Gazeteciler cumhuriyet için pedal bastı

İZMİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, “Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor” adlı bir etkinlik düzenledi

29 Ekim 2015 Perşembe, 15:09
Gazeteciler cumhuriyet için pedal bastı
-

İZMİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, “Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor” adlı bir etkinlik düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan başlayan etkinlikte gazeteciler ve diğer katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, Perşembe Akşamı Bisikletçileri de destek verdi. Gazetecilerin ve ailelerinin, kendilerininkiler veya BİSİM tarafından temin edilen bisikletleri sürdüğü etkinliğe İGC Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, gazeteciler ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan bisikletleriyle yol açıkan gazeteciler, belediye başkanları, milletvekilleri ve misafirler, yol boyunca renkli görüntüler oluşturdu.

'GAZETECİLER BASKI ALTINDA, ZULÜM ALTINDA'

Talatpaşa Bulvarı'nda ilerleyen bisikletli kafilenin son durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. Burada bir açıklama yapan İGC Başkanı Dikmen, İzmir’in aydınlık duruşuna yakışan bir etkinlik yapmak ve son dönemde yaşananlara dikkat çekmek için bunu düzenlediklerini söyledi. Dikmen, “Bugün cumhuriyetimizin 92. yılı. Coşkuluyuz ancak son dönemde yaşananlar nedeniyle de kaygılıyız. Keşke gazeteciler hep böyle keyifli etkinliklerde biraraya gelse, bu tür etkinlikleri haber yapsa. Bugün gelinen noktada gazeteciler baskı altında, zulüm altında. Darp ediliyor, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalıyor. İnsan hakları ve mülkiyet haklarına yönelik hukuksuz ihlallerle karşı karşıyayız. Hukukun üstünlüğünün yeniden egemen olduğu, basın özgürlüğünün hiçbir şekilde engellenmediği bir ülkede, cumhuriyet coşkusunu tam olarak yaşama arzusundayız.” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu ise Kurtuluş Savaşı’nın başladığı ve sonlandığı Türkiye’nin en aydınlık şehirlerinden biri olan İzmir’de, Cumhuriyet Bayramı’nı böyle bir etkinlik ve coşkuyla kutlamanın İzmir’e çok yakıştığını söyledi. Kocaoğlu, katılımcıların ve İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TİŞÖRT TASARIM YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİMİZ FATMA ZEHRA DEMİR, İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'U ZİYARET ETTİ
M.I.P’DEN MTSO’YA ‘Çözüm’ SÖZÜ
MEZİTLİ SOLİ POMPEİPOLİS BEACH PARKI YENİLENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR
ERDEMLİ BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI
BAŞKAN SOFU, DOĞANAY İLE ALPER'İ ZEVZET TEPESİ SOSYAL TESİSLERİNİ GEZDİRDİ
Garnizon Komutanı Albay Atalay Kostak’tan Kaymakam Kemal Duru’ya Hoş Geldin Ziyareti
BAKAN YERLİKAYA, BILECİK'TE YANGINDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ
19. ULUSAL DAĞCILIK FESTİVALİ
BÜYÜKŞEHİR’İN İYİ ENERJİ UYGULAMALARINA CDP’DEN LİDERLİK PUANI
TOROSLAR’DA YAZ SPOR OKULLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Mersin Haber ,Mersin