GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANLAR SAHADA, VATAN ONLARLA SPOR ETKİNLİKLERİ YAPILDI

Gaziler Günü kapsamında düzenlenen "19 Eylül Gaziler Günü Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri" Edip Buran Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Eylül 2024 Perşembe, 21:22
GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANLAR SAHADA, VATAN ONLARLA SPOR ETKİNLİKLERİ YAPILDI
-

Gaziler Günü kapsamında düzenlenen "19 Eylül Gaziler Günü Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri" Edip Buran Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iş birliğiyle Gazilere ve şehit yakınlarına olan saygıyı pekiştirmek, toplumsal duyarlılığı artırmak ve milli manevi değerleri sporun birleştirici gücüyle yüceltmek amacıyla düzenlenen "19 Eylül Gaziler Günü Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri" gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Ömer Erkol, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin, Gaziler, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet, Şube, İlçe, Gençlik Merkezleri Müdürleri, Antrenörler, sporcular ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte konuşan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, şunları kaydetti; Tarihimizin en önemli savaşlarından olan, Türk halkının maddi ve manevi bütün kaynaklarıyla cepheye koştuğu Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazilik’ unvanı verilmesinin onuruna kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü 103. Yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 
Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen "19 Eylül Gaziler Günü Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleriyle" bu anlamlı günü, sporun birleştirici ve kardeşlik duygularını pekiştirici gücünü kullanarak kutlamak, Gazilerimizle birlikte gençlerimizi ve vatandaşlarımızı bir araya getirerek, hem onlara saygımızı sunmayı hem de toplumumuzda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.
Vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören şehitlerimiz ile gazilerimiz ve onların bizlere emaneti olan siz kıymetli ailelerine devletimizin ve milletimizin gönül kapıları her zaman sonuna kadar açık olacaktır.
Bu etkinliklerle, Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza olan minnettarlığımızı, toplumsal duyarlılığı artırarak gösteriyor, etkinliklerimizin topluma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Siz Gazilerimizin onuruna düzenlenen ‘19 Eylül Gaziler Günü Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinliklerinde’ tüm katılımcılara yürekten başarılar diliyorum.
Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.” İfadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Gaziler, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Ömer Erkol ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin ile birlikte kendileri için tertip edilen Basketbol, Bilek Güreşi Bocce, Dart, Floor Curling, Masa Tenisi ve Makaralı Bisiklet branşlarına katılarak hem keyifli vakit geçirdiler hem de sporun birleştirici gücünü bir kez daha yaşadılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANLAR SAHADA, VATAN ONLARLA SPOR ETKİNLİKLERİ YAPILDI
MERSİN'DE SAĞANAK YAĞIŞ BERABERİNDE KAZALARI GETİRDİ
Peygamber Sevgisi Meydanları Doldurdu
Tarsus Ticaret Borsası, İhtisas Komisyonları toplandı
Mersin’de Trafik Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı
TARSUS İDMANYURDU, TEKNİK DİREKTÖR REŞAT ZENGİN İLE ANLAŞTI
BAŞKAN BOLTAÇ GAZİLER GÜNÜNDE GAZİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNE ZİYARET
Gençlik Merkezleri Atölyeleri ile geleceğe yatırım yapmanın tam zamanı!
MERSİN'DE, ERBASPOR HAZIRLIĞI

Mersin Haber ,Mersin