin’e çok sayıda yazılı eser ve bir arşiv bırakan Şinasi Develi’nin anısının yaşatılmasının yanı sıra kente yeni eserler kazandırılması da hedefleniyor. Yarışmaya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Mersin Barosu, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir Belediyeleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası da destek veriyor.

Başkan Seçer’den yarışmaya destek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Şinasi Develi’nin her konuda araştırmalar yapıp Mersin’e ait önemli eserler bıraktığına değinerek, “Şinasi Develi, Mersin’in tarihine dair paha biçilmez çalışmalar yapan, kent belleğinin belgelenmesi ve korunması için sayısız eser veren bir değerimiz. Kendisinin adına düzenlenen Mersin Kent Ödülü de bizim yaptığımız çalışmaların ya da planladığımız, yapacağımız çalışmaların bir örneği niteliğinde. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Mersin’i her alanda layık olduğu yere getirmek için tüm fırsatları değerlendirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Örneğin kısa adı MEDEKA olan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun alt kurullarıyla geçtiğimiz ay bir araya geldik ve fikir alışverişinde bulunduk. Bu toplantılarda kent belleğinin canlı kalması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için, tüm sanatsal ve kültürel kurulların planladıkları işler hakkında bilgi alıyor ve gereken desteği veriyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin