Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca’dan Başkan Seçer’e Ziyaret

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

15 Mayıs 2019 Çarşamba, 23:01
Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca’dan Başkan Seçer’e Ziyaret
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yapılan ziyarette, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile cemiyet yönetimi ve Mersin basınında görev yapan basın emekçileri yer aldı.
“Medya dördüncü güç olarak demokrasilerle anılır”
Ziyarette, ulusal ve yerel basının sorunları üzerine bir dizi sohbet gerçekleştirilirken, gazetecilik mesleğinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin de bir zorunluluk olduğu üzerinde duruldu.
Gazetecilik mesleğinin son derece meşakkatli ve zorlu bir alan olduğunu, bu yüzden de gazetecilerin çalışma şartlarının düzenlenmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, “Gazetecilik insanı fiziki olarak da, duygusal anlamda da yıpratır. Gazetecilik eğer gerçek anlamda yapılıyorsa çok önemli bir meslek. Şartlarınızın düzenlenmesi ya da çalışma koşullarınızın iyileştirilmesi gerekiyor. Demokrasilerde medya dördüncü güç olarak anılır. Bu bilinçte bir parlamento varsa sizin derdinize daha çabuk çare olur ama bu bilinçte olmayan bir parlamentoda da basına ilişkin yasal düzenlemeler gittikçe gecikir” şeklinde konuştu.
“Doğru habere zamanında ulaşmak anayasal hakkımız”
Hukukun olmadığı yerde gazetecilik mesleğinin ızdırap çeken bir alan haline dönüşeceğini ifade eden Seçer, “Siz hukukun olduğu, demokrasilerin üst seviyelerde olduğu toplumlarda, ülkelerde mesleğinizi rahatça icra edersiniz. Doğru habere zamanında ulaşmak bizim anayasal hakkımız. Türkiye’de vatandaşların bu anayasal hakkı da men edilmiş durumda. Umut ediyorum bir an önce bunlar aşılır” ifadelerini kullandı.
“Benim başarılı olmam için gazetecilerle diyaloğumun iyi olması lazım”
Mersin’e ilişkin yerel basın hakkındaki görüşlerini dile getiren ve Mersin basınına her türlü desteği vereceğini dile getiren Seçer, “Gazeteci olmazsa biz yaptığımız hizmetleri halkla buluşturamayız. Aynı şekilde benim yaptığım işleri de halkın takip etmesi zorlaşır. Biz birbirimize aşk derecesinde bağlı olmak, birbirimizi sevmek zorundayız. Benim başarılı olmam için gazetecilerle diyaloğumun iyi olması lazım. Tabi onların da yerel yönetimlerle iyi ilişkiler sürdürmesi lazım” dedi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin daha iyi koşullarda görevini yerine getirebilmesi için de yer ihtiyacı konusundaki desteğini bir kez daha yineleyen Başkan Seçer, “İyi koşullarda bir cemiyet ikametgâhlarının olması, fiziki olarak da son derece sıhhi bir ortamda görevlerini yapabilecekleri bir alan çalışması, bir bina çalışması yapıyorlar. Biz de her türlü katkıyı yapacağız. Onun sözünü de verdik” dedi.
Karaca: “Türkiye’de şu anda Anadolu Basını bitme noktasında”
Türkiye genelinde yaptıkları ziyaretlerde hem meslektaşları ile bir araya geldiklerini, hem de gazeteciliğin sorunları üzerine konuştuklarını belirten Karaca, Başkan Seçer’e Türkiye Gazeteciler Federasyonu hakkında kısa bilgiler verdi.
İnternet gazeteciliğinin Anadolu basını üzerinde büyük tehlike oluşturduğunu da ifade eden Karaca, “Türkiye’de şu anda Anadolu Basını bitme noktasında. Maalesef seçimlerden önce de tüm grupları, parti liderlerini ziyaret ettik. Dosyalarımızı verdik ama bir çözüm olmadı. Şu anda gerek televizyonlar, gerek radyolar çözümünü bir türlü yapamadığımız internet gazeteciliği, mesleğimiz için son derece tehlike. Bu işi iyi yapan arkadaşlarımız var. Onlara bir şey demiyoruz ama çok kötü yapan, kötü niyetli kişiler de var. Bu nedenle mutlaka bir yasa çıkmalı. Sözü aldık ama bu seçim kargaşasının hala devam etmesi maalesef sorunlarımızın çözümü noktasında gecikecek.” dedi.
Ziyaretin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Esendemir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demirtaş ile cemiyet yönetimi Başkan Seçer’e hediye takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin