Gazeteci Uluğtürkan, “Türkiye, Büyümeyi Çukurova İle Sağlar”

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uluğtürkan, üretimini ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde gerçekleştiren Türkiye’nin ekonomide zorlandığını, büyümenin en hızlı Çukurova bölgesiyle sağlanabileceğini söyledi.

17 Nisan 2019 Çarşamba, 15:36
Gazeteci Uluğtürkan, “Türkiye, Büyümeyi Çukurova İle Sağlar”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
‘Girişimcilik ve Fırsatlar’ konulu panel Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Saygın’ın yaptığı panelin açılışında konuşan Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar, oda olarak tarımdan turizme, sanayiden hizmete daha fazla girişimciye sahip olmak ve daha fazla üretmek için çalıştıklarını söyledi.
GELECEK 5 YILDA 40 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Panelin ilk konuşmacısı Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve bölgesel ekonomi gazetesi Refleks yazarı Mehmet Uluğtürkan, Türkiye’nin son 10 yıldır kişi başına düşen milli gelirini 10 bin dolardan yukarı çıkaramadığına dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin orta gelir tuzağına yakalandığına vurgu yapan Uluğtürkan, “Hemen hemen her sektörde ağırlıklı üretim Marmara Bölgesi’nde gerçekleştiriliyor. Bu bölgede kişi başına düşen gelir seviyesi İtalya’yı yakalamış durumda. Yani orta gelir tuzağı burada yaşanmıyor. Ama Marmara Bölgesi dışındaki bölgelerde üretim yeterli değil. O zaman Türkiye’ye yeni bir Marmara daha lazım. Bu ülkede ikinci yaratılacak Marmara en hızlı Çukurova’da kurulabilir” dedi. Önümüzdeki 5 yılda Akkuyu Nükleer Santral’den Ceyhan Enerji Bölgesi’ne uzanan havzada 40 milyar dolara yakın yatırım gerçekleştirileceğini belirten Uluğtürkan, “Bu yatırımlar bölge ekonomisine dinamizm kazandıracak. Nitelikli insan kaynağıyla birlikte alım gücü artacak. O zaman iş insanlarımızdan yerel yönetime, üniversitelerimizden kurumlarımıza herkes hazırlığını şimdiden yapmalı. Türkiye’nin ilk nükleer tesisine en yakın ekonomisi güçlü ilçe olarak Silifke’ye çok iş düşüyor” diye konuştu.
SİLİFKE YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİĞİN MERKEZİ OLABİLİR
Panelistler arasında yer alan Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden de dünyada ve Türkiye’de girişimciliğin geldiği son durumla ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin nitelikli, inovatif iş fikirlerini hayata geçiren çok sayıda girişimciye ihtiyacı bulunduğunu belirten GED Başkanı Özden, bu kaynağın önemli bölümünün Silifke’den çıkabileceğini söyledi. Silifke’nin 40 ilden daha fazla ihracat yaptığını kaydeden Özden, “Yapılan ihracat tarım ve sanayide Silifke’nin güçlü bir ilçe olduğunu gösteriyor. Bu ilçede 3 binin üzerinde meslek yüksek okulu öğrencisi olduğunu öğrendim. Bu öğrenciler arasında kendi iş fikrini hayata geçirmek isteyenlere üniversitemiz eğitim verir, iş dünyası temsilcilerimiz, Silifke TSO mentorluk yapar ve melek yatırımcı sağlanırsa Türkiye’nin en etkin girişimcilerini buradan çıkarabiliriz. Silifke’de oluşturulacak bir girişimcilik ekosistemi birçok ilçeye örnek olabilir” diye konuştu.
SAYGIN: SİLİFKE’Yİ TÜRKİYE’YE TANITIYORUZ
Silifke iş dünyası temsilcileri ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelin moderatörü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Saygın da Silifke’nin ekonomik büyüme çerçevesinde öncelikle tanıtıma ihtiyacı olduğunu bu çerçevede geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen KKTC Başbakanı ve TOBB Başkanı başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Liderlik Akademisi’ etkinliğiyle önemli ölçüde sağlandığını söyledi. Girişimciliğin geliştirilmesine katkı sağlama çerçevesinde hazırladıkları ‘İşletmelere ve Girişimciliğe Güncel Bakış’ adlı kitap yayınladıklarını da belirten Saygın, bu yöndeki faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.
Silifke TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu panel sonrası gazeteci Mehmet Uluğtürkan, Doğan Kitap’tan çıkan kurtuluş savaşı romanı ‘Madalyasız’ı da imzaladı.
Gazeteci Uluğtürkan, “Türkiye, Büyümeyi Çukurova İle Sağlar”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin